Ο Τσιμπάμπα έκανε… ποδαρικό για τη Λάρισα

Ο Τσιμπάμπα έκανε… ποδαρικό για τη Λάρισα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζοέλ Τσιμπάμπα που πέτυχε δύο τέρματα (27’, 84’) η ΑΕΛ πέρασε… αέρα από τα Γιαννιτσά επικρατώντας με 3-0 της τοπικής Αναγέννησης.

Ο Κονγκολέζος επιθετικός ήταν όλα τα… λεφτά για το «συγκρότημα» του Κρις Κόουλμαν καθώς ήταν αυτός που «άνοιξε» και «έκλεισε» το σκορ και βοήθησε την ομάδα του να ανέβει στην 4η θέση με 16 βαθμούς «πιάνοντας» τον Πανσερραϊκό. Το άλλο γκολ για τους «βυσσινί» πέτυχε ο Χατζής (45+1’), ο οποίος στο 78’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μικροεπεισόδια στις εξέδρες με τους οπαδούς των δύο ομάδων.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή…
Η Λάρισα ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα που θα έδιωχνε το άγχος. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 19’ με αξιώσεις στα καρέ του Βοσνιάδη, αλλά το σουτ του Νεμπεγλέρα, μέσα από την περιοχή, πέρασε άουτ.

Στο 26’ η Αναγέννηση Γιαννιτσών… απάντησε στις ευκαιρίες με τον Κυζιρίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Σωτηρίου. Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό, επαληθεύτηκε ο «νόμος» του ποδοσφαίρου, καθώς μετά την χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων είχαμε το γκολ για την ΑΕΛ.

Συγκεκριμένα στο 27’ ο Τσιμπάμπα πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα «έσκασε» στο γήπεδο και «ξεγέλασε» τον Βοσνιάδη και έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους με το 6 προσωπικό του τέρμα τη φετινή σεζόν.

Οι Θεσσαλοί στο 28’ έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να κάνουν το 2-0, όταν ο Πλιάγκας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Τσιμπάμπα, ο οποίος αιφνιδιάστηκε, πλάσαρε, όμως, ο Σερέτης πάνω στη γραμμή απέκρουσε.

Στη συνέχεια, η Λάρισα ήλεγξε πλήρως τον ρυθμό του αγώνα, αναζητώντας το δεύτερο τέρμα. Οι παίκτες του Κρις Κόουλμαν είδαν την υπεροχή τους να… καρποφορεί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Χατζή. Ο Πλιάγκας έκανε την κάθετη μπαλιά, και ο πρώτος με πλασέ, μέσα από την περιοχή, έκανε το 2-0 και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος με τα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης. Οι «βυσσινί» με το υπέρ τους 2-0 έριξαν… στροφές, ενώ από την άλλη, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο δεν βρήκαν τους διαδρόμους προς την εστία του Σωτηρίου.

Ωστόσο, στο 78’ διαταράχθηκε η αριθμητική ισορροπία της αναμέτρησης, καθώς ο Χατζής αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη, κόκκινη κάρτα, για σκληρό μαρκάρισμα στην μεσαία γραμμή. Όμως, αυτό δεν έδειξε να επηρεάζει τους παίκτες του Κρις Κόουλμαν, καθώς στο 84’ ο Τσιμπάμπα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και «κλείδωσε» τη νίκη για τους Θεσσαλούς.

Επεισόδια στις εξέδρες

Παρά το καλό θέαμα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, δεν είχαμε ανάλογη… εικόνα στις εξέδρες, καθώς περίπου ένα δεκάλεπτο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, οι οπαδοί των δύο συλλόγων αντάλλαξαν πολλά αντικείμενα, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να σχηματίζουν διπλή «ζώνη» περιφρούρησης μπροστά από τους οπαδούς της ΑΕΛ. Έπειτα από λίγα λεπτά, η κατάσταση ηρέμησε.

Διαιτητής ήταν ο Κύρκος (Ηπείρου), ο οποίος «κιτρίνισε» τους: Μπέκα, Τέλλο, Τσιμπάμπα, Χατζή, Ααράμπ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ: Βοσνιάδης, Παπαδόπουλος, Τέλλος, Σερέτης, Κυζιρίδης (85’ Τζεβελέκης), Γιόνδης (71’ Τοσουνίδης), Ντατίδης, Αποστολίδης, Στεργίδης, Μπέκα-Ρόνισον (79’ Μπαξεβάνος), Τσιλής.

ΛΑΡΙΣΑ: Σωτηρίου, Αραμπατζής, Κολοβέτσιος, Ααράμπ, Κατσιαρός, Χατζής, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (83’ Καρανίκας), Χασομέρης (89’ Καραχάλιος), Τσιμπάμπα (90’ Σιατραβάνης), Σαϊτιώτης.



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved