Μαραγκουδάκης: «Βρέθηκα μια ανάσα από ΑΕΛ»

Μαραγκουδάκης: «Βρέθηκα μια ανάσα από ΑΕΛ»

Ο επιθετικός του Πλατανιά Χανίων σε συνέντευξή του υπενθύμισε ότι λίγο έλειψε φέτος να φορά τα βυσσινί.

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Ρέθυμνο Σπορ FM 103,3 παραχώρησε ο Μάρκος Μαραγκουδάκης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε για τη φετινή πορεία του Πλατανιά Χανίων, αλλά και για το καλοκαιρινό ενδιαφέρον της ΑΕΛ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του 30χρονου επιθετικού:

Μάρκο, «χαράζεις» μια εξαιρετική πορεία με τον Πλατανιά, ωστόσο ακόμη και σε ατομικό επίπεδο, δείχνεις ότι βρίσκεσαι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση…

«Πραγματικά, νιώθω παρά πολύ καλά όπως άλλωστε και τα περισσότερα παιδιά της ομάδας. Μέχρι σήμερα, έχουμε προκαλέσει την έκπληξη σε πολλούς, όμως για μας που ξέρουμε πόσο έχουμε δουλέψει, είναι μια δίκαιη ανταμοιβή όλο αυτό. Έτσι θεωρώ εγώ τουλάχιστον».

Το καλοκαίρι που πήρες την μεταγραφή σου στον Πλατανιά, πήγες σε ομάδα της Football League 2. Μετά την ανέλπιστη αυτή άνοδο στην Football League, μετά και την αλλαγή προπονητή, ξέρεις, θα ήταν μια πολύ εύκολη δικαιολογία για όλους εσάς να εξηγήσετε στον κόσμο ότι ο πήχης χαμηλώνει γιατί άλλαξαν οι ισορροπίες. Εδώ, όχι μόνο αυτό δεν βλέπουμε αλλά πρωταγωνιστείτε και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο. Είστε πρώτοι έπειτα από 11 αγωνιστικές!

«Στην αρχή ο προγραμματισμός ήταν για την Γ’ Εθνική αλλά στην πορεία ήρθε η άνοδος. Άλλαξε κι ο προπονητής και παρ’ όλα αυτά, δεν αλλάξαμε την φιλοσοφία μας παραμένοντας στα ίδια περίπου πράγματα. Σ’ αυτό βοήθησε τόσο ο κ. Παντζιαράς όσο και ο κ. Καβακάς. Εμείς συνεχίσαμε και δουλέψαμε πολύ σκληρά για να καταφέρουμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο κι αυτό φαίνεται από την μέχρι τώρα πορεία μας».

Συμφωνείς με την τοποθέτηση του κ. Καβακά πριν από μία εβδομάδα όταν τόνιζε μπροστά στα ΜΜΕ, ότι στόχος της ομάδας είναι να σωθείτε;

«Παίζουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας στην Β’ Εθνική. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν η σωτηρία. Πρέπει να συμβεί αυτό και μαθηματικά όπως καταλαβαίνετε. Από κει κι έπειτα δεν θα πούμε όχι σε κάτι καλύτερο».

Ο Πλατανιάς ως σύλλογος, πιστεύεις ότι έχει τις δυνατότητες να σταθεί στην Σούπερ Λιγκα;

«Η διοίκηση έχει κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια όπως το να φτιάξει το γήπεδο, τις εγκαταστάσεις, τα αποδυτήρια, γενικότερα χρειαζόταν κάποια αναβάθμιση σε κάποια πράγματα που άλλαξαν προς το καλύτερο. Τώρα για τις βάσεις, τί να σας πω…; Δεν είμαι εγώ αυτός που θα απαντήσει κάτι τέτοιο. Αυτή την ερώτηση θα πρέπει να την υποβάλλετε στην διοίκηση. Εγώ κοιτάζω το αγωνιστικό κομμάτι, εκεί όπου πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί. Έχουμε αποδείξει σε πολλούς ότι είμαστε μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Η πορεία μας δείχνει ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια γιατί μπορεί να έχουμε παρεξηγήσεις. Εμείς κοιτάζουμε το κάθε παιγνίδι ξεχωριστά».

Πολλές ομάδες δεν έχουν αποδείξει ακόμα τις πραγματικές τους δυνατότητες στην κατηγορία. Αντιλαμβάνεσαι ποιες είναι αυτές….

«Φυσικά! Είναι πολλές οι ομάδες που μπορούν να χαράξουν μια διαφορετική πορεία στο πρωτάθλημα απ’ όσα έχουν επιτύχει μέχρι τώρα. Είναι ομάδες κλασικές με ιστορία στην Β’ Εθνική όπως η Λάρισα, η Βέροια, ο Πανσερραϊκός, ο Πιερικός που μπορούν να κάνουν ζημιές παντού».

Παρακολουθώντας την πορεία σου και κάνοντας ένα φλας μπακ, πόσο δύσκολο είναι κρατηθεί σε επαγγελματικό επίπεδο ένας ποδοσφαιριστής; Δεν έχεις περάσει και συ και τα πιο εύκολα χρόνια. Στην καριέρα ενός Έλληνα επαγγελματία ποδοσφαιριστή μπορεί να προκύψουν πολλές δύσκολες καταστάσεις, π.χ. να μείνει απλήρωτος, να τον κυνηγούν κάποιοι παράγοντες, να αγωνίζεται σε «βαριά» γήπεδα - χωράφια, να αποφασίζουν άλλοι γι’ αυτόν κλπ…

«Το να ανέβεις ψηλά είναι σχετικά εύκολο. Το δύσκολο είναι να μπορέσεις να κρατηθείς εκεί. Έλειψα για 12 χρόνια από την Κρήτη. Δεν πρέπει να επαναπαύεσαι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Είναι πολύ δύσκολο να κρατηθείς σε επαγγελματικό επίπεδο. Το χαρακτηριστικό μου είναι αυτό ακριβώς το πράγμα. Να παλεύω και να μην αφήνω τίποτε στην τύχη. Θεωρώ πάντως ότι ο χαρακτήρας που βγάζουμε μέσα στο γήπεδο είναι κι αυτός που έχουμε έξω απ’ αυτό. Ξέρετε πόσα πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές την σημερινή εποχή… Αποτελούμε την εξαίρεση στον Πλατανιά που είμαστε πληρωμένοι στο ακέραιο.

Εδώ θέλω να πω και κάτι άλλο… Στον Πλατανιά αποτελούμε την εξαίρεση (δυστυχώς έχουμε φτάσει σ’ αυτό το σημείο). Είμαστε πληρωμένοι στο ακέραιο και θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που βρίσκομαι σ’ ένα τόσο οργανωμένο, σ’ ένα τόσο νοικοκυρεμένο σωματείο. Ξέρετε, ένας ποδοσφαιριστής λειτουργεί πολύ καλύτερα όταν το οικονομικό είναι λυμένο. Παράλληλα υπάρχει πολύ καλή οργάνωση σ΄ όλα τα επίπεδα κι έτσι αποδίδεις το μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου. Αγωνιστικά, μέσα από τα πολλά παιγνίδια, αποκτάς κι εμπειρίες. Νομίζω πράγματι ότι παίζω αρκετά ώριμα πλέον για να βοηθάω την ομάδα μου».

Με ποιόν παίκτη συνδυάζεσαι καλύτερα;

«Με όλους, Το δυνατό μας σημείο είναι η ομαδικότητα. Έτσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε».

Πότε πίστεψες ότι έφτασες στο «πικ» της καριέρας σου;

«Είχα πάει σε νεαρή ηλικία στον ΠΑΣ Γιάννινα και στον Ακράτητο μετά την Επισκοπή. Ήμουν μικρός τότε και δεν κατάφερα να πάρω κάποια ευκαιρία για να αγωνιστώ. Ίσως φταίω και εγώ, ίσως και κάποιοι άλλοι…

Η στιγμή που βρέθηκα πολύ κοντά σ ένα μεγάλο σωματείο ήταν αυτό της Λάρισας. Ήμασταν πάρα πολύ κοντά, είχα υπογράψει όμως λόγω κάποιων συγκυριών δεν κατάφερα να φορέσω την φανέλα της ΑΕΛ».

Η Κρήτη διψάει για ποδόσφαιρο. Λόγω της καταγωγής μου από το Ρέθυμνο, είναι λυπηρό να μην έχει μια ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Βλέπουμε φέτος ότι η Επισκοπή έχει μια αξιόλογη ομάδα και μακάρι να τα καταφέρει, όπως τότε με την ΕΑΡ που είμαστε μικρά παιδιά και την παρακολουθούσαμε με δέος. Το ζω τώρα εδώ στα Χανιά! Ο κόσμος έχει ξετρελαθεί από την πορεία μας κι όλοι βρίσκονται στο πλευρό μας.

Παλαιότερα επειδή υπήρξαν ομάδες σε υψηλότερο επίπεδο στο Ρέθυμνο, τα παιδιά αποκτούσαν προοπτική, ονειρεύονταν… Κάποια ταλέντα έφυγαν γιατί το άξιζαν όπως ο Μανόλης Ψωμάς, ο Βασίλης Γωνιωτάκης. Κάποια παιδιά πάλι μολονότι το άξιζαν, δεν κατόρθωσαν να φτάσουν ψηλά. Αυτό παρατηρείται γιατί δεν υπάρχει κάποια ομάδα να απορροφήσει τους παίκτες αυτούς. Είναι κρίμα».



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved