«Κρατάμε τον Διαγόρα στη ζωή»

«Κρατάμε τον Διαγόρα στη ζωή»

Το μέλος της ΠΑΕ Διαγόρας, Χρήστος Παπαδημητρίου μίλησε για το σχέδιο… επιβίωσης.

Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Αναγέννηση Γιαννιτσών ο Παπαδημητρίου αποκάλυψε ότι ο μεγαλομέτοχος του Διαγόρα, Κώστας Χρυσοχοΐδης επαναδραστηριοποιείται, πληρώνοντας τα χρέη προς ΙΚΑ και Εφορία, ενώ σημείωσε ότι σύντομα η ΠΑΕ θα έχει νέα διοίκηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θέλω να σας ενημερώσω για κάποια πράγματα που ακούγονται και τα οποία, τα περισσότερα, δεν είναι αλήθειες. Πριν από δέκα μέρες η ομάδα δεν αγωνίστηκε. Ήμασταν όλοι στενοχωρημένοι, λύση δεν υπήρχε από πουθενά, τρία-τέσσερα άτομα καθίσαμε κάτω και αποφασίσαμε τι θα κάνουμε. Με τη στήριξη της Λίγκας, των ποδοσφαιριστών, του προπονητή, και του προέδρου, ο οποίος είναι παραιτημένος αλλά των μεταπείσαμε και θα παραμείνει, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να «τρέξουμε» την ομάδα.

Σήμερα, ο μεγαλομέτοχος δεσμεύτηκε ότι θα μας βοηθήσει. Ήδη έχουμε απευθυνθεί σε ΙΚΑ και Εφορία, για να κάνουμε τις ρυθμίσεις μας. Περιμένουμε την οικονομική ενίσχυση της ΕΠΑΕ, τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους, όλοι βιώνουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ο μεγαλομέτοχος είπε ότι θα τακτοποιήσει τις οφειλές σε ΙΚΑ και Εφορία. Παράλληλα, έχουμε ξεκινήσει επαφές με πρώην προέδρους και παράγοντες της ομάδας για να βοηθήσουν και αυτή στη βιωσιμότητα της ΠΑΕ. Από εμάς δεν έχει κανένας κάποιο όφελος, κανένας.

Η αγάπη κάποιων ανθρώπων για το Διαγόρα μας ώθησε να ασχοληθούμε. Κάθε φορά κάνουμε αγώνα για να μαζέψουμε τα λεφτά της διαιτησίας, σήμερα τα μαζέψαμε κάπως πιο άνετα, και ξεκίνησε το παιχνίδι κανονικά. Έχουμε προβλήματα με τους ποδοσφαιριστές μας, τα παιδιά είναι ήρωες. Κάνανε αγώνα, για να έρθουν και σήμερα εδώ, όπως και την Κυριακή με την Επανομή. Από αύριο ξεκινάει ένας άλλος αγώνας, να πάρουμε ενημερότητα, ασφαλιστική και φορολογική, γιατί υπάρχουν χρέη και στο ΙΚΑ και την Εφορία. Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ επιχορήγηση. Πήραμε μόνο από το ΟΤΕ TV και αυτά πήγανε στα ταξίδια. Μόνο ο κόσμος έχει βοηθήσει από το υστέρημά του. Από αύριο ξεκινάμε να φέρουμε και παίκτες, σε αυτά που αντέχει ο Διαγόρας. Όχι σ’ αυτά που δεν αντέχει. Αντέχει βάση των χρημάτων που προβλέπεται να πάρουμε. Ξεκινάμε διακανονισμούς με παίκτες που χρωστάμε.

Μετά την ακύρωση του ενός παιχνιδιού που είχαμε, όλοι είναι πιο διαλλακτικοί πλέον σ’ αυτά που τους ζητάμε. Γιατί ξέρουν ότι αν αποβληθεί ο Διαγόρας από το πρωτάθλημα, δε θα πάρουν ποτέ τα λεφτά τους. Εμείς δεν τους αρνηθήκαμε ποτέ τα χρήματά τους, απλά τους ζητήσαμε πίστωση χρόνου. Δε νοείται μία ΠΑΕ να μην παίζει, γιατί χρωστάει και κακώς χρωστάει σε έναν εργαζόμενο. Όλες οι επιχειρήσεις χρωστάνε, αλλά όλες συνεχίζουν να λειτουργούν. Αν αυτή η εταιρεία σταματήσει να υπάρχει, πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι; Αυτό το κατάλαβαν και οι ίδιοι και πλέον είμαστε σε διακανονισμούς με τους περισσότερους και συνεχίζουμε τον αγώνα αυτόν.

Θέλουμε τη βοήθειά σας, η κριτική είναι ευπρόσδεκτη για όλους, προπονητές, διοίκηση, για όλους. Αλλά να ξέρετε ότι εδώ δεν υπάρχει κάποιος για ατομικό συμφέρον. Κάπου διάβασα προχθές, και στενοχωρήθηκαν οι ποδοσφαιριστές, ότι αν η ομάδα δέχεται 5 και 6 γκολ τότε καλύτερα να σταματήσει. Από την άποψή μου, γιατί είμαι στο ποδόσφαιρο, η ιστορία μιας ομάδας δε μειώνεται από τα 6 γκολ. Αμαυρώνεται από άλλα πράγματα. Τα παραδείγματα είναι η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δόξα τω Θεώ αυτά δεν υπάρχουν πλέον για το Διαγόρα. Ευπρόσδεκτη η κριτική είπαμε, αλλά αυτή τη στιγμή ο Διαγόρας δεν έχει ανάγκη από πράγματα της στιγμής. Τα παιδιά και ο προπονητής κάνουν αγώνα μόνοι τους.

Στην Αθήνα γίνεται ένας άλλος αγώνας, ο Γενικός Αρχηγός δεν είχε έρθει για δέκα μέρες. Ρωτήστε τον αν έκατσε έστω και μία ώρα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ τρέχανε, ο πρόεδρος και ο κ. Παλαιολόγος να κάνουνε διακανονισμούς. Την πρώτη αποτύχαμε, τη δεύτερη ευτυχώς τα καταφέραμε. Τώρα συνεχίζουμε, το παιχνίδι με την Παναχαϊκή έχει οριστεί κανονικά, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Θα σας πω κάτι για να το γνωρίζετε. Τις τελευταίες 20 μέρες η ομάδας χρειάζεται 30.000. Πληρώνουμε τόσα για τους διαιτητές. Θα σας πω μόνο, 7500 για να πάμε στην Επανομή, 3500 σήμερα. 3500 την Κυριακή. 10000 να πάμε στην Καλλονή. Βάλτε τα έξοδα αυτά να δείτε πόσα είναι. Δε νομίζω να είμαστε σε θέση να ζητάμε αυτά τα λεφτά από τον κόσμο. Η επιχορήγηση δεν έχει βγει, μας είπαν ότι θα βγει στις 30 του μήνα. Αυτός ο αγώνας γίνεται.

Τώρα βρεθήκαν κάποιο άνθρωποι οι οποίοι είπαν θα συντονιστούν όλοι μεταξύ τους, να γίνει καινούρια διοίκηση, να διαχειριστούν τα χρήματα, γιατί εμείς δε διαχειριζόμαστε λεφτά, διαχειριζόμαστε μόνο όσα μας δίνουν οι φίλαθλοι. Δεν έχουμε διαχειριστεί χρήματα επιχορηγήσεων. Από αύριο ξεκινάμε να ψάχνουμε παίκτες, στα πλαίσια βέβαια των δυνατοτήτων του Διαγόρα, και θα προσπαθήσουμε αυτή η ομάδα να σωθεί αγωνιστικά και ιστορικά. Όποιος λέει ότι ο Διαγόρας πρέπει να πέσει κατηγορία, για μένα δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο.

Αν η ομάδα φύγει τώρα από τη Β΄ Εθνική, δε θα υπάρχει στο χάρτη. Σας πληροφορώ ότι η δεύτερη ομάδα είναι πάρα πολύ καλή. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται πιτσιρικάς εκτός Ελλάδος. Δεν μπορούμε να κάνουμε επαγγελματίες πιτσιρικάδες. Από αύριο ίσως μπορούμε. Όλα αυτά είναι δημιουργήματα του κ. Τσιβρινή και των ανθρώπων που ήταν τόσα χρόνια στην ομάδα και έφτασαν το επίπεδο των παικτών να παίζουν Β΄ Εθνική.

Ο Διαγόρας έχει πάρα πολύ καλό υλικό. Στις ακαδημίες και την πρώτη ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι 12 παίκτες μας τους ζητάνε ομάδες. Εμείς ζητάμε τη στήριξη, ηθική ή οικονομική από όλο τον κόσμο. Και μια διευκρίνιση για τον κ. Χρυσοχοΐδη. Ο νόμος αλλάζει. Πλέον τα χρέη από τους προέδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους, μεταφέρονται στους μεγαλομέτοχους από 2% και πάνω. Αυτό το γνωρίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης και με γνώμονα την αγάπη του για την ομάδα, δεσμεύτηκε να βοηθήσει. Και, όπως και την προηγούμενη φορά, πλήρωσε τα χρήματα για τη διαιτησία».



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved