Τέλος ο Φυντάνης από την Παναχαϊκή

Τέλος ο Φυντάνης από την Παναχαϊκή

Μπορεί ο Κούγιας να εξέφρασε χθες (10/1) την στήριξή του προς τον Ηλία Φυντάνη, ωστόσο σήμερα (11/1) ανακοίνωσε ότι αποτελεί παρελθόν…

Ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ότι ο έμπειρος τεχνικός αποτελεί παρελθόν για την ομάδα της Πάτρας, παρά τα όσα είπε χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό. Τον ίδιο δρόμο πήρε και ο μέχρι πρότινος βοηθός του, κ. Ασπρογέρακας, ενώ αντίθετα παραμένουν οι κ.κ.: Καράτσης και Τάνταρος.

Από εκεί και πέρα, οι Κυβελίδης, Μενδρινός και Φούφουλας θα συνεχίσουν σε άλλη ομάδα την καριέρα τους, ενώ αντίθετα θα παραμείνουν οι: Χλωρός, Πακάλτσης και Ιωάννου.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Κούγια:

«Πρώτα απ΄ όλα θα ήθελα να ζητήσω δημοσίως συγγνώμη, αν και δεν το έχει κάνει κανείς μέχρι σήμερα, από τους οπαδούς της Παναχαϊκής όπου κι αν βρίσκονται, για την εξευτελιστική ήττα και με τον τρόπο που έγινε στην Επανομή.

Ευτυχώς, που δεν συνέπεσε με τον εορτασμό των 120 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας μας και δεν σημαδεύτηκε αυτή η γιορτή. Ποτέ στο παρελθόν ομάδα στην οποία ηγούμαι δεν έχει γνωρίσει τέτοια ήττα είτε εντός Ελλάδος, είτε στην Ευρώπη.

Έχω πει πολλές φορές πως μετράω μέχρι το 10 για τις αποφάσεις που παίρνω εδώ στην Πάτρα. Δεν παίρνω αποφάσεις εν θερμώ και δεν λειτουργώ παρορμητικά.

Εδώ στην Πάτρα, υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο παραπληροφόρηση από τους δημοσιογράφους ορισμένων εφημερίδων και έτσι πρέπει να βάλω τα πράγματα στην θέση τους.

Μετά την ήττα στην Επανομή, ουδέποτε μπήκα στα αποδυτήρια, ούτε μίλησα σε κανέναν κάνοντας δηλώσεις. Πράγματι, μίλησα για λίγο στους παίκτες στο ξενοδοχείο.

Βλέπω πως υπάρχουν ψευδείς προσεγγίσεις, διαβάζοντας κάπου, πως η ήττα αυτή εξυπηρετούσε τα σχέδιά μου! Ντροπή! Αυτά είναι σκέψεις ταπεινών ανθρώπων. Πάνω απ΄ όλα η Παναχαϊκή είναι ένα πολιτισμικό οικοδόμημα, το οποίο εγώ το σέβομαι πολύ περισσότερο από τον καθένα εδώ.

Προσπαθώ να αντέξω τα πάντα, όμως, δεν είμαι εγώ αυτός που παίζω ποδόσφαιρο. Εγώ απλά επιλέγω τον προπονητή και παίκτες».

«Δεν θα είναι πλέον προπονητής ο Ηλίας Φυντάνης»

Στην συνέχεια, ο Αλέξης Κούγας ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Ηλία Φυντάνη από την τεχνική ηγεσία της Παναχαϊκής, με τον Βαγγέλη Καράτση να παίρνει… προσωρινά το… χρίσμα:

«Πάμε στην πρώτη και σημαντική ανακοίνωση. Δεν θα είναι πλέον προπονητής της Παναχαϊκής ο Ηλίας Φυντάνης. Σκέφτηκα επί 48 ώρες, ζύγισα τα πράγματα και τι έχει προσφέρει ο κ. Φυντάνης και κράτησα μόνο τις καλές στιγμές.

Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, προσωπικά είμαι ευγνώμων στον κ. Φυντάνη.

Πέρσι πήρε μια ομάδα ερείπιο και έχοντας απέναντι όλους όσους είχαν συνασπιστεί για να μας κάνουν κακό και κατάφερε να πάρει την άνοδο.

Δεν έχω καταλήξει σε κάποιον προπονητή, το σίγουρο είναι πως την Κυριακή η ομάδα θα πάει με τον Βαγγέλη Καράτση. Παρελθόν, μαζί με τον Φυντάνη, θα αποτελέσει και ο Γ. Ασπρογέρακας. Παραμένει ο κ. Τάνταρος που είναι σταθερή αξία στην Παναχαϊκή και μαζί με τον Βαγγέλη Καράτση, δεν θα ήθελα να τους αποχωριστώ ποτέ.

Εκφράζω δημοσίως την ευγνωμοσύνη μου στον κ. Φυντάνη, που με τις πλέον αντίξοες συνθήκες έφερε και πάλι την Παναχαϊκή στην Β’ Εθνική. Πρόκειται για κορυφαίο κατόρθωμα».

«Δεν ανήκουν στο ρόστερ Κυβελίδης, Φούφουλας, Μενδρινός»

Παράλληλα, ο μεγαλομέτοχος της πατρινής ΠΑΕ ανακοίνωσε και τη λύση της συνεργασίας με τους Λεωνίδα Κυβελίδη, Κώστα Φούφουλα και Κώστα Μενδρινού:

«Η δεύτερη ανακοίνωση είναι πως δεν ανήκουν πλέον στο ρόστερ οι Λεωνίδας Κυβελίδης, Κώστας Φούφουλας και Κώστας Μενδρινός.

Για τους Κυβελίδη και Φούφουλα, θα ήθελα να εκφράσω τις δημόσιες ευχαριστίες μου, για την βοήθεια που έδωσαν να ξεφύγει η Παναχαϊκή πέρσι από τον βόθρο.

Ευχαριστώ για την αγωνιστική συμπεριφορά του τον Φούφουλα, και τον Κυβελίδη για τα πολύ σημαντικά γκολ που έβαλε πέρσι.

Χωρίς βεβαίως να μηδενίζω και την προσπάθεια όλων των παιδιών που συνέβαλαν στην άνοδο από τον νεαρό Χάχαλη, στον πλέον αναγνωρισμένο παίκτη της ομάδας.

Ο λόγος διακοπής της συνεργασίας με τον Φούφουλα, είναι ότι ο ίδιος ζήτησε να φύγει, αφού δεν δέχθηκε τον περιορισμό στο συμβόλαιό του κατά 10.000 ευρώ. Το κλίμα έτσι κι αλλιώς δεν ήταν θερμό.

Προτίμησε να λύσει το συμβόλαιό του και να πάρει μόλις 5.000 ευρώ μέχρι τέλος Ιανουαρίου, χαρίζοντας ένα υπόλοιπο 10.000 ευρώ, που στην ουσία ήταν αυτά που δώσαμε για την μεταγραφή του.

Του εύχομαι ότι καλύτερο τόσο σε προσωπικό όσο και αγωνιστικό επίπεδο. Είναι ένα εξαίρετο παιδί, αλλά δύσκολος χαρακτήρας. Η αποχή του μετά το ματς με τον ΟΦΗ, για την οικονομική διαφορά που υπήρξε, και ισχυρίστηκε τραυματισμό δεν μου άρεσαν.

Προσκόμισε μαγνητική που έλεγε πως είχε υγρό στο πόδι, όμως, ο φυσιοθεραπευτής μας, με ενημέρωσε πως μπορούσε να παίξει κανονικά στην Επανομή. Δεν θέλω να τον ακυρώσω αγωνιστικά, καθώς πέρσι αυτός, ο Κοκλιώτης και ο Ιωάννου, άλλαξαν την εικόνα της Παναχαϊκής.

Ο Φούφουλας έχει πάρει συνολικά 17.000 ευρώ συν το κόστος μεταγραφής του, αυτά, για όσους φιλολογούν περίεργα, περί απλήρωτων παικτών.

Ο Μενδρινός έχει το πιο ακριβό συμβόλαιο στην Παναχαϊκή με 80.000 ευρώ ενώ με τα μπόνους για play off και άνοδο φτάνουν τα 150.000 ευρώ.

Στον Άρη είχε συμβόλαιο 280.000 ευρώ… αλλά αυτά δεν υπάρχουν πια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Του ζητήθηκε να γίνουν μειώσεις στα μισά, καθώς έχει πάρει 15.000 ευρώ, αλλά μου είπε πως δεν πρόκειται να το δεχθεί.

Το παιδί έχει άλλες προτάσεις και με περισσότερα χρήματα και επειδή τον έχω μεγαλώσει, μιας και ο πατέρας του είναι χρόνια καπετάνιος, στο επαγγελματικό μου κότερο, τον καταλαβαίνω.

Ο Κυβελίδης, έχει το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο. Παίρνει 50.000 ευρώ και του ζητήθηκε μείωση στα 30.000 ευρώ με μπόνους συμμετοχών για play off και άνοδο.

Ο μάνατζερ του μου είπε ότι προτιμά να γίνει διακανονισμός με τα χρήματα που του οφείλονται σε επίπεδο 2ετίας και να φύγει. Προσπάθησα να τον μεταπείσω, όμως, μου είπε πως μαζί με τον μάνατζερ θα κατέβει και δικηγόρος για να συμφωνηθούν όλες οι λεπτομέρειες της λύσης».

«Υπέροχα άτομα οι Χλωρός, Πακάλτσης και Ιωάννου»

Ακόμα, ο Αλέξης Κούγιας έσπευσε να διευκρινίσει την παραμονή των Χλωρού, Πακάλτση και Ιωάννου: «Δεν αποχωρούν Χλωρός, Πακάλτσης και Ιωάννου. Πρόκειται για υπέροχα άτομα. Θέλω στα αποδυτήρια να υπάρχουν και καλοί χαρακτήρες.

Θέλω να αποκαταστήσω κάτι που παρερμηνεύτηκε για μια από τις κολόνες της ομάδας τον Ιωάννου. Είναι λεβεντόπαιδο. Δεν διάβασα εφημερίδες, ούτε καν Αθηναϊκό Τύπου, διότι ντρεπόμουν, επειδή δεν ήθελα να θυμάμαι…

Ο Ιωάννου μου ζήτησε προθεσμία, επειδή έχει δέσιμο με εμένα και την ομάδα, ωστόσο μου είπε ότι είχε υποστεί σοκ, για κάποια πράγματα που δήλωσα εγώ για εκείνον. Δεν θα κάνω αξιολόγηση του ματς, ούτε θέλω να φύγει… Αυτά για όποιον κάνει παραπληροφόρηση».

«Έχουμε μηδέν έσοδα»

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, αναφέρθηκε και στα οικονομικά δεδομένα της φετινής σεζόν στην ομάδα: «Στα πέντε παιχνίδια που έχουμε δώσει στο γήπεδό μας, κόψαμε 2.200 εισιτήρια με τον Πλατανιά και με τον Αγροτικό Αστέρα 1.050.

Τα περισσότερα χρήματα, εκτός από τις διαιτησίες, έχουν κατασχεθεί, λόγω οφειλών Μουτζουρούλια και Μακρή. Έχουμε λοιπόν ως τώρα 2.000 ευρώ με… μηδέν έσοδα. Βλέπετε, έχουμε χαμηλό εισιτήριο, πληρώνουμε ΙΚΑ, Εφορία, λειτουργικά έξοδα, μικροφωνική, σεκιούριτι και μένουν ελάχιστα.

Από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά εισπράξαμε 24.000 ευρώ, ωστόσο, κατασχέθηκαν για πρόστιμα που μας είχαν επιβληθεί από πέρσι, με τα όσα έγιναν μετά τον Ασπρόπυργο και με την κόντρα που είχαμε με τους Αθλητικούς δικαστές.

Για το ίδιο παράπτωμα η Ηλιούπολη πλήρωνε 400 ευρώ και εμείς 5.000 ευρώ!

Χρήματα ήρθαν από τους χορηγούς και προσωπικούς μου πελάτες, Υφαντή και onsports, στα οποία βέβαια δεν γίνεται να προεξοφληθεί επιταγή.

Πληρώνω 182.000 ευρώ σε ΙΚΑ και Εφορία, γι’ αυτό έχουμε δικαίωμα και κάνουμε μεταγραφές και σφραγίζουμε εισιτήρια.

Ευτυχώς με τις νέες ευεργετικές αποφάσεις που διευκολύνονται οι ομάδες σε 60 δόσεις στην Εφορία και 96 στο ΙΚΑ, να ανασάνουμε. Και εδώ να ευχαριστήσουμε σε αυτό τον Ζαγοράκη και τους διοργανωτές σε ΕΠΟ και ΕΠΑΕ, που γίνεται αυτή η ρύθμιση.

Συνολικά για τους παίκτες έχω δώσει 144.700,00ευρώ. Αναλυτικά η λίστα:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ

Γ. Χλωρός      8.300,00

Θ. Πακάλτσης 8.300,00

Κ. Φούφουλας  17.000,00

Κ. Μενδρινός 13.000,00

Ι. Ιωάννου     8.200,00

Λ. Κυβελίδης 15.000,00

Θ. Ντίνας       7.000,00

Γ. Κοιλιάρας    7.000,00

Π. Ουρτάδο    9.000,00

Κ. Δαμιανίδης 7.000,00

Γ. Λαμπρόπουλος 7.200,00

Π. Ατματζίδης 7.500,00

Θ. Δρακόπουλος  2.000,00

Α. Ανδρούτσος  4.100,00

Γ. Κοκκίνης    4.000,00

Σ. Σπίνουλας 4.100,000

Αλ. Τσεμπερίδης  8.000,00

Ε. Φουρτάδο 8.000,000

ΣΥΝΟΛΟ: 144.700,00ευρώ

Πείτε μου αν άλλη ομάδα Β΄ Εθνικής έχει δώσει αυτά τα χρήματα σε παίκτες. Ακόμα πλήρωσα 35.000 ευρώ σε προσωπική μου επιταγή την τελευταία δόση για την προετοιμασία μας στον κ. Δ. Χατζηιωαννίδη.

Το προσωπικό μέχρι σήμερα έχει πάρει 19.000 ευρώ. Ο Ηλίας Φυντάνης έχει πάρει 12.000 ευρώ όσα και ο Μ. Σεροπιάν. Δεν υπολογίζω χρέη προς ΕΠΟ και ΕΠΑΕ, διάφορα μικροέξοδα με λιπάσματα, εκτός έδρας μετακινήσεις και ξενοδοχεία 5αστερα.

Βάλτε και τα 6.5000 ευρώ της Ερασιτεχνικής, που σύμφωνα με το Νόμο δεν θα ήταν πάνω από 1.100 ευρώ. Ελάχιστα χρήματα έχουμε πάρει από τον κύριο που έχει την καφετέρια.

Ζητώ την βοήθειά σας και την αποδοκιμασία σε αυτούς που πάνε να μηδενίσουν τα παιδιά. Ξέρω πως κάποιοι προσεύχονται να πάθει κακό κάθε Κυριακή η Παναχαϊκή. Νομίζουν πως θα φύγω εγώ, θα διαλύσει η ομάδα και θα την πάρουν στα χέρια τους σκοτεινοί τύποι».

«Δεν πρόκειται να φύγω ποτέ»

Σε εκείνο το σημείο ήρθε η… έκρηξη του Αλέξη Κούγια, ο οποίος ξεκαθάρισε όπως δεν πρόκειται να αποχωρήσει ποτέ από την ομάδα της Πάτρας: «Δεν πρόκειται να φύγω ποτέ! Έχω πληρώσει και έχω δώσει ότι έχω και δεν έχω. Ας είμαστε πίσω βαθμούς, μίλησα με τα παιδιά, ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Θα επιλέξω με προσοχή τον προπονητή, αλλά δείτε στην Λάρισα, την Βέροια και τον Πλατανιά ποιοι δουλεύουν.

Δεν θέλω πρόσωπο που να έχει μπλεχτεί στα στημένα. Είναι δύσκολο το έργο να βρεις έναν αξιόλογο. Ζητώ να στηρίξετε τον Ανδρούτσο, θα αφήσει εποχή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Χάρης Ανδρεόπουλος, είναι ένα πρόσωπο που μπήκε ως υπεύθυνος ασφαλείας, όμως, έχει προσφέρει πολλά. Στις επόμενες ημέρες θα κοιτάξω να διευρύνω το Δ.Σ.».

Έπειτα, ο Αλέξης Κούγιας, ερωτηθείς για τον ακριβή λόγο απομάκρυνσης του Ηλία Φυντάνη, απάντησε: «Για μένα ο Φυντάνης έπρεπε να παραιτηθεί. Αφήστε το τι θα έκανα εγώ, αλλά ο ίδιος έπρεπε να δηλώσει παραίτηση. Εγώ αν ήμουν στην θέση του θα είχα παραιτηθεί.

Ανέλαβε την ευθύνη, ρίχνοντας σε εμένα το μπαλάκι… Οι παίκτες τον έφεραν και εγώ το αποδέχθηκα. Έχει γίνει έργο από την στιγμή που ήρθε άσχετα με το 6-1. Είναι και το 6-1 ο λόγος, αλλά και η γενικότερη διαχείριση του υλικού, δεν γίνεται στη Παναχαϊκή να παίζουν αμυντικά χαφ ο Ουρτάδο και ο Ατματζίδης. Ήμουν προβληματισμένος και στο πως διαχειρίστηκε το θέμα Φούφουλα. Υποτίμησε την Επανομή.

Κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και πριν δεν έκανε σωστές επιλογές. Ξέρετε κάτι η Παναχαϊκή δεν είναι ούτε Αίας Σαλαμίνας, ούτε κάποια άλλη ομάδα, είναι η Παναχαϊκή, η Μπαρτσελόνα της κατηγορίας.

Αυτό που βρήκα στον Φυντάνη και είναι δύσκολο να βρεις είναι έντονη προσωπικότητα, γι’ αυτό άντεξε και την πίεση εδώ στην Πάτρα. Πρέπει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, σε ότι αφορά το θέμα Φούφουλα, να σκεφτείς όχι με γνώμονα τις συμπάθειες αλλά το καλό της ομάδας. Είναι και το παράδειγμα που παίρνουν οι υπόλοιποι».

Όσον αφορά στα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας, ανέφερε: «Θα υπογράψει ίσως και αύριο ο νεαρός Γάλλος-Κογκολέζος επιθετικός (ονόματι Εμ Πια Μαπούκου), εφόσον τα βρούμε στο οικονομικό. Μην τον υποτιμάτε επειδή παίζει σε χαμηλή κατηγορία στην Γαλλία. Και ο Κιμπικουλά που έπαιζε στον Ιωνικό, παίζει στην Γ’ Εθνική Γαλλίας.

Δεν έχει έρθει ακόμα, έστειλε fax, ότι απέβαλε η σύζυγος του και θα χρειαστεί να νοσηλευτεί. Περιμένουμε να του βγάλουμε εισιτήριο για το Σαββατοκύριακο. Αν δεν έρθει υπάρχει έτοιμη λύση.

Ο αντι-Μενδρινός είναι ο Ουρτάδο. Θα αποκτηθεί στοπερ, ένας στην μεσαία γραμμή και αριστερά… περιμένουμε και το τι θα πει ο νέος προπονητής. Ο νέος προπονητής θέλω να λειτουργήσει με φιλοσοφία το πολεμικό έργο, αλλά αυτό που θέλω είναι να κλείσω τα μέτωπα στην κερκίδα. Θέλω αγωνιστική ειρήνη. Το ξέρω πως λόγω Φυντάνη έχω στεναχωρήσει πολλούς Παναχαϊκιώτες».



Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved