Φυντάνης: «Η Παναχαϊκή ανήκει στη Super League»

Φυντάνης: «Η Παναχαϊκή ανήκει στη Super League»

Ο προπονητής της Παναχαϊκής τόνισε πως η ομάδα του μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος στη «μάχη» της Football League και να διεκδικήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητες ανόδου στη Super League, όπου θεωρεί ότι ανήκουν οι Αχαιοί.

{textlink02}

Ο Ηλίας Φυντάνης μίλησε στην εφημερίδα «ΦΩΣ» και τόνισε πως η ομάδα του δεν μπορεί να έχει το χαρακτηρισμό «νεοφώτιστη», από τη στιγμή που κουβαλάει πίσω της μεγάλη ιστορία και δυναμική, ενώ αναφέρθηκε και σε πιθανή μεταγραφική ενίσχυση της Παναχαϊκής. Παράλληλα, ο έμπειρος προπονητής υποστήριξε πως η ομάδα της Πάτρας είναι ο… Ολυμπιακός της Football League, ενώ αναφέρθηκε στα γούρια που έχει, στη σχέση του με τον Αλέξη Κούγια και σε άλλα ποδοσφαιρικά ζητήματα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ηλία Φυντάνη

Ο Κούγιας, ακόμα και όταν τσακωθήκατε, μιλούσε για σένα με τα καλύτερα λόγια. Όταν ήρθες πέρσι στην Παναχαϊκή που βρισκόταν στη βαθμολογία;

«Ήταν στην 7η θέση. Και ανεβήκαμε 1οι με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο! Τις τελευταίες 9 αγωνιστικές κάναμε 9 νίκες μέσα-έξω!»

Το καλοκαίρι όμως έσκασε το σκάνδαλο με τις υποκλοπές και τσατίστηκε ο Κούγιας που είχε φανεί ότι μιλάς με τον Τσακογιάννη. Σε απέλυσε. Πες μου τα συναισθήματά σου τότε.

«Εγώ είχα δουλέψει στην Ηλιούπολη. Μπορεί να μιλάω με τους πρώην προέδρους μου. Ο διάλογος που είχα με τον Τσακογιάννη δεν ήταν κάτι μεμπτό. Γι’ αυτό άλλωστε, δεν κλήθηκα καν από τον εισαγγελέα. Και αυτό το αναγνώρισε ο Κούγιας. Του είχα πει τότε ‘δεν ένα κάτι μεμπτό και θα το δεις’. Όντως δικαιώθηκα. Το ότι με πήρε τηλέφωνο ο Τσακογιάννης ως πρόεδρος της ομάδας στην οποία είχα εργαστεί, δεν λέει τίποτα. Αισθάνθηκα πίκρα που απομακρύνθηκα τότε από την Παναχαϊκή διότι έκανα μεγάλο αγώνα για να ανέβει η ομάδα. Δεν έφταναν οι αγωνιστικές μας προσπάθειες, μας κυνηγούσαν κιόλας. Η Παναχαϊκή έφαγε μεγάλο εξωαγωνιστικό κυνήγι, αυτά που έλεγε ο Κούγιας ήταν αλήθεια και αποδείχθηκαν. Ήταν άθλος αυτός που κάναμε. Παίξαμε την καλύτερη μπάλα».

Και φέτος που σε πήρε πίσω ‘αναστήθηκε’ η ομάδα. Τι πιστεύεις ότι άλλαξες;

«Έχω δεθεί πολύ με αυτούς τους παίκτες. Είναι ένας κορμός 15 παικτών με τους οποίους έχω φτιάξει τρομερή ψυχολογία. Το είδατε και φέτος. Η ομάδα δεν είχε κάνει ούτε μια νίκη. Με το που ήρθα κάναμε 3 νίκες σε 5 ματς, κι αν βάλουμε και την πρόκριση στο Κύπελλο είναι 4 νίκες σε 6 ματς. Η Παναχαϊκή είναι δύσκολη ομάδα, είναι ο Ολυμπιακός της κατηγορίας. Ο κόσμος εδώ είναι πολύ απαιτητικός, γρήγορα παρεξηγιέται και γρήγορα γίνεται φίλος. Ο Κούγιας ξέρει ότι μπορώ να το διαχειριστώ όλο αυτό και τον βγάζω ασπροπρόσωπο για δεύτερη φορά».

Είστε νεοφώτιστοι στη Β’ Εθνική και ξεκινήσατε με μείον 5 βαθμούς τιμωρία. Ο στόχος είναι να σωθείτε; Ή προλαβαίνετε τα πλέι οφ για άνοδο;

«Μπορεί να είμαστε νεοφώτιστοι αφού βρισκόμαστε στη Β’ Εθνική πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια, αλλά εγώ δεν μπορώ να χαρακτηρίσω έτσι την Παναχαϊκή. Αυτή η ομάδα για εμένα πρέπει να είναι στη Super League. Έχουμε ακόμα 27 ματς. Είμαστε 9 βαθμούς πίσω από τη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Με μια ενίσχυση που πρέπει να κάνουμε τώρα στις μεταγραφές με 4-5 πρωτοκλασάτους παίκτες, που να αγωνίζονται όμως στις ομάδες τους, μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά και το χαμένο έδαφος».

Ο Κούγιας τι λέει για τη μεταγραφική ενίσχυση;

«Είναι θετικός. Και μάλιστα πιο θετικός από εμένα. Παρ’ ότι είμαστε σε καιρούς χαλεπούς οικονομικά όπου αρκετός κόσμος έχει πρόβλημα διαβίωσης. Το βλέπουμε αυτό, δεν έρχεται πολύς κόσμος στο γήπεδο».

Που θες ενίσχυση;

«Και στις 3 γραμμές. Περισσότερο όμως θα ενισχυθούμε στην άμυνα και στα χαφ και λιγότερο στην επίθεση. Είμαστε η δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Από την ημέρα που ήρθα, έχουμε σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια. Μετά τις διακοπές των εορτών θα δίνουμε αγώνες Τετάρτη-Κυριακή. Χρειαζόμαστε λοιπόν να έχουμε γερό πάγκο».

Πίσω σου μαζεύονται ορισμένοι και σε βρίζουν. Γιατί γίνεται αυτό;

«Πραγματικά δεν ξέρω. Υποψιάζομαι ότι φταίει το επάγγελμα που ασκούσα, πριν βγω νωρίς στη σύνταξη, ήμουν αστυνομικός. Είναι ορισμένα άτομα που βρίζουν τον πρόεδρο, βρίζουν κι εμένα. Μιλάμε για 5-10 άτομα που τους την έχουν πέσει οι υπόλοιποι φίλαθλοι. Και βρίζουν σε νικηφόρα μας ματς! Είναι πιτσιρικάδες. Εγώ θέλω όλο τον κόσμο κοντά στην ομάδα, η Παναχαϊκή με πανστρατιά δυνάμεων μπορεί να τα καταφέρει».

Έχεις κλάψει ποτέ για τη μπάλα;

«Βεβαίως».

Τελευταία φορά;

«Όταν ανεβήκαμε πέρσι με την Παναχαϊκή. Όταν σηκώσαμε το κύπελλο του πρωταθλήματος στο τελευταίο ματς με τον Πλατανιά που νικήσαμε 4-2 και είχαμε 12.000 κόσμο!»

Τον Κούγια τον έχεις δει να κλαίει για τη μπάλα;

«Έκλαιγε και αυτός εκείνη την ημέρα. Τον έχω ξαναδεί να κλαίει. Τώρα που νικήσαμε 4-1 τον Θρασύβουλο και παίξαμε πάρα πολύ καλή μπάλα, συγκινήθηκε πολύ».

Έχεις γούρια;

«Έχω, ναι»

Θα τα πεις;

«Δεν ξέρω αν πρέπει να λέμε λεπτομέρειες»

Πες ένα.

«Καταρχάς, φοράω τα περσινά ρούχα με τα οποία πήραμε το πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα έχει καινούριο αθλητικό υλικό. Και όχι μόνο αυτό αλλά αναγκάζω και όλο το τιμ να φοράει τα περσινά».

Και παπούτσια;

«Τα πάντα. Τι να κάνουμε. Έχουμε και εμείς τα τρελά μας (σ.σ. γέλια)».

Άλλο;

«Δεν θέλω να το κρύψω, μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο που παίζει ο Ολυμπιακός με το σκεπτικό του Βαλβέρδε και προσπαθώ να παίρνω πράγματα. Ορισμένα στοιχεία στο παιχνίδι του Βαλβέρδε διδάσκου και πρέπει να τα προσέχουμε».

Όπως;

«Μου αρέσει το επιθετικό του στιλ, και εγώ έτσι θέλω να παίζει η ομάδα μου, την ίδια τακτική, το 4-2-3-1. Και το πρέσινγκ ψηλά που κάνει είναι εντυπωσιακό. Και τα μπακ που ανεβαίνουν ψηλά. Πρέπει να παίζουμε επιθετικά διότι επειδή μείναμε πίσω βαθμολογικά λόγω της τιμωρίας των μείον 5 βαθμών, αλλά και λόγω του κακού ξεκινήματος πριν έρθω πάλι στην ομάδα, για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος πρέπει να κάνουμε συνεχώς νίκες. Δεν μας αρκούν οι ισοπαλίες, πρέπει να ρισκάρουμε».

Καταγωγή;

«Είμαι Πειραιώτης. Από το 1963 ζω στο Πέραμα. Διατηρώ και καφετέρια εκεί».

Ποιες ομάδες βλέπεις φαβορί για την άνοδο;

«Ο Πλατανιάς είναι πρώτος, είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος, δεν ξέρω όμως πόσο θα αντέχει να παίρνει τους βαθμούς παίζοντας αυτό το ποδόσφαιρο».

Δηλαδή;

«Παίζει ένα αμυντικό ποδόσφαιρο με το οποίο προσπαθεί να «κλέβει» τα ματς. εγώ παρ’ ότι έχει μείνει αρκετά πίσω η Λάρισα, θεωρώ ότι η Λάρισα με τον Πανθρακικό και τον Πανσερραϊκό είναι οι 3 ομάδες που θα χτυπήσουν την άνοδο. Θα βάλω κι άλλες τρεις ώστε να έχουμε τις 6 ομάδες εκ των οποίων οι 2 θα ανέβουν κατευθείαν και οι άλλες 4 θα διεκδικήσουν μια θέση στα πλέι οφ. Οι άλλες 3 ομάδες λοιπόν για εμένα είναι ο Πιερικός, ο Πλατανιάς κι εμείς, η Παναχαϊκή».

Αν σου έλεγαν πόνταρε με το ζόρι τα λεφτά σου σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, που θα πόνταρες;

«Θα υπάρξει μεγάλη μάχη πιστεύω. Ελαφρύ προβάδισμα δίνω στον Ολυμπιακό».

Γιατί;

«Διότι πάντα ο Ολυμπιακός στις τελευταίες αγωνιστικές, αν είναι μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου, τα κρίσιμα ματς τα παίρνει. Δείχνει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, πιο πολύ πάθος και τσαμπουκά, αυτά τα ματς που πρέπει να τα πάρει, τα παίρνει. Το έχουμε δει τόσα χρόνια να γίνεται, δεν είναι τυχαίο».



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved