«Μην αφήνετε μόνο τον ΟΦΗ»

«Μην αφήνετε μόνο τον ΟΦΗ»

Το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ, Χρήστος Μιχαλόπουλος, με αφορμή το θέμα της αδειοδότησης ζήτησε την συμπαράσταση επιφανών φίλων της ομάδας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Athletic Radio» εξήγησε το ποιες είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να έχει για να αδειοδοτηθεί η Κρητική ΠΑΕ, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι σε αναλυτική συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει η διοίκηση των «μελανόλευκων» θα γίνουν γνωστά και τα οικονομικά δεδομένα της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Για το θέμα της αδειοδότησης και το τι περιλαμβάνει αυτό:

«Το θέμα της αδειοδότησης είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Το ζήσαμε και πέρσι. Δεν το αντιμετωπίζει με την ίδια σοβαρότητα η ΕΠΟ. Είμαστε στα μέσα του Φλεβάρη και δεν έχει έρθει ακόμη η εγκύκλιος η οποία πέρσι μας ήρθε στις 24 Σεπτεμβρίου. Μας έστειλαν σε ηλεκτρονική μορφή τον κανονισμό που διέπει την αδειοδότηση. Η εγκύκλιος εξειδικεύει τα ζητήματα. Η αδειοδότηση προβλέπει κάποια κριτήρια. Είναι τα αθλητικά κριτήρια, είναι τα νομικά κριτήρια, είναι τα διοικητικά. Η αδειοδότηση απαιτεί μια εταιρεία που να πληροί όλες τις προδιαγραφές. Να είναι μια εταιρεία με δομή, στελεχιακό δυναμικό, καταστατικό και να είναι σε γενικές γραμμές σύγχρονη. Να υπάρχουν συμβάσεις εργασίας προς όλους. Επίσης  θα πρέπει η ΠΑΕ να έχει ένα πρόγραμμα υποδομών και να δείχνει η εταιρεία ότι δίνει βάρος στις υποδομές και να διαθέτει προπονητές με τα σχετικά διπλώματα που προβλέπονται. Υπάρχουν υποχρεωτικά κριτήρια, αλλά και κάποιες άλλες κατηγορίες κριτηρίων που σου δίνεται η δυνατότητα να τα αποκτήσεις στην πορεία. Στα οικονομικά κριτήρια η φιλοσοφία που διέπει την ΟΥΕΦΑ είναι ότι θα πρέπει στις ΠΑΕ να υπάρχει μια ισορροπία στα έσοδα και έξοδα των προυπολογισμών. Να μην έχουν δηλαδή παθητικό οι εταιρείες. Θα πρέπει  για να αδειοδοτηθεί η ομάδα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 να μην έχει οφειλή. Στο προσωπικό και στους παίκτες, αλλά και σε τρίτους. Ο νόμος δίνει ένα περιθώριο μέχρι 31 Μαρτίου».

Για το αν ο ΟΦΗ θα είναι έτοιμος με συμπληρωμένο το φάκελό του:

«Ο ΟΦΗ έχει οφειλές και πρέπει μέχρι 31 Μαρτίου να έχουν εξοφληθεί ή να έχουν ρυθμιστεί ή να έχουν διακανονιστεί. Αυτό πρέπει να γίνει εγγράφως και να υπάρχει και το γνήσιο της υπογραφής. Για να γίνει ένας φάκελος αδειοδότησης πρέπει να δουλέψει ένα ολόκληρο επιτελείο. Η ΠΑΕ έβγαλε μια ανακοίνωση. Η οποία αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο σε συνέντευξη Τύπου θα εμφανίσει τα οικονομικά στοιχεία που χρειάζεται η ομάδα για να αδειοδοτηθεί. Εχει γίνει μια προεργασία και έχει γίνει μια αποτίμηση στα χρήματα που χρειάζονται για να αδειοδοτηθεί η ομάδα. Δεν θα ήθελα να υποκαταστήσω το διοικητικό συμβούλιο. Αλλά καταλαβαίνετε ότι για το θέμα αυτό πρέπει να είμαστε  όλοι σε μια επαγρύπνηση. Από την ενασχόληση μου με τον ΟΦΗ δεν έπληξα καμία μέρα. Δεν υπήρχε ούτε μια μέρα εφησυχασμού. Και η τωρινή διοίκηση αλλά και η προηγούμενη έχει μάθει να λειτουργεί στα δύσκολα. Δεν θέλουμε όμως να νοιώθουμε μοναξιά. Δεν λέω υπαρξιακή γιατί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είμαστε μια γροθιά. Όπως και ο κόσμος είναι κοντά όσο δεν πάει και δίνει τον οβολό του. Εννοώ μοναξιά από εκείνους που έχουν και κατέχουν. Δεν είναι δυνατόν ο ΟΦΗ να μένει αβοήθητος. Οφείλουμε βέβαια και εμείς να πηγαίνουμε συντεταγμένα πάνω στο θέμα των επαφών και στις εκκλήσεις μας για βοήθεια. Επαφές έχουν γίνει. Στην συνέντευξη Τύπου θα γίνει μια αναφορά. Θα παρουσιάσουμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΟΦΗ και οι ανάγκες της αδειοδότησης σε αριθμούς. Ότι για να μπορέσει ο ΟΦΗ να αδειοδοτηθεί θα χρειαστεί ένα συγκεκριμένο ποσό. Αυτό είναι το στίγμα. Είναι σαφές ότι υπάρχουν δυσκολίες. Ακόμα και μεγάλες ομάδες έχουν προβλήματα. Αν εφαρμοστούν  επακριβώς οι διατάξεις δεν θα αδειοδοτηθεί το ένα τρίτο των Ελληνικών ομάδων».

Για το θέμα με την πειθαρχική δίωξη στον Πολυχρόνη Βεζυρίδη μετά τα όσα έγιναν στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Η υπόθεση του αγώνος ΠΑΣ Γιάννενα-ΟΦΗ δεν έχει τελειώσει. Υπάρχει έφεση η οποία  θα εκδικαστεί την επόμενη Τετάρτη. Οφείλω να πώ όμως ότι για το θέμα της έφεσης κρατώ πολύ μικρό καλάθι. Υπάρχει μια δυσφήμιση του αθλήματος  με αυτά που συνέβησαν στο παιχνίδι και αυτό αποδείχθηκε στο δικαστήριο. Οι του ΠΑΣ Γιάννενα βγαίνουν ξανά στην επίθεση, σε απόδειξη αυτού που λέμε ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Μας απασχολεί το θέμα για το πώς πρέπει να αντιδράσουμε. Αν ο Βεζυρίδης ήταν θεατρίνος θα ξάπλωνε στο χορτάρι και τώρα τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά. Υπήρχε βίαιη απώθηση προς εκείνον  και ψυχολογική βία εναντίον του. Παρόλα αυτά ο άνθρωπος αυτός δεν θέλησε να πέσει κάτω. Αρα είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από θεατρίνος. Δυσφημείται ο ποδοσφαιριστής με αυτά που αναφέρει για το πρόσωπο του ο ΠΑΣ Γιάννενα. Αρα αποκτά δικαίωμα ποινικής δίωξης και αστικής αποζημίωσης έναντι εκείνων που είναι συντάκτες των εγγράφων αυτών. Παράλληλα δυσφημείται και η ΠΑΕ ΟΦΗ με όλα αυτά. Υπάρχει συκοφαντική δυσφήμηση κατά της εταιρείας που λέγεται ΠΑΕ ΟΦΗ. Θα το δούμε το θέμα αυτό και θα αποφασίσουμε πως θα αντιδράσουμε».



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved