ΑΕΛΚ: «Οι χειρότερες στιγμές του ελληνικού ποδοσφαίρου»

ΑΕΛΚ: «Οι χειρότερες στιγμές του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Καυστική ανακοίνωση για τη διαιτησία του αγώνα με τον Πανιώνιο εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΛΚ.

{textlink02}

Αναλυτικά η διοίκηση της ομάδας της Λέσβου ανέφερε:

«Μετά απ' όσα παρακολουθήσαμε χθες να διαπράττουν ο Διαιτητής και οι βοηθοί του στον αγώνα Κυπέλλου της ομάδας μας με την Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ως Π.Α.Ε. ΑΕΛΚ είμαστε υποχρεωμένοι τουλάχιστον απέναντι στους φιλάθλους μας να εκφράσουμε δημόσια την αγανάκτηση και την απογοήτευσή μας για τις αποφάσεις και την εν γένει απόδοση των διαιτητών της αναμέτρησης οι οποίοι και υποχρέωσαν την ομάδα μας σε αποκλεισμό από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος και οι βοηθοί του Θανασακούδης και Σταματόγλου, με τις αλλοπρόσαλλες υποδείξεις τους αλλά κυρίως με αυτά που δεν υπέδειξαν επί της ουσίας διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα και προκάλεσαν τον αποκλεισμό της ομάδας μας. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ του Πανιωνίου και κυρίως αυτό που δεν καταλογίστηκε υπέρ της ομάδας στο 25ο λεπτό της παράτασης, με το σκορ στο 2-3, την κόκκινη κάρτα που δεν έδειξε ο διαιτητής στην συνέχεια της φάσης σε γρονθοκόπημα του αντιπάλου τερματοφύλακα στον παίχτη μας Βλαστέλλη μπροστά στα μάτια του, αλλά και αυτή που δεν έδειξε στο 110ο λεπτό όταν εκτός φάσης αντίπαλος ποδοσφαιριστής χτύπησε με κλωτσιά στο πρόσωπο τον ποδοσφαιριστή μας Χατζόπουλο μπροστά στα μάτια του, και αντί κόκκινης κάρτας στον αντίπαλο δόθηκαν κίτρινες και στους δύο ποδοσφαιριστές !!!

Το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς για τους συγκεκριμένους ανθρώπους είναι ότι μάλλον στερούνται των απαραίτητων προσόντων για να βρίσκονται στους πίνακες. Γεγονός για το οποίο ασφαλώς δεν ευθύνονται οι ίδιοι, αλλά όσοι τους επέλεξαν και τους επιτρέπουν να κυκλοφορούν στα γήπεδα, δηλαδή η Κ.Ε.Δ. Από την οποία και περιμένουμε να αναλογιστεί πού οδηγείται το ελληνικό ποδόσφαιρο με τέτοιες επιλογές διαιτητών. Αναρωτιόμαστε πραγματικά ποια είναι η επιδίωξη. Μήπως η Κ.Ε.Δ. θέλει να διαμορφωθεί στο φίλαθλο κοινό της χώρας ότι είναι εκείνη που καθορίζει τον νικητή και τον ηττημένο ενός αγώνα ή τους πρωταθλητές Αν αυτός είναι ο στόχος, που δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, μπορεί να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση . Εμείς θα περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της απέναντι σε τέτοιες διαιτησίες.

Είχαμε την εντύπωση ότι η Ε.Π.Ο. προχώρησε στην αλλαγή του τρόπου διοργάνωσης του θεσμού του Κυπέλλου προκειμένου να αναβαθμίσει την διοργάνωση και να δώσει το δικαίωμα σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών να ελπίζουν σε κάποια διάκριση . Φαίνεται πως τελικά η Κ.Ε.Δ. από την άλλη, με τις αποφάσεις και τους ορισμούς που κάνει λειτουργεί εξισορροπητικά ώστε να διασφαλίσει ότι το «κύρος» του θεσμού θα προστατευθεί. Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιλογή της να ορίσει στον αγώνα Κυπέλλου της ομάδας μας διαιτητή Β' Εθνικής και 4ο διαιτητή Α' Εθνικής!! Όπως δεν εξηγείται η επιλογή της να ορίσει έναν βοηθό Α' Εθνικής και έναν Β' Εθνικής!!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του και ειδικά η διοργάνωση του Κυπέλλου την φετινή χρονιά κινδύνευσε περισσότερο από ποτέ να μην διεξαχθεί λόγω της χρονικής συμπίεσής του. Εάν η Ε.Π.Ο. και η Κ.Ε.Δ. αισθάνονται ικανοποιημένες από την χθεσινή διαιτησία και πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό διασώζεται ο θεσμός, τότε καλύτερα που αποκλειστήκαμε. Εάν οι ομάδες της Football League όπως η δική μας δεν ήταν επιθυμητές στην διαδικασία θα μπορούσαμε να το γνωρίζουμε από την αρχή για να αποφύγουμε και τα έξοδα. Θα ήταν προτιμότερο από αυτό που παρακολουθήσαμε χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Μυτιλήνης που ξεπέρασε τα όρια του εμπαιγμού.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους φιλάθλους μας ότι η ομάδα μας θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την επίτευξη των στόχων της, έστω και κόντρα σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες και ακατάλληλους διαιτητές. Παράλληλα όμως , μετά τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα εις βάρος της ομάδας μας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε στην συνέχεια καμιά άλλη αλλοίωση αποτελέσματος εις βάρος μας που θα θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της ομάδας και θα συνιστά προσβολή για τους φιλάθλους μας».



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved