Ο Κούγιας παρουσίασε τον Βούζα

Ο Κούγιας παρουσίασε τον Βούζα

Ο Βασίλης Βούζας είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Παναχαϊκής, καθώς παρουσιάστηκε από τον Αλέξη Κούγια, μετά το τέλος του αγώνα με τον Φωκικό.

Ο πρόεδρος της Αχαϊκής ΠΑΕ, στη συνέντευξη Τύπου, ύστερα από την αναμέτρηση με την ομάδα της Άμφισσας, παρουσίασε τον Έλληνα προπονητή, εξηγώντας παράλληλα και τους λόγους που τον οδήγησαν στην πρόσληψη του νεαρού τεχνικού.

«Η σημερινή μέρα ήταν πολύ δύσκολη, και εκφράζω την απόλυτη ευγνωμοσύνη και από το τεχνικό τιμ, τους παίκτες και την διοίκηση, από όλους και ειδικά τον κόσμο, για τον τρόπο που βοήθησε την ομάδα στο σημερινό πολύ δύσκολο παιχνίδι από την βαριά ήττα στην Επανομή, και εγώ ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω από αυτό που έζησα. Ήταν αφύσικο το αποτέλεσμα, δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Είμαι εδώ για να παρουσιάσω το νέο τεχνικό της Παναχαϊκής, τον Βασίλη Βούζα. Το μόνο ευχάριστο, - αν είναι έτσι – δέχθηκα 20 μηνύματα από μάνατζερ και προπονητές που ήθελαν να έρθουν στην ομάδα. Οι περισσότεροι αντιπροτείνονταν, ότι τεχνικός δεν δουλεύει τώρα στην Super League και στην Β’ Εθνική αλλά και παλαίμαχοι παλιοί παίκτες που είναι στα τιμ μεγάλων ομάδων και ζήτησαν να έρθουν ακόμα και προπονητές που ήταν και στο παρελθόν εδώ. Προβληματίστηκα πολύ την επομένη του 6-1. Τήρησα μια πολιτική τις προηγούμενες ημέρες. Αν και κάποιοι κακόπιστοι μίλησαν για τις μειώσεως των συμβολαίων, να ξέρετε πως είναι πολιτική με σκοπό να γίνει καλύτερη η ομάδα. Έφυγαν τα μεγάλα ονόματα που είχαν μεγάλα συμβόλαια με μικρή προσφορά.

Έπαιρναν χρήματα τα οποία δεν άξιζαν και δεν δούλεψαν. Ο Κόσμος στην Πάτρα έχει ποδοσφαιρική κουλτούρα, δεν ξέρετε όμως, τι γίνεται στα γραφεία μιας ομάδας και τι τραβήξαμε από ορισμένους παίκτες που είτε στο facebook είτε με φιλίες από ορισμένα άτομα των ΜΜΕ (δεν μιλώ για τους παρόντες και τις παρούσες) δημιουργούσαν φοβερά προβλήματα. Οι παίκτες που ήρθαν και θα έρθουν, κοστίζουν τα ίδια με την τωρινή ομάδα, με την διαφορά ότι αξίζουν τα χρήματα που δίνονται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς στο ποδόσφαιρο. Μιλούσα πριν την επιλογή Βούζα, μόνο με δυο προπονητές. Διάβαζα ονόματα και γέλαγα και με πήραν τηλέφωνο ακόμα και προπονητές που έχουν ξαναπεράσει από την Παναχαϊκή και δεν μιλάω για τον Σπανό.

Με παρακαλούσαν να έρθουν στην Παναχαϊκή, λέγοντας πως τότε που ήσαν έκαναν λάθη σε συμπεριφορές και σε πρόσωπα. Κανέναν δεν πήρα, μίλησα μόνο με τους Γρηγορίου και Κούτση. Δεν γνώριζα αν ο κ. Βούζας μπορεί να φύγει από την Αθήνα. Είχα προτείνει και στα Γιάννενα όταν ήμουν αλλά δεν μπορούσε να φύγει από το λεκανοπέδιο. Τότε έγραφε δυο βιβλία για το ποδόσφαιρο και για οικογενειακούς λόγους. Άλλη μια φορά του έκανα πρόταση όταν πρωτοανέλαβα στην Παναχαϊκή, αλλά ανέλαβε αργότερα τον Ατρόμητο στην Β’ Εθνική. Από την πρώτη στιγμή ήταν πρωταρχικός στόχος, το έκανα με ρίσκο για να πάρω την 3η άρνηση αν και μιλούσα με τους Γρηγορίου – Κούτση και ήμασταν κοντά. Έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο Χαϊδάρι –με τους φοιτητές – που απέκλεισε την ΑΕΚ, στο Αιγάλεω, στον Ατρόμητο με εξαιρετική διαδρομή. Τη νέα ομάδα του Ιωνικού με Πουρή και Φουρτάδο.

Είχε εξαιρετική διαδρομή στον Λεβαδειακό, και αποχώρησε ο ίδιος. Δεν ζήτησε από κανέναν να τον προσλάβει, έχει κάνει σωστή διαχείριση και δεν περιμένει το ποδόσφαιρο να βγάλει χρήματα, μπορεί να επιλέγει που θα δουλέψει. Σταμάτησα αμέσως τις συζητήσεις με τους Γρηγορίου και Κούτση. Σε νεαρή ηλικία ο Βούζας έχει κάνει εξαιρετική διαδρομή και έχει αναδείξει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, όπως τους Καραγκούνη – Σκόνδρα. Έχει πτυχία πάνω στο ποδόσφαιρο, και είναι η πρώτη φορά που δεν επιλέγω με ειδικά κριτήρια. Γιατί ξέρετε πως στην Γ’ Εθνική, έπρεπε να επιλέξω με διαφορετικά κριτήρια και είμαι ένας άνθρωπος που δίνω ευκαιρίες.

Η εικόνα της ομάδας είναι πολύ κακή, και έχει το ίδιο πρόσωπο και σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι, επειδή τα ζω από κοντά, η εικόνα της ομάδας είναι… δυσανάλογη της αξίας των ποδοσφαιριστών. Θέλω να ησυχάσω, να ασχοληθώ με την επιστήμη μου. Επιτέλους πρέπει να ηρεμήσω, δεν μπορώ να ασχολούμαι τόσες πολλές ώρες με την Παναχαϊκή, αυτή είναι η έκκληση μου προς τον κ. Βούζα. Είναι σοβαρός οικογενειάρχης, και πάνω από όλα προπονητής. Έχουμε 23 παιχνίδια μπροστά μας και από σήμερα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ομάδα».

Ανακοινώθηκε ο Θεοδωρέλης

Στην συνέχεια, ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε στην ανακοίνωση και του Θεοδωρέλη από τον Πλατανιά. Αναλυτικά: «Απεκτήθη ο Θεοδωρέλης, που αγωνιζόταν στην Σουπερ Λιγκα με την Καβάλα, και στον α’ γύρο έπαιζε στον Πλατανιά. Θέλω να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους του Πλατανιά, γιατί βοήθησαν.

Έχουμε ανάγκη στις θέσεις των στόπερ, περιμένω εισήγηση του κ Βούζα. Είμαστε στα πρόθυρα να συμφωνήσουμε με τον Μάρτιν Βουν. Ο Εσθονός διεθνής έχει ενθαρρυντικά στοιχεία και συμφώνησε και ο κ. Βούζας.

Με τον Κιμπικούλα, δεν προχωρά σε αυτό το στάδιο –λόγω οικογενειακού κωλύματος-, αν τέλος των μεταγραφών έρθει, και δεν έχουμε ήδη κλείσει το ρόστερ… θα το συζητήσουμε αν και έχουμε πολλούς ξένους».

Βούζας: «Ειδικό βάρος η Παναχαϊκή»

Ο νέος τεχνικός της Παναχαϊκής, λοιπόν, Βασίλης Βούζας, είπε κατά την παρουσίασή του: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την συνεργασία. Η Παναχαϊκή διαθέτει ειδικό βάρος και έχει μεγάλη ιστορία, αυτό που σας υπόσχομαι είναι ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Ποιοι είναι οι στόχοι; Πρώτος στόχος να παίξει καλό ποδόσφαιρο, δεύτερος να είναι ανταγωνιστική η ομάδα και τρίτος εφόσον τα αποτελέσματα δικαιώσουν τις προσπάθειες μας να πάρουμε άνοδο. Είναι μέσα στις δυνατότητες και όχι μόνο σαν έμψυχο υλικό, αλλά και σύμφωνα με τις δυνατότητες της πόλης και της διοίκησης, κυρίως με την συμπαράσταση από τον κόσμο.

Το πιο σημαντικό στοιχείο έναντι των άλλων ομάδων για την Παναχαϊκή είναι ο κόσμος. Υπάρχουν καλές ομάδες, στην κατηγορία, όμως η Παναχαϊκή έχει ειδικό βάρος, θα προσπαθήσουμε όλοι να δώσουμε τον καλό μας εαυτό να πάει εκεί που της αξίζει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Κούγια, για την δυνατότητα που μου δίνει να δουλέψω. Υπόσχομαι δουλειά και συνεχής προσπάθεια. Το καλό σίγουρα με τα αποτελέσματα είναι να έχεις τύχη. Έχουμε δει πως μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα και χωρίς να παίξεις καλά, από την άλλη δεν παίρν0ουν αποτέλεσμα μόνο όσοι διαθέτουν τύχη. Σε όλους τους τομείς θα αλλάξουν πράγματα. Αλλάζοντας πρόσωπα και νοοτροπία, σίγουρα και με τα αποτελέσματα και καλό ποδόσφαιρο οι στόχοι μπορούν να πλησιάσουν στην εκπλήρωση».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved