Το μακεδονικό ντέρμπι της Football League (video)

Το μακεδονικό ντέρμπι της Football League (video)

Ο Πιερικός και η Βέροια συγκρούονται την Παρασκευή (11/11, 19:00 OTE TV) στο μακεδονικό ντέρμπι της Football League και τα σημεία που τους ενώνουν είναι πολλά…

Οι μεν Κατερινιώτες μετρούν 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, με τελευταία τους παρουσία στα μεγάλα σαλόνια τη σεζόν 1992-93. Οι δε «κυανέρυθροι» έχουν εμφανιστεί 12 φορές στη μεγάλη κατηγορία με τελευταία παράσταση την περίοδο 2007-08. Όσο για τις κορυφαίες τους στιγμές; Ο Πιερικός αγωνίστηκε το 1963 στον τελικό του Κυπέλλου και ηττήθηκε (3-0) από τον Ολυμπιακό, ενώ την περίοδο 1964-65 κατετάγη 5ος στην Α’ Εθνική. Από την άλλη πλευρά τη σεζόν 1986-87 κατετάγη 7η, ισοβαθμώντας με τις ΑΕΚ και ΑΕΛ.

Τόσο ο Πιερικός, λοιπόν, όσο και η Βέροια δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για να καταλάβει κανείς τη «δίψα» τους για την επιστροφή στη Super League.

Αμφότεροι έχουν βάλει πλώρη φέτος για την άνοδο και στη μεταξύ τους αναμέτρηση την Παρασκευή (11/11) θα τους δοθεί η ευκαιρία να αποδείξουν ότι φέτος είναι η χρονιά τους. Εξάλλου, το ξεκίνημά τους ήταν εντυπωσιακό. Ο Πιερικός πέρασε… αέρας από την έδρα του Βύζαντα Μεγάρων (2-1), ενώ η Βέροια εκμεταλλεύτηκε απόλυτα την έδρα της και έκαμψε την αντίσταση, τόσο των Μεγάρων (1-0) όσο και της Παναχαϊκής (2-1).

Τα κοινά σημεία, βέβαια, είναι αρκετά στο ντέρμπι της Κατερίνης. Την Παρασκευή (11/11) στο γήπεδο πέντε ποδοσφαιριστές θα βρουν παλιούς γνώριμους, καθώς την περσινή σεζόν οι Χρήστος Κουτσοσπύρος, Γιάννης Συμεωνίδης και Ντέγιαν Μπλαζέφσκι φορούσαν τη φανέλα της «Βασίλισσας του Βορρά», ενώ οι «κυανέρυθροι» Κώστας Οικονόμου, Γιώργος Λαναρής έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του Πιερικού. Φυσικά, κόντρα στην πρώην του ομάδα θα βρεθεί και ο προπονητής των «ασπρόμαυρων», Σούλης Παπαδόπουλος.

Μιας και ο λόγος στους προπονητές, άξιο αναφοράς είναι ότι η μάχη στους πάγκους θα είναι μεταξύ δύο εκ των πιο έμπειρων του φετινού πρωταθλήματος. Για τον Σούλη Παπαδόπουλο το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής είναι το Νο 354 στην καριέρα του και για τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη το Νο 270…

Και μπορεί ο Παπαδόπουλος να έχει στο παλμαρέ του νίκες απέναντι σε σπουδαίους τεχνικούς, όπως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, Φερνάντο Σάντος, Όλεγκ Προτάσοφ, όμως τον Καλαϊτζίδη σε τρεις αναμετρήσεις δεν τον έχει κερδίσει. Τη σεζόν 2006-07 ο Καλαϊτζίδης ως προπονητής της Βέροιας γεύτηκε τη νίκη (3-0) απέναντι στην Προοδευτική, ενώ όταν ο πρώτος μετακόμισε στην Κομοτηνή το ματς Πανθρακικού - Προοδευτικής έληξε ισόπαλο (0-0). Την επόμενη χρονιά ακολούθησε νέα ισοπαλία (0-0) μεταξύ των δύο, με τον Καλαϊτζίδη να βρίσκεται στον Εθνικό Αστέρα και τον Παπαδόπουλο στον Ολυμπιακό Βόλου.

Όσο για την περσινή μονομαχία; Νικητής βγήκε ο Πιερικός (3-2), πανηγυρίζοντας την πρώτη του εντός έδρας επικράτηση απέναντι στην ομάδα της Ημαθίας μετά τις 16 Οκτωβρίου 1977…

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Το μακεδονικό ντέρμπι της Football League (video)



Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved