Παπαδόπουλος: «Νιώθουμε δυνατοί»

Παπαδόπουλος: «Νιώθουμε δυνατοί»

Ο προπονητής του Πιερικού, Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Βύζαντα Μεγάρων.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος δεν θέλησε να μιλήσει για στόχους του Πιερικού στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (03/11) ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων με τον Βύζαντα Μεγάρων.

Αρχικά, μίλησε ο διευθυντής της ΠΑΕ, Χρήστος Τσικούρας: «Μετά από τέσσερις μήνες κουραστικής, σωματικά και ψυχολογικά, προετοιμασίας, και αφού αντεπεξήλθαμε στις υποχρεώσεις μας, όπως είχε υποσχεθεί ο Πρόεδρος και τη Δ. Σ. της ΠΑΕ Πιερικός, δηλώνουμε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη νέα πρόκληση. Είχαμε δεσμευτεί, όταν δημιουργήσαμε αυτή την ομάδα, όταν προσκαλέσαμε και προσλάβαμε αυτόν τον προπονητή και όταν είπαμε ότι θα δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο στηριζόμενοι στον περυσινό κορμό αλλά σε ταλέντα του νομού μας.

Βρισκόμασταν καθημερινά σε επαφή με τον προπονητή και τους συνεργάτες του έτσι ώστε να έλθει το καλύτερο αποτέλεσμα. Ό, τι ήταν να κάνουμε ως τώρα, το έχουμε κάνει. Ό, τι ήταν να κάνει ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές μέχρι εδώ, το έχουν κάνει άριστα. Από εδώ και πέρα θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου. Ξεκινάμε έναν Γολγοθά και ως Πιερικός υποχρεωνόμαστε από την ιστορία μας και μόνο να πρωταγωνιστούμε. Εύχομαι καλή ποδοσφαιρική χρονιά στους ποδοσφαιριστές μας, στο τεχνικό τιμ αλλά και σε όλους τους φιλάθλους».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Σούλης Παπαδόπουλος. Αναλυτικά δήλωσε:

«Κατ’ αρχήν να ευχηθούμε όλοι, η χώρα να βγει από αυτό το αδιέξοδο. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και πιο δύσκολα θα είναι για τις νέες γενιές. Μακάρι να καταφέρουμε να βγούμε από τη δύσκολη κατάσταση.

Σήμερα είναι η πρώτη συνέντευξη σε… ρυθμούς πρωταθλήματος καθώς ξεκινάμε την Κυριακή. Κάναμε τέσσερις μήνες προετοιμασία, ένα μεγάλο διάστημα που δεν ήταν στα σχέδιά μας, χωρίς να μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Έπρεπε να προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι.

Δεν είμαστε ακόμη στο 100%. Όσες ομάδες κέρδισαν στην 1η αγωνιστική κάνανε δηλώσεις για «άνοδο». Εμείς δε θα πέσουμε σε αυτή την «παγίδα» να μιλήσουμε για στόχους. Στόχος μας είναι να πρωταγωνιστήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε τόσο σταθεροί όσο ήμασταν στην προετοιμασία μας, εκεί όπου αν εξαιρεθεί η άτυχη στιγμή με τον Καμινιώτη, δεν υπήρχε άλλος τραυματισμός. Συγχαρητήρια στο προπονητικό τιμ αλλά και στους ποδοσφαιριστές που έδειξαν ότι όχι μόνο δούλεψαν σκληρά αλλά είχαν και καλή εξωγηπεδική ζωή. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Θα χρειαστούν αρκετοί παίκτες μιας και θα δώσουμε πολλές φορές αγώνες Τετάρτη-Κυριακή.

Ξεκινάμε το πρωτάθλημα κόντρα στο Βύζαντα, μια ιστορική ομάδα που μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει στη Football League και αγωνίζεται σε ένα δύσκολο γήπεδο. Συγκεντρωνόμαστε μόνο σε αυτό το παιχνίδι. Αυτός είναι και ο στόχος μας, να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όπως άλλωστε κάναμε και στην προετοιμασία. Δε δίναμε σημασία αν το παιχνίδι ήταν φιλικό ή επίσημο.

Νιώθω πολύ δυνατός, το ίδιο και οι παίκτες, η διοίκηση αλλά και ο κόσμος του Πιερικού. Είμαστε μια ομάδα πολύ δεμένη, κι αυτό φάνηκε ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό με μια μικρή περιπέτεια που πήγε να περάσει ο σύλλογος. Εκεί φάνηκε πόσο μεγάλη ομάδα είναι και πόση δύναμη έχει.

Θα πρέπει να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο με το πάθος, τη θέληση και τη δύναμη που έχουμε. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα μοναδικό. Πρέπει να είσαι έξυπνος, δυνατός, να έχεις υγεία μέσα στα αποδυτήρια και να είσαι 100% προσηλωμένος στην ομάδα και πουθενά αλλού.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για τη δουλειά που κάναμε στην προετοιμασία και τους εύχομαι καλή δύναμη για τη φετινή δύσκολη πορεία. Ευχαριστώ και τη διοίκηση η οποίος με τον Πρόεδρο επικεφαλής, προσπαθεί να λύσει όλα μας τα προβλήματα.

Δε μας ενδιαφέρει τι λένε οι άλλες ομάδες. Δε νομίζω να περίμεναν πολλοί να κερδίσουν ο Πλατανιάς και τα Γιαννιτσά την Παναχαϊκή και τον Θρασύβουλο εκτός έδρας. Εμείς πρέπει να παρακολουθούμε όλες τις ομάδες και να έχουμε στόχο να είμαστε όπως πρέπει κάθε Κυριακή, είτε παίζοντας με «φαβορί» είτε με ομάδες που προέρχονται από την κατώτερη κατηγορία, για να κάνουμε στο τέλος «ταμείο». Κάποιες ομάδες θα αντέξουν, άλλες όχι. Το Μάιο θα δούμε τα αποτελέσματα.

Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε με 14-15 έμπειρους παίκτες και άλλους τόσους νεαρούς. Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κοιτάμε τον αντίπαλο στα μάτια. Για να μη συμβεί να την «πατήσουμε» με θεωρητικά πιο αδύναμους αντιπάλους, θα πρέπει να είμαστε δυνατοί και έτοιμοι και αυτό να το «μεταγγίσουμε» και στον κόσμο.

Και την πρώτη φορά που βρέθηκα από την αρχή στην ομάδα (από την 5η αγωνιστική) και τη 2η, μπήκαμε σε θέση πλέι οφ (την πρώτη φορά 4οι, χωρίς πλέι οφ, τη 2η φορά 6οι με πλέι οφ).

Είτε είσαι 18 είτε 38 ετών, η εμπειρία είναι στο μυαλό. Πρέπει να αρπάξεις την ευκαιρία και να παίξεις ποδόσφαιρο. Σίγουρα θα δοθεί βάρος στα νέα παιδιά. Εγώ επιλέγω τους παίκτες, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας. Θα παίζουν οι πιο ικανοί, ανεξάρτητα από την ηλικία. Υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ, όπως οι Πέντα, Γκουγκουλιάς, Μπλαζέφσκι, Κουτσοσπύρος που αποτελούν παίκτες-βαρόμετρα στην κατηγορία, όπως επίσης και οι έμπειροι Πέτρου και Δήμου πίσω. Υπάρχουν και νεαρά παιδιά, όπως οι Κόιτς, Τόσκας, Σεχολάρι, Πουρσανίδης, Κωτσιόπουλος και Κραγιόπουλος που δικαιωματικά πήραν θέση στο ρόστερ μέσα από τη σκληρή δουλειά.

Εγώ νιώθω νικητής, νιώθω δυνατός, έχω πάρει πρωταθλήματα. Δε θέλω όμως να λέω μεγάλα λόγια. Ο Βύζας θα έχει ενθουσιασμό, πολλούς φιλάθλους στο πλευρό του, στο πρώτο του παιχνίδι στη Football League μετά από 26 χρόνια. Εγώ όμως ετοιμάζω την ομάδα με τον ίδιο τρόπο, όπως και για το φιλικό με τον Βατανιακό.

Νομίζω ότι το μέλλον ανήκει στον Πιερικό. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Όταν κερδίζονται, ο κόσμος βλέπει το ποδόσφαιρο ωραίο. Όταν χάνονται, όλα φταίνε…

Δεν έχω δει ως τώρα καμιά καλύτερή ομάδα από τον Πιερικό, δεν έχω δει όμως και ομάδες χειρότερες. Μετά από 8-9 αγωνιστικές θα μπορώ να έχω καλύτερη εικόνα από τώρα. Εμείς θέλουμε να είμαστε καλύτεροι και στα 34 παιχνίδια και να πετύχουμε την άνοδο. Είμαι ευτυχής που έχουμε τα, θεωρητικά, δύσκολα παιχνίδια στην αρχή καθώς οι νεοφώτιστες ομάδες θα ξεκινήσουν με ενθουσιασμό, δύναμη και πάθος και πιθανόν να αρχίσουν να χάνουν έδαφος μετά τη 10η αγωνιστική».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved