«Στόχος η άνοδος με τον Παναιτωλικό»

«Στόχος η άνοδος με τον Παναιτωλικό»

Ο Μπάμπης Τεννές τόνισε πως την επόμενη σεζόν θέλει να δει τον Παναιτωλικό στη Super League.

Ο τεχνικός της ομάδας του Αγρινίου παραχώρησε συνέντευξη στο «allsportsagrinio» αναφερόμενος στην επιλογή του να αναλάβει το «τιμόνι» του Παναιτωλικού, τις βλέψεις του αλλά και τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου.

Επίσης, αναφέρθηκε στο σύστημα με το οποίο θέλει να αγωνίζεται η ομάδα του, στους Νέους του Παναιτωλικού αλλά και στις όποιες ελπίδες έχει κάποια επαρχιακή ομάδα να κατακτήσει τον τίτλο στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για την έλευση σας στον Παναιτωλικό. Πώς βρήκατε το ρόστερ, το κλίμα, τη συνεργασία με τη διοίκηση της ομάδας και τις εγκαταστάσεις; Είναι ελκυστική ομάδα ο Παναιτωλικός για προπονητές και παίκτες;

«Στον Παναιτωλικό βρήκα ένα πολύ καλό κλίμα, έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους της διοίκησης σε όλα τα επίπεδα, καθώς είναι αξιόλογα άτομα και συνεννοούμαστε άψογα. Ο Παναιτωλικός είναι μια ελκυστική ομάδα για έναν προπονητή, καθώς του προσφέρει πολλά προνόμια, από πλευράς γηπεδικών εγκαταστάσεων, αποδυτηρίων και προπονητικού υλικού και επιπρόσθετα και η καλή οικονομική κατάσταση της ομάδας την κάνουν ελκυστική για προπονητές και παίχτες. Το ρόστερ της ομάδας είναι καλό για τη Football League, έχουν δουλέψει σκληρά και βρίσκονται σε ένα καλό επίπεδο, γεγονός που φανερώνεται και από τη 2η θέση στη βαθμολογία. Όταν ένας προπονητής έρχεται στα μέσα της χρονιάς πορεύεται με τους παίχτες που έχει και δεν μπορεί να κάνει μεγάλες αλλαγές και ειδικότερα όταν η ομάδα πάει καλά και είναι στους στόχους της. Αν είχα την ομάδα από το καλοκαίρι θα έπαιρνα 2-3 παίχτες ακόμη για να είμαστε πλήρεις».

Dulee Johnson και Marc Guei. Ποια η άποψή σας και πόσο μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα στους στόχους της; Θέλατε και επιπλέον ενίσχυση;

«Τα παιδιά ήρθαν στο τέλος των μεταγραφών και προς το παρόν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής και να ενσωματωθούν σταδιακά μέσα στην ομάδα. Είναι πάντως καλοί παίχτες και όταν προσαρμοστούν θα δείξουν τα καλά τους στοιχεία. Όσον για την επιπλέον, ενίσχυση την περίοδο του Ιανουαρίου είναι δύσκολο να βρεις καλούς διαθέσιμους παίχτες στην αγορά και μόνο αν βρίσκαμε κάτι εξαιρετικό θα το αποκτούσαμε. Μια άλλη παράμετρος είναι ότι ένας παίχτης αξιόλογος δύσκολα «πέφτει» κατηγορία και αν το κάνει θα ζητήσει πολύ περισσότερα χρήματα , δηλαδή αν ζητάει από ομάδα της Superleague 50.000€ ετήσιο συμβόλαιο, από ομάδα της Football League θα ζητήσει 80.000€ για το ίδιο διάστημα και αυτό δυσκολεύει τις μεταγραφές».

Για το πρωτάθλημα της Football League, ποιά είναι η γνώμη σας; Ποια είναι τα φαβορί για την άνοδο;

«Στο φετινό πρωτάθλημα της Football League έχει ξεχωρίσει ο ΠΑΣ Γιάννενα που έχει πάρει μια καλή διαφορά και σίγουρα είναι το φαβορί για την άνοδο στη Superleague. Και εμείς πάμε καλά και σίγουρα θέλουμε και πιστεύουμε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Για την τρίτη ομάδα που θα κερδίσει την άνοδο στη Superleague πιστεύω πως θα γίνει μάχη ανάμεσα στον Λεβαδειακό και στον ΟΦΗ και ο Διαγόρας δεν πιστεύω πως θα αντέξει στον ανταγωνισμό καθώς έχει πολλά οικονομικά προβλήματα. Γενικότερα το πρωτάθλημα της Football League είναι πολύ διαφορετικό πρωτάθλημα από αυτό της Superleague και σε ποιοτικό επίπεδο και στον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων. Όταν μια ομάδα ανεβαίνει στη Superleague είναι αναγκασμένη να αλλάξει πάρα πολλούς παίχτες για ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Ποια είναι η ποδοσφαιρική σας φιλοσοφία; Μπορέσατε να την περάσετε σε όλες τις προηγούμενες ομάδες σας; Αν όχι, γιατί;

«Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη φιλοσοφία, σίγουρα όλοι θέλουν η ομάδα να παίζει επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο, όμως η κάθε ομάδα ανάλογα με τους στόχους και ανάλογα με τον αντίπαλο της πρέπει να ελίσσεται και να προσαρμόζεται στις ανάγκες του παιχνιδιού. Δεν μπορεί ένας προπονητής να πει εξ αρχής ότι θα χρησιμοποιεί το 4-4-2 ότι και αν γίνει όπου και αν παίζει, θα είναι λάθος γιατί θα έρθουν παιχνίδια που δεν θα λειτουργήσει η φιλοσοφία αυτή και θα χάσεις. Πρέπει να έχεις μια ευέλικτη φιλοσοφία, ειδικότερα σε μια ομάδα που κυνηγάει τη βαθμοθηρία, που θα θέλει πάση θυσία τους βαθμούς της νίκης».

Ποιο είναι το αγαπημένο σας σύστημα; Προτιμάτε να προσαρμόζονται οι παίκτες στο σύστημα ή προσαρμόζεται το σύστημα ανάλογα με τους παίχτες που έχετε;

«Όπως προανέφερα δεν υπάρχει κάποιο σύστημα που θα ακολουθώ πάντα πιστά. Το σύστημα φτιάχνεται ανάλογα τους παίχτες που έχεις και τις ιδιαίτερες ικανότητές που έχουν. Πάντως, το σύστημα που μου αρέσει είναι το 4-1-4-1 καθώς αν έχεις τους κατάλληλους παίχτες μπορείς να έχεις πολλούς παίχτες και όταν αμύνεσαι και να έχεις πλάτος στην επίθεση για να ανοίγεις τις αντίπαλες άμυνες. Επίσης το σύστημα αυτό θέλει πολύ καλά άκρα για να δουλέψει καλά».

Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου που έχει υπηρετήσει με συνέπεια την επαρχία, πιστεύετε ότι στο άμεσο μέλλον είναι εφικτό για κάποια επαρχιακή ομάδα να στεφθεί πρωταθλήτρια;

«Είναι πολύ δύσκολο για κάποια επαρχιακή ομάδα να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, υπάρχει μεγάλη διαφορά με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στο μπάτζετ, ακόμη και οι ομάδες της Θεσσαλονίκης όπως ο ΠΑΟΚ και ο Άρης δεν μπορούν να τα καταφέρουν που έχουν μια δυναμική. Ένας στόχος πάντως που είναι εφικτός, είναι η έξοδος στην Ευρώπη και το Europa League,  καθώς για το Champions League (και τα 25 εκατομμύρια ευρώ) είναι δύσκολο κάποια ομάδα να μπει ανάμεσα στις μεγάλες».

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο; Προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι ομάδες για να είναι υγιείς οικονομικά;

«Σίγουρα το έχει επηρεάσει όμως εδώ στον Παναιτωλικό τα πράγματα πηγαίνουν καλά οι παίχτες δεν σκέφτονται τα οικονομικά και είναι προσηλωμένοι στο ποδόσφαιρο. Λίγες είναι οι ομάδες που λειτουργούν με συνέπεια και δεν έχουν οικονομικά προβλήματα. Ο Παναιτωλικός δεν είναι ότι σπαταλάει πολλά χρήματα, αλλά υπάρχει οργάνωση και καλή διαχείριση. Επίσης, οι ομάδες πρέπει να επενδύσουν και στις υποδομές για να έχουν και από εκεί παίχτες για την πρώτη ομάδα. Και αυτό όμως είναι δύσκολο, καθώς πρέπει να έχεις ένα καλό κορμό και να ενσωματώνεις σιγά-σιγά τους μικρούς για να μην τους κάψεις αν δεν αποδώσουν αμέσως».

Την ομάδα νέων του Παναιτωλικού την έχετε παρακολουθήσει; Έχετε ξεχωρίσει κανέναν παίχτη για τον προωθήσετε στην πρώτη ομάδα;

«Τους μικρούς του Παναιτωλικού τους έχω παρακολουθήσει και έχω ξεχωρίσει τον Μπακάκη, τον Πασά και τον Μεταξούλη, που είναι αξιόλογοι παίχτες και πρέπει να προσεχθούν πως θα προωθηθούν και θα αξιοποιηθούν στην πρώτη ομάδα. Πιστεύω πως αν δουλέψουν μπορούν να προσφέρουν στον Παναιτωλικό. Όπως προανέφερα θα πρέπει όλοι να τα βοηθήσουμε, να έχουμε υπομονή και να μην τα κατακρίνουμε αν στην αρχή δεν αποδώσουν αυτά που μπορούν πραγματικά και στο τέλος της χρονιάς τους δώσουμε σε μια μικρή ομάδα να «ψηθούν», έτσι χάνονται οι παίχτες».

Τι ζητάτε από τους φιλάθλους του Παναιτωλικού και τι μπορείτε να τους υποσχεθείτε;

«Από τους φιλάθλους του Παναιτωλικού ζητάω να στηρίξουν τους παίχτες και στα δύσκολα και όταν δεν παίζουν καλά και όταν δεν προσφέρουν θέαμα. Στα δύσκολα τους χρειάζονται στα εύκολα στις νίκες και στις χαρές όλοι είναι εκεί. Από την πλευρά μου, θέλω να υποσχεθώ πως θα κάνουμε τα πάντα για ανέβουμε στη Superleague. Θέλω να δώσω χαρά στους ανθρώπους και στους φιλάθλους του Παναιτωλικού με την άνοδο της ομάδας στη Super League. Αυτός είναι ο στόχος μου, αυτό θέλω να πετύχω τη φετινή αγωνιστική χρονιά και θέλω να το πετύχω γιατί το αξίζουν και ο κ. Κωστούλας και όλοι όσοι ασχολούνται με την ομάδα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την ομάδα και την προσπάθεια αυτή. Η δουλειά ενός προπονητή είναι πολύ δύσκολη και ανά πάσα στιγμή μπορεί να φύγεις από μία ομάδα και να είσαι στον αέρα ή να πας σε άλλη ομάδα κλπ. Και έτσι δεν μπορώ να μιλήσω για το τι θα γίνει μακροπρόθεσμα εγώ είμαι εδώ για να ανεβάσω τον Παναιτωλικό στη Superleague και το καλοκαίρι θα ξανασυζητήσουμε με τη διοίκηση».



Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved