«Πονοκέφαλος» για τους μπουκ η Football League

«Πονοκέφαλος» για τους μπουκ η Football League

Σε αντίθεση με προηγούμενες σεζόν, η δεύτερη τη τάξει κατηγορία όλα δείχνουν ότι θα είναι πρωτάθλημα… δύο ταχυτήτων.

Το εγχείρημα με τη συμμετοχή 18 ομάδων στη Super League όλα δείχνουν ότι θα γίνει πραγματικότητα. Τουλάχιστον έτσι το… δικαστικό ρεπορτάζ (εξαιρουμένης της υπόθεσης με τους «στημένους» αγώνες) λογικά θα ατονήσει. Εξάλλου, εάν η ΕΠΟ συναινέσει, τότε θα προβιβαστούν στη μεγάλη κατηγορία οι ΑΕΛ, Πανσερραϊκός, Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός και το καρέ δεν θα έχει κανένα παράπονο. Παράλληλα, όμως, η εξέλιξη αυτή δημιούργησε ντόμινο στη Football League, με αποτέλεσμα οι μπουκ παγκοσμίως να μην είναι σε θέση να δώσουν φαβορί για την άνοδο και για τον υποβιβασμό.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, λοιπόν, οι ομάδες που ήταν την περασμένη σεζόν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία θα είναι μειοψηφία σε σχέση με αυτές που προβιβάστηκαν. Και ο αριθμός αυτός είναι πολύ πιθανό να μειωθεί ακόμα περισσότερο εάν προκύψουν ποινές στην υπόθεση με τα «στημένα». Ας μην ξεχνάμε ότι την Παρασκευή (21/10) θα απολογηθούν οι ΠΑΕ Πιερικός, Εθνικός Αστέρας, Αναγέννηση Επανομής, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης του Αγροτικού Αστέρα και η απόφαση για το μέλλον της Παναχαϊκής. Σε μία τέτοια περίπτωση, ελάχιστα πράγματα θα θυμίζουν την περσινή Football League.

Με τα τωρινά δεδομένα, λοιπόν, μόλις οκτώ ομάδες της περσινής σεζόν θα βρίσκονται στη σέντρα στις 30 Οκτωβρίου. Και λέμε με τα τωρινά δεδομένα, γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η θέση του Αγροτικού Αστέρα είναι αρκετά δύσκολη, ενώ ακόμα κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους. Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται πώς διαμορφώνεται  ο χάρης της Football League.

FOOTBALL LEAGUE 2011-12

Οι… παλιοί

Οι… νέοι

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΓ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΒΕΡΟΙΑ

ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Όπως καταλαβαίνει κανείς και βάσει των κινήσεων ενίσχυσης, είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος το απόλυτο φαβορί για την άνοδο. Ο Πανθρακικός, σίγουρα, έχει δείξει ότι θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ από τις περσινές ομάδες ο Πιερικός έχει όπλο την ομοιογένεια. Η Βέροια δείχνει δυνατή και ο Εθνικός Αστέρας έχει αλλάξει κατά μεγάλο ποσοστό το αγωνιστικό προφίλ του.

Από τις ομάδες που προβιβάστηκαν, η Παναχαϊκή έχει κάνει εντυπωσιακές κινήσεις, ενώ ανταγωνιστικές θα είναι, βάσει των μεταγραφών και της εικόνας στα φιλικά, η Αναγέννηση Επανομής και η ΑΕΛ Καλλονής. Όσο για τους υπόλοιπους; Σίγουρα, το γεγονός ότι ενημερώθηκαν για τον προβιβασμό τους πολύ αργά, ξεκινούν από πιο δυσμενή θέση. Το μόνο βέβαιο, λοιπόν, είναι ότι η Football League της επόμενης περιόδου θα είναι δύο ταχυτήτων.



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved