Η ανατροπή, της... ανατροπής!

Η ανατροπή, της... ανατροπής!

Σε ένα ματς για γερά νεύρα στην Καισαριανή, ο Εθνικός Αστέρας πήρε τη νίκη με 4-3 απέναντι στον Διαγόρα.

Στην αναμέτρηση, με την οποία «έκλεισε» η 21η αγωνιστική, είχαμε τρεις ανατροπές στο σκορ, μία αποβολή και πολλά νεύρα. Μόλις στο 1’ ο Ζλάτκοβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0 για τον Διαγόρα. Ο Εθνικός Αστέρας έκανε την ανατροπή με τους Χανιώτη (6’ πέν.) και Σκάρο (19’). Οι Ρόδιοι έκαναν μία ακόμα... ανατροπή, καθώς στο 31’ ο Ταραχούλσκι έκανε το 2-2 και στο 33’ ο Σπάρταλης «έγραψε» το 3-2.

Στο δεύτερο μέρος, ο Εθνικός Αστέρας ισοφάρισε στο 51’ με προβολή του Χανιώτη και έκανε την τρίτη ανατροπή στο σκορ με τον Μπενίσκο στο 83’. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ζλάτκοβιτς (39’) και με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα ο Πουλόπουλος στο 93’ για χτύπημα εκτός φάσης στον Παριανό.

Γκολ εσείς... σέντρα εμείς

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι στην Καισαριανή, καθώς μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Διαγόρας άνοιξε το σκορ με τον Ζλάτκοβιτς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Ο Σπάρταλης κινήθηκε από τα αριστερά, έκανε την σέντρα, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Καρατζά και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ζλάτκοβιτς ανέλαβε την... εσχάτη των ποινών, νίκησε τον Κοτταρά και έκανε το 1-0.

Η... απάντηση του Εθνικού Αστέρα ήταν άμεση και με τον ίδιο τρόπο. Στο 6’ ο Χανιώτης κέρδισε το πέναλτι, από κράτημα του Πουλόπουλου. Το... θύμα ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-1 για τους γηπεδούχους.

Μάλιστα, στο 19’ οι Καισαριανιώτες πήραν... κεφάλι στο σκορ, όταν ο Άντονι εκτέλεσε το φάουλ, ο Χανιώτης πήρε την κεφαλιά, προ του Ταμπάση και στο δεύτερο δοκάρι ο Σκάρος με πλασέ σε κενή εστία, διαμόρφωσε το 2-1 για τον Αστέρα.

Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία... ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Ταραχούλσκι βγήκε απέναντι από τον Κοττάρα, σούταρε, αλλά ο πορτιέρο του Εθνικού Αστέρα, έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Διαγόρας αύξησε την πίεση του και στο 29’ ο Ζλάτκοβιτς έκανε το δυνατό σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτταρά.

Η υπεροχή των Ρόδιων έφερε... καρπούς στο 31’ όταν ο Ζλάτκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Ταραχούλσκι με δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κοτταρά και έκανε το 2-2.

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, ο Διαγόρας πήρε και πάλι... κεφάλι στο σκορ, με ένα εκπληκτικό τέρμα του Σπάρταλη. Ο Γεωργίου προσπάθησε περισσότερο να διώξει την μπάλα, που πήρε πολλά μέτρα ύψος, ο Σπάρταλης έκανε εκπληκτικό «κατέβασμα», αδειάζοντας τον Χωριανόπουλο και με ωραίο πλασέ, έκανε το 3-2.

Στο 39’ ο Διαγόρας έμεινε με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Ζλάτκοβιτς ανέτρεψε τον Φραντσεσκί και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή. Μάλιστα, η αποβολή έφερε πολλά νεύρα, κάτι που φάνηκε και στο τέλος του πρώτου μέρους.

Ένταση στην «ανάπαυλα»

Δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Χανιώτης είχε έναν έντονο διάλογο με τον Χριστοφιλέα. Ο αμυντικός του Διαγόρα βρέθηκε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, η ένταση μεταφέρθηκε και στην εξέδρα, με τους φιλάθλους του Εθνικού Αστέρα να καταφέρονται εναντίον των παικτών των Ρόδιων.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν... ροκ, με τον Ζλάτκοβιτς να ανοίγει διάλογο με τους φιλάθλους, που... απάντησαν με την ρήξη μπουκαλιών, αλλά μετά από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, η ένταση σταμάτησε εκεί.

Χιτσκοκικό φινάλε...

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να ανατρέψει το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Και μάλιστα τα κατάφεραν στο 51’ όταν ο Χωριανόπουλος έκανε την κάθετη μπαλιά και ο Χανιώτης με προβολή, πρόλαβε την έξοδο του Ταμπάση και έφερε το ματς στα ίσια (3-3).

Ο Νίκος Παντέλης θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μπενίσκο. Ο έμπειρος επιθετικός... δικαίωσε τον προπονητή του, καθώς στο 83’ έπειτα από σέντρα του Άντονι από τα δεξιά, με κεφαλιά – ψαράκι στο δεύτερο δοκάρι, διαμόρφωσε το 4-3.

Θυμηθείτε τον αγώνα λεπτό προς λεπτό πατώντας ΕΔΩ



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved