Ολισαντέμπε: «Να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο»

Ολισαντέμπε: «Να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο»

Ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε μίλησε για τη μεταγραφή του στη Βέροια και για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Νιγηριανοπολωνός επιθετικός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Κερκίδα» της Βέροιας και αναφέρθηκε στην επιλογή του να ντυθεί στα κυανέρυθρα, στην παρουσία του στον Βύζαντα, μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Εμμάνουελ, τί ήταν εκείνο που σε έκανε να δεχτείς την πρόταση της Βέροιας;

«Η Βέροια έχει ένα καλό όνομα στην Ελλάδα και σαν ιστορία και σαν ομάδα. Έχει έναν αξιόλογο πρόεδρο και έναν πολύ καλό προπονητή και γενικά είναι μια φιλόδοξη και υγιής ομάδα που σου δίνει την δυνατότητα να ευχαριστηθείς το ποδόσφαιρο».

Τί γνωρίζεις για τη νέα σου ομάδα;

«Ξέρω αρκετά πράγματα. Άλλωστε είχα και έναν φίλο μου που αγωνιζόταν στη Βέροια και ήμασταν μαζί στον Παναθηναϊκό, τον Ματσέι Μπικόφσκι, από τον οποίο μάθαινα κάποια πράγματα όταν έπαιζε εδώ».

 

Πότε πιστεύεις ότι θα είσαι έτοιμος, από πλευράς φυσικής κατάστασης, να προσφέρεις;

«Έκανα καθημερινές προπονήσεις πριν έρθω στη Βέροια με τον Βύζαντα Μεγάρων, αλλά δεν έπαιξα παρά μόνο σε κάποια φιλικά παιχνίδια. Νιώθω καλά όμως δεν μπορώ να προσδιορίσω το πότε ακριβώς θα είμαι 100% έτοιμος. Είναι κάτι που θα το κρίνει ο προπονητής μου».

Στο μικρό διάστημα που είσαι στη Βέροια, ποια γνώμη αποκόμισες από την γενική εικόνα της ομάδας και τους νέους σου συμπαίκτες;

«Απ’ όσα έχω δει μέχρι τώρα, μπορώ να πω ότι ήρθα σε μια οργανωμένη ομάδα και αυτό είναι σημαντικό, γιατί η οργάνωση είναι το παν σε μια ομάδα. Όσον αφορά το έμψυχο υλικό, υπάρχει ποιότητα και η ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά. Γενικά είναι καλή ομάδα και είναι θετικό να αγωνίζεσαι με συμπαίκτες υψηλού επιπέδου».

Τι γνωρίζεις για τη Β’ Εθνική;

«Να πω την αλήθεια δεν γνωρίζω πολλά πράγματα. Στον Βύζαντα δεν κατάφερα να αγωνιστώ παρά μόνο σε κάποια φιλικά παιχνίδια και δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη για την κατηγορία».

Για ποιο λόγο δεν έπαιξες στον Βύζαντα Μεγάρων;

«Είναι πολύ μεγάλη ιστορία και δεν θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Υπήρξε πρόβλημα με τα χαρτιά που δεν ήρθαν στην ώρα τους από την Κίνα, με αποτέλεσμα να λήξει η προθεσμία».

Ποιες οι εντυπώσεις σου από την πόλη της Βέροιας;

«Δυστυχώς δεν έχω δει πολλά πράγματα από την πόλη. Οι προπονήσεις είναι κουραστικές και αυτές τις μέρες που βρίσκομαι εδώ στη Βέροια, πηγαίνω μόνο από το ξενοδοχείο στο γήπεδο και αντίστροφα».

Είναι αλήθεια ότι αγόρασες σπίτι στην Αθήνα και εάν ναι, τι σε έκανε να επιλέξεις την Ελλάδα για τόπο οριστικής διαμονής;

«Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα και το σημαντικό είναι ότι αρέσει και στην γυναίκα μου (γέλια)! Μου αρέσουν οι άνθρωποι, ο τρόπος ζωής, ο καιρός, το φαγητό. Πήγα σε πολλές χώρες, γνώρισα πολλές κουλτούρες, όμως τελικά κατέληξα στην Ελλάδα. Μπορεί αυτό τον καιρό τα πράγματα να είναι δύσκολα λόγω της κρίσης, όμως πιστεύω ότι θα υπάρξει βελτίωση».

Από ποια από τις ομάδες που αγωνίστηκες έχεις τις καλύτερες εντυπώσεις;

«Έχω καλές αναμνήσεις απ’ όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα. Στην Πολωνία 3,5 χρόνια, στην Ελλάδα 4 χρόνια και στην Κίνα 2 χρόνια, έμεινα αρκετά και αυτό δείχνει ότι ήμουν ευχαριστημένος.

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια. Στην Πολωνία κέρδισα με την Πολόνια Βαρσοβίας πρωτάθλημα, κύπελλο και σούπερ καπ σε μία χρονιά, στον Παναθηναϊκό πήραμε το νταμπλ και πέτυχα σημαντικά γκολ, όπως και με την Εθνική ομάδα της Πολωνίας».

Πώς βλέπεις την παλιά σου ομάδα, τον Παναθηναϊκό;

«Τον παρακολούθησα φέτος και πιστεύω ότι τα πάει πολύ καλά. Είναι στην κορυφή και κατά τη γνώμη μου είναι πιο «ομάδα» από τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος είναι ο Λέτο που σκοράρει, υπάρχει διαφορά από την περσινή περίοδο που ήταν ο Σισέ.

Έχει καλή ομάδα και το αβαντάζ είναι ότι δεν αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα όπως κάποιες άλλες ομάδες. Είναι υγιής ομάδα και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών».

Επισκέπτεσαι καθόλου την πατρίδα σου τη Νιγηρία; Πώς είναι η κατάσταση εκεί;

«Την επισκέπτομαι αρκετά συχνά. Όταν έπαιζα στην Κίνα πήγαινα για μεγάλα διαστήματα επειδή είχε μεγάλες διακοπές το πρωτάθλημα. Πολλά πράγματα άλλαξαν από τότε που έφυγα από τη Νιγηρία. Υπάρχει καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερη μόρφωση και δεν συμβαίνει αυτό που γινόταν παλαιότερα, να θέλουν δηλαδή όλοι να φύγουν από τη χώρα. Αυτό είναι καλό σημάδι και έχει να κάνει με τους ηγέτες που προσπαθούν να αλλάξουν την κατάσταση.

Στη χώρα υπάρχει θρησκευτική διαμάχη, κάτι που ελπίζω πως είναι παροδικό και θα τελειώσει σύντομα. Υπάρχουν κάποια προβλήματα μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, που είναι μισοί – μισοί στη Νιγηρία».

Πως πήρες την πολωνική υπηκοότητα;

«Αγωνίστηκα για 3,5 χρόνια στην Πολωνία, είχα πολύ καλές σεζόν με επιτυχίες και μου προτάθηκε από τους επιτελείς της ομοσπονδίας να πάρω την Πολωνική υπηκοότητα. Αυτό έγινε παρότι δεν ήταν αρκετά τα χρόνια που αγωνίστηκα εκεί για να πάρω ευρωπαϊκό διαβατήριο, όμως τελικά βρέθηκε η φόρμουλα. Στη συνέχεια γνώρισα την γυναίκα μου που είναι Πολωνέζα και παντρευτήκαμε».

Η Κίνα σαν χώρα τί εντυπώσεις σου άφησε; Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται το ποδόσφαιρό της;

«Μόνο αν την επισκεφτεί κανείς θα καταλάβει. Εγώ προσωπικά πέρασα 2,5 πολύ καλά χρόνια. Ο τρόπος ζωής δεν διαφέρει πάρα πολύ από άλλες χώρες. Μου άρεσε αρκετά το φαγητό, ενώ όσον αφορά το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα. Υπάρχει μια μεταβατική περίοδος που πάνε να κάνουν κάποια καλά πράγματα στο ποδόσφαιρο».

Ποιο θεωρείς το πιο σημαντικό γκολ που πέτυχες στην καριέρα σου;

«Το πρώτο γκολ στην Εθνική Πολωνίας απέναντι στη Ρουμανία εκτός έδρας. Το ματς είχε λήξει 1-1 και εγώ δεν έπαιξα τόσο καλά, όμως πέτυχα το γκολ που ήταν το ξεκίνημα για μια καλή πορεία στην Εθνική. Αυτό το τέρμα μου έδωσε αυτοπεποίθηση, ενώ με βοήθησε να κερδίσω την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στην Πολωνία».

Το προσωνύμιο «Μανώλης» ποιος σου το έδωσε;

«Μου το έδωσε στον Παναθηναϊκό ο Άγγελος Αναστασιάδης! Σε μια συνέντευξη με φώναξε «Μανώλη έλα εδώ» και από τότε έμεινε. Μάλιστα το συνήθισα και στον δρόμο όταν άκουγα το όνομα Μανώλη, γυρνούσα νομίζοντας πως φωνάζουν εμένα» (γέλια).

Κλείνοντας, θα ήθελες να δώσεις μια υπόσχεση στους φιλάθλους της νέας σου ομάδας;

«Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ στους φιλάθλους της Βέροιας είναι ότι θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για το καλό της ομάδας…».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved