Κόουλμαν: «Η 3η θέση δεν μας αρκεί»

Κόουλμαν: «Η 3η θέση δεν μας αρκεί»

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Κρις Κόουλμαν μίλησε για τον στόχο της ΑΕΛ και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο, Κώστα Πηλαδάκη.

{textlink02}

Ο Ουαλός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη (5-2) απέναντι στην Αναγέννηση Επανομής σχολίασε αρχικά:

«Η νίκη για εμάς ήταν μονόδρομος. Όπως ήταν στα πρώτα 8 ματς της σεζόν και όπως θα είναι και στα επόμενα 25 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι παίκτες μου ήταν γενναίοι, θαρραλέοι, έπαιξαν καταπληκτικά και πήραν μια δίκαιη νίκη. Για εμάς ήταν διπλός ο στόχος σήμερα, αφού εκτός από το παιχνίδι έπρεπε να ξανακερδίσουμε και τον κόσμο μας, που τον είχαμε χάσει με τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Δεν ήταν εύκολο.

Τα εύσημα ανήκουν στον Δημήτρη Κολοβέτσιο που βρίσκεται δίπλα μου αυτή τη στιγμή και στους συμπαίκτες του».

-Το τελικό σκορ δείχνει άνετη επικράτηση, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν ήταν τέτοια. Τι σας προβλημάτισε από τη σημερινή εμφάνιση της ομάδας σας;

«Είχαμε τρία παιχνίδια εντός έδρας που έληξαν 0-0 και αν κανείς έκρινε μόνο από το σκορ θα συμπέραινε ότι ήταν τρία πολύ κλειστά παιχνίδια. Η αλήθεια όμως είναι ότι και στα τρία θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει άνετα. Αυτό που δε μου αρέσει σίγουρα είναι ότι στα δύο τελευταία ματς δεχτήκαμε 4 γκολ. Αυτό που σίγουρα μου άρεσε είναι ότι στα τελευταία δύο ματς έχουμε πετύχει 6 γκολ».

-Χθες είχατε συνάντηση με τον πρόεδρο, τον κύριο Πηλαδάκη. Συζητήσατε για τα οικονομικά ή για πιθανούς μεταγραφικούς στόχους;

«Έχω μια εμπειρία περίπου 10 χρόνων ως προπονητής στην Αγγλία αλλά κάποιες καταστάσεις που συναντώ εδώ μου είναι πρωτόγνωρες. Υπάρχει μια διαρκής φρενίτιδα γύρω από την ομάδα, φήμες, πληροφορίες, συζητήσεις, κλπ. Δεν είμαι συνηθισμένος να μιλώ με λεπτομέρειες για το περιεχόμενο ιδιωτικών συζητήσεων όπως αυτή με τον πρόεδρο. Γνωρίζω ότι ο κύριος Πηλαδάκης πρόσφατα μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την οικονομική κατάσταση της ομάδας, αλλά επίσης καλά γνωρίζω την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο του οποίου μέρος είναι και η ομάδα μας.

Η ομάδα μου αντιμετωπίζει ότι αντιμετωπίζουν και οι άλλες ομάδες της κατηγορίας. Η διαφορά είναι ότι στην ΑΕΛ η πίεση για νίκη είναι 10 φορές μεγαλύτερη. Τέτοιου είδους κουβέντα κάναμε με τον πρόεδρο».

-Μπορείτε να μας πείτε πιο συγκεκριμένα για μεταγραφικούς στόχους;

«Μιλήσαμε για πιθανούς στόχους που μπορεί να μας ενδιαφέρουν και ειδικότερα για Έλληνες ποδοσφαιριστές».

-Τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και οι πληροφορίες για το τελεσίγραφο κάποιων ποδοσφαιριστών προς τη διοίκηση σας έβαλαν σε σκέψεις για την παραμονή σας στην ομάδα;

«Στους 9 επίσημους αγώνες που έχουμε δώσει έχουμε γνωρίσει μία ήττα ενώ παραχωρήσαμε και τρεις ισοπαλίες στην έδρα μας. Όταν έχεις ένα κακό αποτέλεσμα είναι φυσικό να υπάρχει ένας αρνητισμός γύρω από την ομάδα. Για εμένα το ζητούμενο είναι κατά πόσο μπορώ να επιδράσω θετικά στο μέλλον αυτής της ομάδας.

Τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μια καινούρια εμπειρία για μένα και αν νιώσω ότι δεν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα ο πρόεδρος θα είναι ο πρώτος που θα το γνωρίζει. Για μένα αυτό είναι το ερώτημα. Μπορώ να συμβάλλω σε αυτή την ομάδα θετικά και να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της;

Από την ημέρα που ήρθα ακούω συνεχώς για δύο στόχους. Πρώτον, για την άμεση επάνοδο της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία και δεύτερον, για την ανάγκη η ΑΕΛ να ανακτήσει την αγωνιστική της ταυτότητα με ποδοσφαιριστές από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Αυτοί οι δύο στόχοι μέσα σε μόνο μία χρονιά δεν μπορούν να συνδυαστούν. Για να χτίσεις έναν κορμό με Λαρισαίους χρειάζεται οργάνωση στις ακαδημίες και ένας χρονικός ορίζοντας 5-6 ετών. Συνεπώς, βασικός μας στόχος είναι μια ομάδα που θα κερδίσει άμεσα την επάνοδό της. Η τρίτη ή τέταρτη θέση δεν μας αρκεί. Στόχος μας είναι μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Δεν είναι πρόβλημα για μένα αυτή η πίεση».

-Τελικά ποια είναι η απάντηση που δίνετε στο ερώτημά σας για το αν και κατά πόσο μπορείτε να επιδράσετε θετικά στο μέλλον αυτής της ομάδας;

«Είμαι εδώ. Είμαι παρών. Αυτή είναι η απάντηση».

-Ένα σχόλιο για τον επερχόμενο αγώνα του κυπέλλου.

«Η νίκη είναι μονόδρομος. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα ασχοληθώ με το ματς του κυπέλλου αν δεν τελειώσουμε τη δουλειά για τον σημερινό αγώνα. Τώρα που κερδίσαμε οι ποδοσφαιριστές μπορούν να απολαύσουν το αποτέλεσμα και από αύριο να αφοσιωθούμε στο κύπελλο. Στο πρώτο παιχνίδι για το θεσμό κερδίσαμε στην Κρήτη με μια πολύ νεανική 11άδα και αυτή η πρόκριση μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την Τετάρτη κάτι περισσότερο σε μια διοργάνωση, στην οποία η ομάδα μας έχει ξεχωριστή παράδοση.

Είναι μια καλή ευκαιρία να πετύχουμε κάτι καλό απέναντι σε έναν αντίπαλο επιπέδου Super League. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα δώσει το «παρών» και θα έχουμε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Ανυπομονούμε».



ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved