Πηλαδάκης: «Θα καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας»

Πηλαδάκης: «Θα καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας»

Ο ιδιοκτήτης της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα Sportday, όπου σχολίασε την απόφαση της Super League να μην προβιβάσει την ομάδα του, ενώ σχολίασε και την κατάσταση στα οικονομικά της ΑΕΛ.

Ο Κώστας Πηλαδάκης, μίλησε για την επόμενη ημέρα της Λάρισας ενώ τόνισε πως αισθάνεται εγκλωβισμένος από τις υποχρεώσεις του γηπέδου, υπογραμμίζοντας πως το εγχείρημα αυτό και η αγάπη του για την ΑΕΛ, τον κάνουν να παραμένει στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Πηλαδάκης:

Τι ακριβώς συνέβη την Παρασκευή στο συμβούλιο της Super League;

«Κάποιοι συνάδελφοι από άλλες ομάδες, που την περασμένη Τρίτη τοποθετήθηκαν με Α' τρόπο, ύστερα από τρεις ημέρες μάλλον το ξανασκέφτηκαν και τοποθετήθηκαν εντελώς διαφορετικά. Η απόφαση και το τι ακριβώς συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο ήταν γραμμένα στα πρακτικά. Οι άνθρωποι που εξουσιοδοτήθηκαν, οι κ. Μώραλης, Κομνηνός και Κασδοβασίλης, πήγαν και συζήτησαν με την ΕΠΟ και εξασφάλισαν μια καταρχήν συγκατάθεση σε συγκεκριμένα θέματα. Στο συμβούλιο της Λίγκας, όμως, τρεις ημέρες μετά ο καθένας κοιταζόταν με τον άλλον και δεν ήξερε τι να πει, για να μην το προχωρήσουμε».

Για ποιο λόγο άλλαξαν άποψη, λοιπόν;

«Κατά τη δική μου εκτίμηση, τα μικροπολιτικά συμφέροντα μπαίνουν πάνω από το καλό του ποδοσφαίρου. Όσοι ξεκίνησαν τις διαφωνίες, παρουσία μου τουλάχιστον, γιατί εμείς αποχωρίσαμε πριν από το τέλος του συμβουλίου, όλοι αυτοί παροτρύνονται από καθαρά μικροπολιτικό και προσωπικό συμφέρον. Πολύ απλά δεν θέλουν ένα σοβαρό ανταγωνιστή όπως είναι η Λάρισα και κάποιοι ίσως να βάζουν και την εμπάθεια και ό,τι άλλο προσωπικό, εγωιστικό στοιχείο έχουν. Θεωρώ υποκρισία όλες αυτές τις επιχειρηματολογίες του «δεν κατάλαβα ότι η αλλαγή αυτή θα ήταν μόνο προσωρινή». Το είχαν καταλάβει 100%, αποτυπώθηκε στα πρακτικά της Σούπερ Λίγκας και αυτή ήταν η εξουσιοδότηση που δόθηκε στους εκπροσώπους της».

Θεωρείτε ότι είχαν πρόβλημα με τη Λάρισα ή με εσάς προσωπικά;

«Και τα δύο. Υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που δεν με γουστάρουν προσωπικά. Αυτά που δηλώνουν δεξιά και αριστερά, για τον Κώστα και τον Κώστα, θεωρώ πως λέγονται για το θεαθήναι. Τώρα, αν τους έχει ενοχλήσει η πορεία μας ή το ότι κάναμε ένα γήπεδο, δεν το ξέρω. Γι' αυτό θα πρέπει να ερωτηθούν οι ίδιοι.

Βάζουν κάποιοι τα προσωπικά τους πάνω από το ποδόσφαιρο. Εγώ, στην προεδρεία μου στη Λίγκα, δεν το έκανα. Το απέδειξα βάζοντας την ομάδα μου στην ίδια κατηγορία με ομάδες που δεν είχαν ούτε την εμπορική αξία της ΑΕΛ ούτε τη δυναμική της. Όταν έχω περάσει από τα κοινά κι έχω αποδείξει πως δεν προασπίζομαι το προσωπικό μου συμφέρον, έλπιζα και περίμενα να κάνουν κι άλλοι το ίδιο»

Πώς είναι η οικονομική κατάσταση της Λάρισας αυτή τη στιγμή;

«Οι ομάδες της Β' Εθνικής δεν ισοσκελίζουν έσοδα με έξοδα. Κάποιος καλύπτει τη διαφορά και τα χρέη που υπάρχουν. Έχετε όμως την εντύπωση πως όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας έχουν πληρωμένους όλους τους παίκτες; Ο ΟΦΗ γιατί δεν έχει πάρει πιστοποιητικό; Έχω κι άλλα παραδείγματα. Όλες οι ομάδες έχουν εκκρεμότητες. Το ίδιο και η Λάρισα. Έχει εκκρεμότητες, όχι όμως περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον και, όπως γίνεται κάθε χρόνο, καλείται ο πρόεδρος να καλύψει αυτή τη διαφορά στην τρέχουσα σεζόν. Αυτό θα γίνει και φέτος.

Με κόστος, με τίμημα, με ό,τι άλλο χρειάζεται για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας. Άλλωστε η Σούπερ Λίγκα μάς χρωστάει το μπόνους υποβιβασμού. Τις 300.000 ευρώ, τις οποίες δεν μας τις έχει δώσει. Σας διαβεβαιώνω πως οι ανοιχτές υποχρεώσεις μας για την τρέχουσα σεζόν, μέχρι σήμερα, είναι πολύ λιγότερες από αυτά. Οικειοθελώς δεν τα έχουμε λάβει, αλλά και η Λίγκα δεν μας τα έχει δώσει. Ούτε μέρος αυτών. Που θα έπρεπε, γιατί αν μέναμε στη Σούπερ Λίγκα, θα είχαμε πάρει την προκαταβολή των τηλεοπτικών, όπως έχουν πάρει όλοι αυτοί που μιλάνε. Δεν πήρα το μπόνους, γιατί δεν ήθελα να λένε ότι αποδέχτηκα τον υποβιβασμό. Τώρα όμως καλούνται να μας το δώσουν, ενώ δεν έχουμε εισπράξει και αρκετά χρήματα από την προηγούμενη σεζόν.

Η ΑΕΛ έχει μία περιουσία, ένα γήπεδο. Εδώ και 8 χρόνια δεν αφήσαμε την ομάδα. Τη συντηρούσαμε με επενδύσεις, προπονητικά κέντρα και γήπεδο. Ποιος απ' όλους τους κριτές μας έχει βάλει 45 εκατομμύρια ευρώ στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια;».

Τι σας κάνει να παραμένετε στο ποδόσφαιρο;

«Αν εξαιρέσει κάποιος την αγάπη μου γι' αυτή την ομάδα, υπάρχει ένα τεράστιο εγχείρημα που λέγεται γήπεδο. Δεν μπορώ να το διαλύσω. Να βάλω δυναμίτη και να το τινάξω στον αέρα. Έχω υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους και στην υστεροφημία μας. Δεν θέλω να πάει χαμένο ό,τι κάναμε και έχω και υποχρεώσεις απέναντι στην τράπεζα που με δάνεισε. Με πίστεψε και με εμπιστεύτηκε. Δεν μπορώ λοιπόν όλους αυτούς να τους παρατήσω και να πάω σπίτι μου».

Σας έχει εγκλωβίσει δηλαδή το γήπεδο;

«Εννοείται».

Τι θα πείτε στον κόσμο της ομάδας όσον αφορά το παρόν και το μέλλον της;

«Ως ιδιοκτήτης της ΑΕΛ πρέπει να αντεπεξέλθω στην κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου γηπέδου, σε ένα ακριβό ρόστερ, στην πτώση της ομάδας, αλλά και στη δημιουργία ενός καινούργιου σχήματος ανταγωνιστικό στη Β' Εθνική. Έχουμε όμως κι έναν προπονητή σαν τον κύριο Κόουλμαν, που όπως πληροφορήθηκα απέρριψε πρόταση από την Πόρτσμουθ για να μείνει σε εμάς. Ένας προπονητής επιπέδου, που εδώ και 4 μήνες περιμένει να μάθει σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνιστεί η ομάδα του, αρνήθηκε μια τέτοια πρόταση, που αποτελεί δέλεαρ για τον κάθε τεχνικό. Θέλω λοιπόν δημοσίως να ευχαριστήσω τον Κρις και να πω στον κόσμο ότι θα πολεμήσουμε για να ανέβουμε κατηγορία. Τίποτα δεν είναι δεδομένο όταν παίζεις έντιμα. Το αν θα τα καταφέρω ή όχι θα το δούμε σε πέντε μήνες.

Από την άλλη πλευρά η μητέρα μου μού έλεγε: ''Κάθε εμπόδιο σε καλό''. Οι ομάδες που τελικά θα παίξουν στη Σούπερ Λίγκα θα κληθούν μετά τις 19 Νοεμβρίου και μέχρι τα τέλη Γενάρη να παίξουν ασταμάτητα Τετάρτη - Κυριακή. Ποια ρόστερ μπορούν να το αντέξουν αυτό; Ποιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα; Μήπως τελικά η απόφαση της Παρασκευής είχε και το σκεπτικό από κάποιους ''καλύτερα να έχουμε δύο σίγουρους... πεσμένους και ας έρχονται όλα τα παιχνίδια 5-0'';

Πιστεύω και επαναλαμβάνω πως δεν μας θέλουν στη Super League και όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες και ψέματα. Σας ορκίζομαι πως δεν θα μιλούσα ποτέ ξανά εάν έβγαιναν κι έλεγαν ξεκάθαρα: ''Κύριε Πηλαδάκη, δεν σας γουστάρουμε. Ούτε εσάς ούτε τη Λάρισα''. Αυτή άλλωστε είναι η μοναδική αλήθεια που μπορούν να πουν».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved