13η αγωνιστική με… χαρές και κλάματα

13η αγωνιστική με… χαρές και κλάματα

Η εμβόλιμη, 13η αγωνιστική της Football League καλύπτει όλα τα γούστα.

Με φόντο τα πολλά οικονομικά προβλήματα, που τείνουν να εξοντώσουν αρκετές ΠΑΕ, θα διεξαχθεί την Τετάρτη (25/01) η 13η αγωνιστική της Football League. Τρανό παράδειγμα ο Διαγόρας, ο οποίος θα υποδεχτεί στις 15:00 την Αναγέννηση Γιαννιτσών, με τους Ροδίτες να βλέπουν ότι εκτός απροόπτου το ματς αυτό θα είναι το τελευταίο τους στην κατηγορία.

Οι «κυανέρυθροι» δεν μπόρεσαν να διακανονίσουν τα χρέη τους, οι ποδοσφαιριστές ζητούν εγγυήσεις από τη διοίκηση (αλήθεια υπάρχει;) και όλοι περιμένουν να δουν αν θα βρεθούν κατ’ αρχήν χρήματα για να πληρωθούν οι διαιτητές και να ξεκινήσει το παιχνίδι…

Το μεγάλο ντέρμπι, βέβαια, θα διεξαχθεί χρονικά τελευταίο (18:00, OTE TV). Στην Κομοτηνή ο Πανθρακικός των 6 νικών σε ισάριθμα εντός έδρας ματς θα υποδεχτεί την ΑΕΛ, η οποία για να βρει τη χαμένη της ηρεμία θα πρέπει να φύγει με το τρίποντο. Εξάλλου, στο ντεμπούτο των Μπάντοβιτς, Νταμπίζα στον πάγκο οι «βυσσινί» γνώρισαν την ήττα στο AEL FC ARENA από τον Πλατανιά Χανίων και μόνο με νίκη θα διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Διαφορετικά...

Όσο για τους Ακρίτες; Γνωρίζουν ότι αν κάμψουν την αντίσταση της θεσσαλικής ομάδας θα έχουν κάνει σπουδαίο βήμα απευθείας ανόδου.
Ενδιαφέρον παιχνίδι θα γίνει στο Μάλεμε (15:00), εκεί όπου ο πρωτοπόρος και αήττητος στο γήπεδό του, Πλατανιάς Χανίων θα υποδεχτεί τον αήττητο εκτός έδρας, αλλά «χτυπημένο» από τα πολλά οικονομικά προβλήματα, Εθνικό Αστέρα. Οι Κρητικοί θα παραταχθούν με… φόρα από το σπουδαίο «διπλό» στη Λάρισα και θεωρητικά είναι το φαβορί.

Η δεύτερη της βαθμολογίας Βέροια με όπλο την έδρα (5-0-1) θέλει την επιστροφή στις επιτυχίες για να μην απομακρυνθεί άλλο από την κορυφή έπειτα από την ισοπαλία (1-1) με την Καλλιθέα στο Ελ Πάσο. Αντίπαλός της ο Θρασύβουλος (15:00) των δύο διαδοχικών τριπόντων. Η ομάδα της Φυλής, μάλιστα, θα είναι ενισχυμένη με τους νεοαποκτηθέντες Μπεγκόνια, Ντα Σίλβα.

«Σφήνα» στους πρωτοπόρους έχει μπει η Αναγέννηση Επανομής. Μετρά τρεις διαδοχικές νίκες και αυτή τη φορά θα δοκιμαστεί στη Μυτιλήνη (15:00) απέναντι στην ΑΕΛ Καλλονής, την ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες (7) στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι υπολογίζουν στους νέους Ζουρούδη, Σιλιγαρδάκη και θεωρούν κλειδί για τη φετινή πορεία τους το ματς.

Ο Πιερικός και η Καλλιθέα ισοβαθμούν στην 8η θέση, οπότε το μεταξύ τους ματς (15:00, OTE TV) αναμένεται ντέρμπι. Οι Κατερινιώτες έλυσαν τη συνεργασία τους με τον Σούλη Παπαδόπουλο μετά την ήττα από τον Πανθρακικό, προσέλαβαν τον παλιό γνώριμο, Γιώργο Χατζάρα και με υπηρεσιακό στον πάγκο τον Νίκο Θεοδοσιάδη θέλουν να κάνουν νέα αρχή. Αδύναμη εκτός η αθηναϊκή ομάδα, θα κυνηγήσει τουλάχιστον την ισοπαλία.

Νέο ξεκίνημα θέλει να κάνει και ο Πανσερραϊκός έπειτα από την πρόσληψη του Μιχάλη Γρηγορίου στην τεχνική ηγεσία. Τα «λιοντάρια» δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες και το τρίποντο αποτελεί μονόδρομο απέναντι στον Φωκικό (15:00). Η ομάδα της Άμφισσας προέρχεται από τη νίκη σε βάρος του Ηρακλή Ψαχνών και θα παίξει ελεύθερα, ώστε να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα.

Στην Πάτρα η Παναχαϊκή θα δώσει (15:00) το πρώτο εντός έδρας ματς με τον Βασίλη Βούζα στον πάγκο. Στο ντεμπούτο του στα Γιαννιτσά τα μηνύματα ήταν θετικά και πλέον οι «κοκκινόμαυροι», αναμένοντας και μεταγραφές, θεωρούν ότι θα πάρουν το τρίποντο απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών και θα αρχίσουν την αναρρίχησή τους. Το μόνο βέβαιο για τους φιλοξενούμενους είναι ότι δεν θα παρουσιαστούν τόσο χαλαροί όσο στην Άμφισσα.

Στα Μέγαρα, τέλος, ο Βύζας θα φιλοξενήσει τον Αγροτικό Αστέρα (15:00). Αν και οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν στη Φυλή, στο γήπεδό τους μετρούν δύο διαδοχικές νίκες και θα τα δώσουν όλα για το τρίποντο, ώστε να πιάσουν την ομάδα του Ευόσμου στη βαθμολογία. Εξάλλου, γίνονται ήδη προσπάθειες για την ενίσχυση του ρόστερ. Ωστόσο, οι «πράσινοι» προέρχονται από τη νίκη σε βάρος του Πανσερραϊκού και παρά τα αμυντικά προβλήματα, έχουν ανεβασμένη ψυχολογία.

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία του πρωταθλήματος της Football League και τα στατιστικά έως και την 12η αγωνιστική.



Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved