Αγοραστός: «Δεν έχουμε χρήματα για την ΑΕΛ»

Αγοραστός: «Δεν έχουμε χρήματα για την ΑΕΛ»

Με αφορμή την συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, με τον πρόεδρο της ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη, ο πρώτος μίλησε στην «Ραδιοφωνία Κισσάβου 97,8» και τόνισε ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να βοηθηθούν οικονομικά οι «βυσσινί».

Ο Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στην κόντρα της πόλης της Λάρισας με αυτή του Βόλου, στην κάθαρση που επιχειρείται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σε αρκετά ενδιαφέροντα ζητήματα για την ΑΕΛ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Συζητήσαμε για το πρωτάθλημα της Football League με τον κ. Πηλαδάκη. Η ΑΕΛ πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να μπει δυναμικά σε αυτή τη χρονιά. Ξέρουμε ότι διανύουμε μια κρίσιμη οικονομική κατάσταση που συμπαρασύρει όλους τους οικονομικούς  παράγοντες για να βοηθήσουν την ομάδα. Χρειάζεται συστράτευση όλων των Λαρισαίων για να ενθαρρύνουν την ΑΕΛ από το πρώτο ματς. Χρειάζεται και οι χορηγοί να βοηθήσουν  διότι η ΑΕΛ είναι προστιθέμενη αξία για την Λάρισα. Συζητήσαμε επίσης για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με το ΦΠΑ σχετικά με το γήπεδο. Το δίκιο του ποδοσφαίρου θέλαμε. Να πάρει πίσω ο κ. Πηλαδάκης τα 7 εκ. ευρώ. Να μην είναι εις βάρος της ΑΕΛ. Μάλιστα στο παρελθόν είχα θίξει αυτό το ζήτημα στον αρμόδιο υπουργό τον κ. Γερουλάνο, αλλά και τον κ. Μπιτσαξή ώστε να δοθεί ένα τέλος. Η οικονομική κρίση δεν πρέπει να συμπαρασύρει προσπάθειες που έγιναν και θα πρέπει να πάρουν πίσω αυτό που τους ανήκει.

Το ξέρετε ότι έγιναν προσπάθειες στο παρελθόν να βοηθήσουμε την ομάδα. Αυτό που μας επιτρέπει ο νόμος θα το κάνουμε. Αυτή τη στιγμή δε δίνει τη δυνατότητα της οικονομικής ενίσχυσης στις ομάδες. Και απόφαση στο συμβούλιο να πάρουμε, δεν μπορεί το κράτος να το πληρώσει. Όμως ότι μπορούμε κάνουμε. Όπως όταν αγοράστηκε το λεωφορείο της ομάδας, όταν θέλαμε να πάρουμε τους παίκτες και κινούσαμε τις διαδικασίες ώστε να ξεπεραστούν προβλήματα με τις βίζες τους, αλλά και τις προσπάθειες που κάναμε για το γήπεδο. Ξέρετε ότι είμαστε κοντά στις ομάδες και προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε.

Σχετικά με την κόντρα που υπάρχει με τον Ολυμπιακού Βόλου, ο Κώστας Αγοραστός τόνισε:

«Βεβαίως και θα τις ξαναέκανα τις επαφές. Δεν έκανα κάτι κακό για να το μετανιώσω. Είναι μια λανθάνουσα κατάσταση και ένα λανθασμένο μήνυμα που έχει περάσει. Δεν πρέπει οι δύο πόλεις και οι δύο ομάδες να μπούνε σε αντιπαράθεση. Κακώς έχει δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση. Η πραγματικότητα είναι μία. Εμείς θέλαμε οι ομάδες να γίνουν 18, κάτι που εκ των υστέρων προσχώρησαν και οι ομάδες της Σούπερ Λίγκ. Και εν συνεχεία να ξεκαθάριζαν τα πράγματα από τη δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να μπούμε σε μια αντιπαράθεση των δύο πόλεων.

Δεν ήταν σωστές οι δηλώσεις του Μπέου. Κάποιες στιγμές κάποιοι κάνουν ενέργειες ώστε να δημιουργήσουν μια εικόνα του… φαίνεσθε. Μερικές φορές ενεργής για να φτάσεις στο αποτέλεσμα. Ίσως κάποιοι ήθελαν να συντηρούν τέτοιες εικόνες και μάλιστα σε δύσκολες περιόδους. Κάναμε ενέργειες εκείνη τη χρονική στιγμή και μάλιστα δεν είναι πράγματα που πολλές φορές πρέπει να δημοσιοποιούνται. Με τις δηλώσεις δουλειά δε κάνεις.

Η κόντρα των ομάδων πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και όχι έξω από αυτούς. Κάποιος θα πρέπει να κρατά την Θεσσαλία ενωμένη».

Για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υποστήριξε: «Αυτή η λύση που δόθηκε ήταν τραγική. Δεν είναι λύση αυτή. Γιατί το ποδόσφαιρο έχει πέσει σε πλήρη απαξίωση. Και αν κάνω κάπου λάθος να με διορθώσετε. Με το πρώτο σφύριγμα θα γίνεται χαμός. Εγώ ήμουν από τους πρώτους που είχα πει ότι η ΑΕΛ αδικείται από τη διαιτησία».

Για τον κόμβο που πρέπει να γίνει στο γήπεδο είπε:

«Εμείς για τον κόμβο έχουμε κινητοποιηθεί από τις 1 Ιουλίου του 2011 που αναλάβαμε. Δεν υπήρχε μελέτη, ούτε τεχνική, ούτε και περιβαλλοντολογική. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση της ολοκλήρωσης ώστε στη συνέχεια να εντάξουμε το έργο σε κάποιο πρόγραμμα. Δεν μπορώ να μιλήσω για χρονοδιάγραμμα αλλά η κατάσταση είναι πολύ ασταθής. Για εμάς είναι ένα έργο προτεραιότητας.

Αυτή τη στιγμή ο αθλητισμός βιώνει μεγάλο πρόβλημα, ειδικά στο μπάσκετ και στο βόλεϊ. Όπως η ομάδα της ΕΑΛ. Επίσης μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τη λειτουργία των αθλητικών κέντρων. Ζητήσαμε από την Πολιτεία να αναλάβουμε εμείς τη λειτουργία τους, αλλά τα 3 πρώτα χρόνια να χρηματοδοτεί ο ΟΠΑΠ. Ο οποίος δίνει πολλά λεφτά σε διάφορα μέρη, αλλά πρώτα από όλα θα πρέπει να χορηγήσει τη λειτουργία των αθλητικών κέντρων. Ούτε 2 εκατομμύρια δεν είναι για όλη την Ελλάδα, όταν για μια χορηγία που κάνει είναι 25 εκατομμύρια.

Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά σαν Περιφέρεια δεν το βάζουμε κάτω. Προσπαθούμε να κάνουμε έργα, αλλά και να κρατήσουμε τις θέσεις στις δουλειές. Θα πρέπει να είναι μια κυβέρνηση που δε θα είναι εκτός πραγματικότητας».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved