«Καθάρισε» με Ντιμπαλά

«Καθάρισε» με Ντιμπαλά

Με γκολ του Πατρίκ Ντιμπαλά ο Λεβαδειακός πέρασε με 1-0 από την Φυλή και την έδρα του Θρασύβουλου.

Ένα γκολ ήταν αρκετό στην ομάδα του Βασίλη Βούζα για να πάρει το υπερπολύτιμο τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει για να επιστρέψει στη Superleague, φτάνοντας μετά από 21 αγωνιστικές στην 4η θέση και τους 37 βαθμούς, ένα πάνω από τον ΟΦΗ που αγωνίζεται τη Δευτέρα (07/02) με τον Ιωνικό στο Ηράκλειο.

Υπό το βλέμμα του μεγαλομετόχου του, Γιάννη Κομπότη, αλλά και του τιμωρημένου αρχηγού του, Γιάννη Ταραλίδη, που βρέθηκαν στη Φυλή, ο Λεβαδειακός κατάφερε από το ξεκίνημα να μπει μπροστά στο σκορ και να βάλει σε περιπέτειες τον Θρασύβουλο που παρέμεινε στους 23 βαθμούς και την 14η θέση της βαθμολογίας. Οι Βοιωτοί ωστόσο αποθεώθηκαν με τη λήξη από τους περίπου 40 οπαδούς τους που βρέθηκαν στη Φυλή και ζήτησαν… την άνοδο.

Αν και το παιχνίδι ήταν αρκετά μέτριο στο ξεκίνημά του, ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που πήρε τον έλεγχο στο χώρο της μεσαίας γραμμής στη Φυλή. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα προσπαθούσε με τους κινητικούς Ζουρούδη και Ναπολεόνι να φτάσει προς την εστία του Κωστάκη και στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία κατάφερε να ανοίξει και το σκορ.

Στο 16’ ο Στέφανο Ναπολεόνι μπήκε με ωραία ατομική προσπάθεια στην περιοχή από αριστερά, γύρισε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή στο δεύτερο δοκάρι και ο Ντιμπαλά που καιροφυλακτούσε δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 0-1 των Βοιωτών στην έδρα του Θρασύβουλου.

Μετά την επίτευξη του γκολ από την ομάδα του Βασίλη Βούζα, ο Θρασύβουλος θέλησε να αντιδράσει ωστόσο το έκανε με ανορθόδοξο τρόπο και χωρίς να γίνει απειλητικός για την εστία του Κυριακίδης. Οι καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος ήταν μια κεφαλιά του Πρίπου στο 24’ κι ένα γύρισμα του Κολοτούρο στο 28’, με τον Λεβαδειακό να απαντά λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρος με τον Τάσιτς να κάνει ένα μακρινό σουτ που πέρασε αρκετά μέτρα εκτός εστίας.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, και μετά το μακρινό σουτ του Ζουρούδη στο 50’, ο Μάτζιος αποφάσισε να ρισκάρει κυνηγώντας στην ισοφάριση. Έτσι στη θέση του Κακαρά πέρασε ο έμπειρος επιθετικός Γιώργος Ζαχαρόπουλος. Ο 40χρονος στράικερ, έχασε και τη σημαντικότερη ως εκείνη την ώρα ευκαιρία για τον Θρασύβουλο. Στο 57’ ο Κατσίκης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ζαχαρόπουλος με πλασέ στην κίνηση από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα… στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Οι Βοιωτοί που είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, απάντησαν στις ευκαιρίες μετά από μια αντεπίθεση στο 62’ όταν ο Ναπολεόνι πέρασε την μπάλα για τον Ζουρούδη ο οποίος προσπάθησε με εντυπωσιακό τακουνάκι να νικήσει τον Κωστάκη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Με το ρυθμό και το θέαμα να γίνονται διαρκώς χειρότερα, οι δύο προπονητές λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας προσπάθησαν να αλλάξουν τα πράγματα κάνοντας τις κινήσεις τους. Ο Βούζας πέρασε στο παιχνίδι τον Κορδονούρη για να θωρακίσει τα μετόπισθεν, ενώ ο Μάντζιος χρησιμοποίησε και τον Νικλητσώτη για να δώσει «φρεσκάδα» στη μεσαία του γραμμή.

Με τις αλλαγές κερδισμένος φάνηκε να βγαίνει ο Θρασύβουλος που στο 70’ έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Μετά από πάσα του Μουστόγιαννη ο Ζαχαρόπουλος έκανε το γύρισμα στην περιοχή για να έρθει ο Σκούρτης και να κάνει την καρφωτή κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Κυριακίδη σε εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα χέρι. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στα υπόλοιπα λεπτά, με τον Λεβαδειακό να έχει ακόμα μια καλή στιγμή στο 83’ με κεφαλιά του Λισγάρα από στημένη φάση και να κυνηγά αποκλειστικά πια τις αντεπιθέσεις, για να «κλειδώσει» το τρίποντο.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90’ επικράτησε ένταση με πρωταγωνιστή τον Τάσιτς και τους αμυντικούς των γηπεδούχων, αφού θεωρούσαν ότι ο έμπειρος μέσος προσποιήθηκε τραυματισμό για να κερδίσει χρόνο, με την αναταραχή να φέρνει σαν αποτέλεσμα τα 6 λεπτά των καθυστερήσεων. Ο χρόνος ωστόσο δεν ήταν αρκετός για να αλλάξει κάτι, με τον Λεβαδειακό να παίρνει το πολύτιμο τρίποντο.

Θρασύβουλος (Μάντζιος): Κωστάκης, Κολοτούρος, Ζώνας, Μουστόγιαννης, Πρίπου, Κατσίκης, Κακαράς (51’ Ζαχαρόπουλος), Βαλεριάνος (66’ Νικλητσιώτης), Σκούρτης, Παληγεώργος, Φρίμπονγκ (80’ Λανγκλέ)

Λεβαδειακός (Βούζας): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Σωτήρχος, Αλεξίου, Λισγάρας, Τάσιτς, Μπεγκόνια (64’ Κορδονούρης), Ναπολεόνι (83’ Κοιλιάρας), Ντιμπαλά, Πόποβιτς (73’ Λουτσιάνο), Ζουρούδης

Σκόρερ: 16’ Ντιμπαλά

Κίτρινες: 30’ Κολοτούρος, 73’ Φρίμπονγκ, 90 Κωστάκης / 4’ Αλεξίου, 33’ Σωτήρχος, 90' Τάσιτς, 95’ Κοιλιάρας



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved