Σφακιανάκης: «Να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο»

Σφακιανάκης: «Να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο»

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας, Στέλιος Σφακιανάκης, μίλησε για τα προβλήματα που υπάρχουν σε Football League και Football League 2 κάνοντας λόγο για τεράστια οικονομική δυσμένεια και ανάγκη για νομοθετικές αλλαγές σε όλες τις κατηγορίες.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Σφακιανάκης, στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ Fm, για την αναστολή των αγώνων της Football League και της Football League 2:

Για το αν περίμενε την απεργία των ποδοσφαιριστών:

«Μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος δεν περιμέναμε να υπάρχει αναστολή, αλλά στην πορεία το βλέπαμε να έρχεται. Το ομαδικό συμβόλαιο που έχει λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου περιλάμβανε και τις οικογένειες των παικτών, ακόμη κι εκτός παιχνιδιού. Ήταν πλήρης η κάλυψη και πλέον έχει ανασταλεί».

Για τους λόγους που παραμένουν ανασφάλιστοι οι ποδοσφαιριστές:

«Ο ΟΠΑΠ αργεί συνεχώς στις διαπραγματεύσεις και χρησιμοποιεί ένα πρόσχημα κάθε φορά. Στην αρχή τα στημένα, μετά τη βία και τώρα το νομοσχέδιο… Το καθεστώς που υπάρχει και δεν μας επιτρέπει να αναζητήσουμε ποσό σε ανταγωνιστικές εταιρείες είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση. Μπορέσαμε να ασφαλίσουμε μόνο τους ποδοσφαιριστές στη διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα, θα πρέπει να βρούμε κάποιες πηγές εσόδων και να αποδεσμευτούμε από τον ΟΠΑΠ».

Για την εξάρτηση από τη Super League:

«Όταν χώρισε η Σούπερ Λίγκα από την ΕΠΑΕ, ο νομοθέτης προέβλεψε πως θα πρέπει σε ετήσια βάση η πρώτη να βοηθά τη δεύτερη. Εμείς έχουμε προχωρήσει στην εκχώρηση των δικαιωμάτων στη Σούπερ Λίγκα, που έπρεπε να καταβάλει ένα ποσό και δεν το έχει κάνει. Φέτος δεν έχουμε σύμβαση με τη Σούπερ Λίγκα, ούτε έχει δεσμευτεί ότι θα δώσει. Ζητήσαμε όσα είχαν μας οφείλονται από πέρυσι, αλλά δεν μας τα έδωσαν λέγοντας πως δεν έχουν υπογράψει κι εκείνοι σύμβαση με τον ΟΠΑΠ και αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Έτσι εμφανίζεται μια εικόνα ότι οφείλουμε εμείς λεφτά, ενώ στην πραγματικότητα μας οφείλονται χρήματα που έχουμε εκχωρήσει».

Για την κινητοποίηση των ποδοσφαιριστών:

«Δεν είχε κανένα νόημα η αναστολή, από τη στιγμή που ο κ. Μπιτσαξής είπε στον κ. Γιαννακόπουλο ότι θα λυθεί το πρόβλημα εντός 15 ημερών. Ίσως όμως με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να αναδείξουν καλύτερα το πρόβλημα που υπάρχει στο χώρο. Όταν κάνεις μια απεργία θα πρέπει να υπάρχουν κάποια επίπεδα και κάποια στάδια, να λες που στοχεύεις… Καταλαβαίνω τους παίκτες, αισθάνομαι την πίεση, αλλά υπάρχει δέσμευση από την Πολιτεία πως θα τακτοποιηθεί το ζήτημα».

Για το αν μπορούν να παραμείνουν ως επαγγελματικές οι δυο χαμηλότερες κατηγορίες:

«Η προσωπική μου άποψη είναι να γίνει η Γ’ Εθνική ερασιτεχνική, για να μην πω ότι πρέπει να αλλάξει το νομικό καθεστώς και στη Β’ Εθνική. Η Γ’ Εθνική είναι μια κατηγορία επαγγελματική μόνο εντός εισαγωγικών, αφού οι παίκτες είναι απλήρωτοι και τα γήπεδα είναι άσχημα. Δεν είναι βιώσιμη η Γ’ Εθνική ως επαγγελματική. Η τωρινή κατάσταση είναι ένα ουσιαστικό ερέθισμα για διάλογο, αλλά και αποφάσεις. Πρέπει να γίνουν αλλαγές, αλλά θα πρέπει να συμβάλει η ΕΠΟ και να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει τις τρεις κατηγορίες».



Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved