Καβακάς: «Μεγάλα βήματα ο Πλατανιάς»

Καβακάς: «Μεγάλα βήματα ο Πλατανιάς»

Ο προπονητής του Πλατανιά Χανίων, Τίμος Καβακάς, υποστήριξε πως η ομάδα της Κρήτης έχει κάνει μεγάλα βήματα την τελευταία τριετία κατά την οποία έφτασε να αγωνίζεται στην Football League.

Ο τεχνικός του Πλατανιά Χανίων μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και αναφέρθηκε στην φιλοσοφία που υπάρχει στην ομάδα του η οποία και έχει βοηθήσει στο να γίνει καλή δουλειά στους Κρητικούς. Ο Τίμος Καβακάς αναφέρθηκε επίσης στο πως υποδέχθηκε ο κόσμος των Χανίων τα επιτεύγματα του Πλατανιά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τίμος Καβακάς:

Για το πώς φτιάχτηκε ο Πλατανιάς:

«Όλα έχουν να κάνουν σχέση με την φιλοσοφία της διοίκησης που ανέλαβε πριν από περίπου τρία χρόνια. Η ομάδα αυτή έχει ανθρώπους που είναι από τον Πλατανιά και αγαπάνε την ομάδα. Έχουν πολύ καλό σκεπτικό και πολύ καλή φιλοσοφία του ποδοσφαίρου. Είναι άνθρωποι σκεπτόμενοι και υγιείς. Θα έλεγα ότι τα πάντα ξεκινάνε από το διοικητικό συμβούλιο το οποίο έχουμε.

Έγινε σωστός προγραμματισμός, θα έλεγα από πέρυσι. Κρατήθηκε ένας κορμός από ποδοσφαιριστές που για εμάς ήταν απαραίτητοι και για την νέα χρονιά. Έγινε σωστή δουλειά με μία διοίκηση που σου δίνει την οικονομική σταθερότητα μέσα σε μία εποχή με την έντονη οικονομική κρίση που υπάρχει στην χρονιά που διανύουμε, αλλά και πέρυσι θα έλεγα.

Όλα αυτά σε κάνουν να δημιουργήσεις μία καλή ομάδα που θα έχει ηρεμία. Η φιλοσοφία μου ταυτίζεται απόλυτα με της διοίκησης. Είναι άνθρωποι εγωιστές που δεν αρκούνται με το μέτριο. Θέλουν πάντα το καλύτερο για την ομάδα. Έχουν κάνει φέτος πολύ μεγάλα βήματα στο θέμα της οργάνωσης, γιατί κακά τα ψέματα πέρυσι είχαμε μείνει λίγο πίσω. Βέβαια αυτό συντέλεσε και στο ότι βρεθήκαμε στην Football League και αναγκαστήκαμε να προσχωρήσουμε με πιο γοργά βήματα.

Ο πρόεδρος είναι ο κ. Βαρουξάκης και θα έλεγα ότι δίπλα του έχει 7-8 άτομα που είναι άξιοι συμπαραστάτες και πίσω του έχει όλο το χωριό. Υπάρχει βοήθεια, αλλά το μεγαλύτερο βάρος το τραβάει η διοίκηση αυτών των ατόμων».

Για το τι αντίκρισμα είχε στα Χανιά η πορεία της ομάδας:

«Εδώ στα Χανιά ο κόσμος δέχτηκε πάρα πολύ θετικά το γεγονός ότι η ομάδα θ' αγωνιστεί στην Football League και αυτό το δείχνει εμπράκτως με την παρουσία του στο γήπεδο. Είναι ένα μικρό γήπεδο που προσπαθούμε να το μεγαλώσουμε με μία ακόμα κερκίδα. Θα έλεγα ότι το γήπεδο μας είναι γεμάτο κάθε Κυριακή.

Νομίζω ότι είναι καλό για τα Χανιά να βρίσκονται και οι δύο ομάδες σε καλό επαγγελματικό επίπεδο και ο κόσμος να παρακολουθεί ποδόσφαιρο σε επαγγελματικές κατηγορίες. Ο κόσμος διψάει για ποδόσφαιρο.

Έχει χρόνια να δει ομάδα στην β εθνική. Να έρθουν ομάδες Super League να έρθουν στο γήπεδο. Αυτό που εμείς προσπαθούμε να κάνουμε σαν ομάδα είναι ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο να βλέπει ωραίο ποδόσφαιρο, όπως έγινε και πέρυσι και γι' αυτό προσπαθούμε».

Για το αν είναι από την Κρήτη:

«Δεν έχω καμία σχέση με την Κρήτη. Είμαι βορειοελλαδίτης».

Για το πώς επέστρεψε στον Πλατανιά:

«Εγώ πέρυσι είχα μία πολύ καλή χρονιάς την ομάδα μου. Ήμουν πολύ ευχαριστημένος, είχαμε κάνει μία συζήτηση, παράλληλα τους είχε γνωστοποιήσει ότι είχα και μία πρόταση από τον κ. Πηλαδάκη ο οποίος ήθελε πολύ να πάω στην Λάρισα.

Εκείνη την στιγμή θεώρησα καλύτερο να πως στην Λάρισα για την καριέρα μου και σε σχέση με όσα μου είχε πει ο κ. Πηλαδάκης. Πήγα στην Λάρισα, αλλά νομίζω ότι όταν κάπου δεν νιώθεις άνετα και καλά θα πρέπει να φεύγεις. Γιατί θέλω όταν είμαι κάπου να δίνομαι ολοκληρωτικά και πρώτα να είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος με το περιβάλλον που βρίσκομαι. Δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα όπως εγώ τα περίμενα.

Και αυτό δεν έχει να κάνει καμία σχέση με τον κ. Κόουλμαν και τον κ. Πήδουλα, παρ' ότι είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία με έναν άνθρωπο ο οποίος είναι ακομπλεξάριστος και αφήνει τους συνεργάτες του να δουλέψουν πάρα πολύ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Κάποια πράγματα ήταν πέρα από τις δικές μου φιλοσοφίες και τις δικές μου αντιλήψεις και θεώρησα καλύτερο για μένα να φύγω από την ομάδα. Ήρθε και μία πρόταση από την πρώην μου ομάδα και θεώρησα καλύτερο να φύγω γιατί ήξερα το που θα έρθω.

Για το ποδόσφαιρο που παίζει ο Πλατανιάς :

«Ο Πλατανιάς προσπαθεί να παίξει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αυτό που βλέπουμε και θαυμάζουμε στο Champions League, αν και είναι λίγο υπερβολικό αυτό που λέω. Η φιλοσοφία μας είναι το δημιουργικός, γρήγορο μια απλό ποδόσφαιρο.

Ακόμα και όταν αμυνόμαστε προσπαθούμε να παίζουμε επιθετική άμυνα. Θέλουμε να έχουμε ενεργητικό ρόλο σε αυτό που κάνουμε και όχι παθητικό. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με τους ποδοσφαιριστές που έχεις. το ποσό καλοί δέκτες είναι.

Γιατί το καλύτερο μεταφορικό μέσο για τον προπονητή είναι ο παίκτης. Και νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές μου είναι πολύ καλοί δέκτες. Προσπαθούμε να περάσουμε αυτή την φιλοσοφία. Και θέλουμε το παιχνίδι να το ευχαριστούνται και οι παίκτες και αυτό να περνάει και στον κόσμο. Είναι πολύ από το ποδόσφαιρο εμείς το κάνουμε δύσκολο».

Για το πουν θα πάει η ομάδα:

«Έχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Ξέρουμε τη θέλουμε, ποιοι είμαστε και ποιες είναι οι δυνατότητες μας. Πρώτος στόχος είναι η ομάδα να σωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Από εκεί και πέρα αν θα πάμε καλά στο πρωτάθλημα ή όχι θα φανεί από στην διάρκεια η αλήθεια είναι ότι είναι ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπέρασμα σε ένα πρωτάθλημα με τόσες πολλές ιδιομορφίες. Ξεκίνησε με ομάδες που είχαν και έχουν τα εχέγγυα για να πάνε πολύ καλά και δεν ξεκίνησαν καλά.

Και ομάδες που θεωρητικά πάντα ήταν πρώτες υποψήφιες για να αλλάξουν κατηγορία και βλέπεις ότι πάνε πολύ καλά. Οπότε πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Όχι τώρα, αλλά ακόμα και αν έχουμε διανύσει τα 2/3 του πρωταθλήματος. Είναι πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα της Football League. Κάποια στιγμή η ομάδα εννοείται ότι δεν μπορεί να πηγαίνει όπως πηγαίνει τώρα. Δεν είναι φυσικό. Κάθε ομάδα περνάει την κάμψη της. Θα πρέπει να διαχειριστούμε και την κορυφή σωστά, αλλά και την κρίση».

{textlink02}



Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved