Πέρασε από τη Ρόδο η Παναχαϊκή, 4-0 τον Διαγόρα

Πέρασε από τη Ρόδο η Παναχαϊκή, 4-0 τον Διαγόρα

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε η Παναχαϊκή την Κυριακή (29/1) το απόγευμα, καθώς επικράτησε με 4-0 του Διαγόρα για την 14η αγωνιστική.

Οι Αχαιοί ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ευτύχησαν να φύγουν με το «διπλό» από το «σμαραγδένιο νησί» και πήραν βαθιά βαθμολογική… ανάσα. Οι «ροσονέρι» ανέβηκαν στην 11η θέση έχοντας συγκεντρώσει 18 βαθμούς. Αντίθετα, οι Ρόδιοι δεν κατάφεραν να θέσουν… εμπόδια στην ομάδα του Βασίλη Βούζα και παρέμειναν στους 3 βαθμούς και στην τελευταία θέση.

Ένα ακόμα παιχνίδι στο «σμαραγδένιο νησί» ξεκίνησε με 23 λεπτά καθυστέρηση, καθώς παρουσιάστηκε και πάλι το πρόβλημα με την αμοιβή των διαιτητών από την πλευρά του «Γηραιού».

Η Παναχαϊκή ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε από την αρχή για ένα γρήγορο γκολ. Μάλιστα, στο 4’ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για πέναλτι, καθώς σε σουτ του Κωνσταντινίδη η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Καρπαθάκη, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι οι Αχαιοί έχασαν την ευκαιρία να προηγηθούν, όταν ο Κωνσταντινίδης σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πονηρού.

Η… απάντηση για τον Διαγόρα ήρθε στο 20’ όταν ο Χατζηκοσμάς έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Χατζηκοσμάς βρέθηκε απέναντι στον Πουρή, έπειτα από σέντρα του Αυγενικού, ωστόσο, ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε.

Όπως αναφέρει ο «άγραφος» νόμος του ποδοσφαίρου, όταν δεν καταφέρνεις να σκοράρεις, τότε δέχεσαι γκολ και κάτι τέτοιο είχε… εφαρμογή στην αναμέτρηση, καθώς στο 29’ η Παναχαϊκή άνοιξε το σκορ, όταν ο Ουρτάδο εκτέλεσε το φάουλ, ο Φούφουλας με κεφαλιά βρήκε τον Θεοδωρέλλη, ο οποίος με γυριστό σουτ, νίκησε τον Πονηρό και έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα, το «συγκρότημα» του Βασίλη Βούζα διπλασίασε τα τέρματά του, όταν ο Βλασόπουλος έκανε την μπαλιά, ο Φουρτάδο είχε τον Πονηρό εκτός εστίας και με δυνατό σουτ «έγραψε» το 2-0, αποτέλεσμα με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα της αναμέτρησης.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο, ήτοι με γκολ για τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, στο 52’ ο Ντίνας κινήθηκε στην «πλάτη» της άμυνας, πέρασε έναν αντίπαλο και απέναντι στον Πονηρό διαμόρφωσε το 3-0. Η συγκεκριμένη φάση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από τους γηπεδούχους, καθώς θεωρούν πως ο άσος της Παναχαϊκής έφυγε από θέση οφσάιντ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Διαγόρας προσπάθησε να επιστρέψει στον αγώνα και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, όμως ο Πουρής ενήργησε σωστά στο σουτ του Χατζηπέτρου και διατήρησε το 3-0 υπέρ της ομάδας του.

Στη συνέχεια, οι Αχαιοί ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα και αναζήτησαν ένα ακόμα τέρμα, όμως σε δύο περιπτώσεις, ο Μαπούκου δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 62’ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Ωστόσο, δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο νεοαποκτηθείς Γάλλος της Παναχαϊκής έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, καθώς με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Πονηρό και έδωσε διαστάσεις θριάμβου (4-0) στη νίκη των Αχαιών.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γαλατσός από την Μακεδονία και έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Χατζηκοσμά, Κοιλιάρα, Θεοδωρέλλη.

Διαγόρας: Πονηρός, Χατζηπέτρος, Καρπαθάκης, Χατζηκοσμάς, Παπαδημητρίου, Αυγενικού, Ρούσσος, Ματετζίδης, Επιφάνης, Μπαούρης (69’ Τσίτσης), Μαριεττάκης.

Παναχαϊκή: Πουρής, Κοιλιάρας, Θεοδωρέλλης, Ουρτάδο (69’ Σπίνουλας), Ατματζίδης, Φουρτάδο (57’ Μαπούκου), Ντίνας, Κωνσταντινίδης (57’ Παπαστεργίου), Ιωάννου, Φούφουλας, Βλασόπουλος.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved