«Διπλό» ο Πλατανιάς, φωνάζει η Παναχαϊκή

«Διπλό» ο Πλατανιάς, φωνάζει η Παναχαϊκή

Ο Πλατανιάς Χανίων στο φινάλε της περσινής σεζόν είχε χάσει 4-2 στη φιέστα της Παναχαϊκής, όμως στην πρεμιέρα της Κυριακής (30/10) νίκησε 1-0 στην Πάτρα, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για ακυρωθέν γκολ.

Στις 8 Μαϊου ο Ιγκόρ Μιρτσέτα με γκολ στο 39’ είχε χαλάσει… προσωρινά τη φιέστα των Πατρινών για την άνοδο, αφού οι «κοκκινόμαυροι» επικράτησαν του Πλατανιά Χανίων με 4-2. Στις 30 Οκτωβρίου στο γήπεδο της Αγυιάς ο Κροάτης μέσος «χτύπησε» ξανά και αυτή τη φορά… γέλασε τελευταίος. Αυτή που δεν γέλασε ήταν η ομάδα της Πάτρας, η οποία πίκρανε τους περίπου 4.000 φιλάθλους που έδωσαν το «παρών» στις εξέδρες. Οι γηπεδούχοι, βέβαια, διαμαρτύρονται έντονα για το ακυρωθέν γκολ του Φουρτάδο στο 67’, που ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ.

Αυτό που μέτρησε, πάντως, ήταν το σπουδαίο διπλό του Πλατανιά Χανίων, που είχε κορυφαίους σε απόδοση τους Μιρτσέτα, Μάρκο Μαραγκουδάκη. Από την άλλη πλευρά οι Πατρινοί έχασαν έδαφος αν σκεφτεί κανείς ότι ξεκίνησαν με -5 βαθμούς.

Η Παναχαϊκή ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Πλατανιάς Χανίων είχε… φροντίσει να την αιφνιδιάσει μόλις στο 10’ με εκτέλεση φάουλ του Ιγκόρ Μιρτσέτα. Οι «κοκκινόμαυροι» πίεσαν στο μισό γήπεδο, όμως ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησαν να διασπάσουν την άμυνα των Κρητικών ήταν ανορθόδοξος.

Στο 12’ ο Μενδρινός έστειλε τη μπάλα άουτ με δυνατό σουτ και ένα λεπτό αργότερα έπειτα από σέντρα του Φουρτάδο ο Μιλοσέσκι από πολύ καλή θέση δεν μπόρεσε να σουτάρει, με τους αμυντικούς να απομακρύνουν.

Η πίεση της Παναχαϊκής αυξήθηκε στο δεύτερο 45λεπτο και στο 60’ οι Πατρινοί έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Φουρτάδο να δέχεται τη μπάλα από τον Ντίνα, να σουτάρει και τον Λαζαρίδη να παραχωρεί κόρνερ. Το ματς «άναψε» στο 67’ όταν ακυρώθηκε γκολ των γηπεδούχων σε κεφαλιά του Φουρτάδο. Ο διαιτητής είχε σφυρίξει φάουλ στη διεκδίκηση της μπάλα στον αέρα, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να διακοπεί για τρία λεπτά λόγω υβριστικών συνθημάτων σε βάρος του διαιτητή.

Στο 80΄ο Κυβελίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Λαζαρίδη, στο 82’ ο Ουρτάδο με σουτ αστόχησε, ενώ στο 90’ υπήρξε ένταση μεταξύ του Μαραγκουδάκη και του Μάλαρτζ, με τον γκολκίπερ της Παναχαϊκής να διαμαρτύρεται για θέατρο. Αποτέλεσμα να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα και ο σκόρερ Μιρτσέτα. Από τον πάγκο λίγο πριν το φινάλε αποβλήθηκε και ο προπονητής των Κρητικών, Τιμόθεος Καβακάς.

Ο διαιτητής Κατσικογιάννης (Ηπείρου) έδειξε 2η κίτρινη στον Ιωάννου στο 88’ και στον Μιρτσέτα στο 90’, ενώ κίτρινες κάρτες είδαν και οι Φούφουλας, Μενδρινός, Λαμπρόπουλος, Μάλαρτζ, Παληγεωργος, Ναζλίδης, Γκονζάλες.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: (Μουρατ Σεροπιάν): Μάλαρτζ, Λαμπρόπουλος, Ιωάννου, Τσεμπερίδης (51’ Ουρτάδο), Κοιλιάρας, Σπίνουλας (73’ Κυβελίδης), Φούφουλας, Μιλοσέσκι (58’ Ατματζίδης), Μενδρινός, Ντίνας, Φουρτάδο.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ: (Τιμόθεος Καβακάς): Λαζαρίδης, Παληγεώργος, Κουρτεσιώτης, Τζάνης, Ραπτάκης, Πότσι, Γκονζάλες, Μιρτσέτα, Ναζλίδης (81’ Μανουσάκης, 90+3 Δρακάκης), Μαραγκουδάκης, Τσεσμελής (63’ Ντράμι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η «βασίλισσα» στον… θρόνο της!

«Μπαμ» με το… καλημέρα η Αναγέννηση!

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved