Νίκη-«οξυγόνο» για τον Βύζαντα!

Νίκη-«οξυγόνο» για τον Βύζαντα!

Ακόμα μία παλικαρίσια νίκη κατάφερε να πάρει ο Βύζας Μεγάρων, ο οποίος επικράτησε με 2-1 του Αγροτικού Αστέρα. Οι Μεγαρείς εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους, αλλά και το πάθος των παικτών τους για να φτάσουν σε μία σημαντική νίκη, η οποία έδωσε στον Βύζαντα βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Με το «τρίποντο» αυτό, εξάλλου, οι «κιτρινόμαυροι» υποσκέλισαν την ομάδα του Ευόσμου, με την οποία ισοβαθμούσαν πριν την σημερινή αναμέτρηση.

Στις εξέδρες του γηπέδου των Μεγάρων μάλιστα, βρέθηκε και ο νέος μεγαλομέτοχος του Βύζαντα, Κωνσταντίνος Κοσσυβάκης.

Ο Βύζας του Δημήτρη Οικονόμου κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό, στη δεύτερη ουσιαστικά επικίνδυνη «επίσκεψη» του στα καρέ του Αγροτικού Αστέρα. Αρχικά στο δεύτερο λεπτό ο Ηλιόπουλος σούταρε εκτός περιοχής στέλνοντας τη μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Γιακουμή, στο αμέσως επόμενο λεπτό ωστόσο, ο Παγώνης γέμισε στα καρέ της ομάδας του Ευόσμου, ο Ασπρίδης έκανε κακό υπολογισμό της πορείας της μπάλας και άθελα του την έστειλε στα δίχτυα του Γιακουμή δίνοντας προβάδισμα στους Μεγαρείς.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους καταγράφηκε στο 13’, όταν ο Μουστάκης σούταρε από απόσταση, με τον Κοτταρά να επεμβαίνει.

Στο 28’ ο Γεωργακόπουλος απείλησε την εστία του Αγροτικού Αστέρα με κεφαλιά, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Λίτσης εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των «σταχυοφόρων», Γιακουμή, να επέμβει.

Οι φιλοξενούμενοι του Γιώργου Κούτση απείλησαν τρεις φορές στο τελευταίο δεκάλεπτο την εστία του Κοτταρά, αρχικά στο 34’ με σουτ του Βλαχόπουλου, εν συνεχεία στο 40’ με κοντινό πλασέ του Καρακατσάνη και τέλος με σουτ του Πάμποε μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα ωστόσο, να προσκρούει στα σώματα των αμυνόμενων παικτών του Βύζαντα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με το… πόδι κολλημένο στο γκάζι!

Ο Βύζας πέτυχε δεύτερο γκολ στο 50ο λεπτό, όταν ο Μωυσίδης με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ «νίκησε» τον Γιακουμή, πέντε λεπτά αργότερα ωστόσο, στο 55’, ο Καρακατσάνης… μιμήθηκε τον παίκτη του Βύζαντα και με τον ίδιο τρόπο (σ.σ. απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ) σκόραρε μειώνοντας σε 2-1 για τον Αγροτικό Αστέρα.

Η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο 45λεπτο άλλαξε άρδην, καθώς οι δύο ομάδες έπαιξαν σαφώς πιο επιθετικά ψάχνοντας το γκολ προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

Ροβίθης στο 65’ και Μωυσίδης στο 70’ έχασαν αξιόλογες ευκαιρίες για τον Βύζαντα, ενώ ο Αγροτικός Αστέρας «άγγιξε» το γκολ στο 73’ σε σουτ του Βοσκόπουλου μέσα από την περιοχή. Τελευταία αξιόλογη επιθετική ενέργεια για τους φιλοξενούμενους ήταν το σουτ του Ασπρίδη εκτός περιοχής στο 88’, το οποίο ωστόσο, δεν ανησύχησε τον Κοτταρά.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γιώργου Μπλάνα του συνδέσμου Μεσσηνίας και των βοηθών του Σταύρου Λάμια και Τρύφωνα Πετρόπουλου. Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Βοσκόπουλος (62’), Ηλιόπουλος (75’), Γεωργακόπουλος (77’), Χριστοφυλέα (79’ στον πάγκο), Τριάντης (85’) και Σαμουηλίδης (90’).

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ:  Κοτταράς, Φραγκής, Μουστάκης, Πέτρου, Λίτσης, Ροβίθης, Παγώνης (83’ Τριάντης), Νταντάμης, Μωυσίδης, Γεωργακόπουλος, Ηλιόπουλος.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ:  Γιακουμής, Βοσκόπουλος (80’ Οκουμούσης), Ασπρίδης, Τσατσάς, Βλαχόπουλος, Καρακατσάνης, Σαμουηλίδης, Πετρίσεβιτς, Σαχινίδης, Προβατίδης (33’ Καπνίδης), Πάμποε (85’ Σίνης).



Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved