Σάμιος: «Η Δόξα στη Super League βάσει νόμου»

Σάμιος: «Η Δόξα στη Super League βάσει νόμου»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis» έδωσε την Πέμπτη (06/10) ο Θανάσης Σάμιος.

Ο πρόεδρος της ομάδας της Δράμας αναφέρθηκε στην αθωωτική απόφαση για τη Δόξα και τον ίδιο, στον υποβιβασμό της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και στην πιθανότητα παρουσίας των «Μαυραετών» στη Super League.

Αναλυτικά ο Θανάσης Σάμιος τόνισε:

«Όταν με κάλεσε ο αθλητικός εισαγγελέας είχε πει τότε πως το έκανε για να μου δώσει τα εύσημα, επειδή βοηθάω στην κάθαρση του ποδοσφαίρου. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο εύκολα και δεν μπορείς να κάνεις πλάκα με την υπόληψη ενός ανθρώπου που δεν έχει βρεθεί ποτέ κατηγορημένος, δεν έχει παραστεί σε κανένα δικαστήριο. Δεν γίνεται να μπαίνει η ρετσινιά του κατηγορούμενου σε έναν άνθρωπο επειδή ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Στη δική μου περίπτωση για παράδειγμα το κατηγορητήριο ήταν ανυπόστατο. Και για όσους δεν με γνωρίζουν προσωπικά, ο κ.Σάμιος είναι ένας άνθρωπος που έχει τελειώσει την Νομική Αθηνών με άριστα και έχει κάνει και μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη νομική».

Για τον υποβιβασμό της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου, είπε: «Ο υποβιβασμός των δύο ομάδων προήλθε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία δεν είναι αθλητικό όργανο. Σέβομαι αυτές τις αποφάσεις γιατί δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την αθλητική δικαιοσύνη. Επίσης πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ένα ακόμα θέμα. Στους Μπέο, Ψωμιάδη και Τσακογιάννη, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις ενώ σε όλους τους υπόλοιπους οι διώξεις ήταν πειθαρχικές».


Για το αν έχει εμπιστοσύνη στην αθλητική δικαιοσύνη, υποστήριξε: «Δυστυχώς στις μέρες μας και με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας γινόμαστε ισοπεδωτικοί. Ακούγονται πολλά για την αθλητική δικαιοσύνη αλλά εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν έξωθεν πιέσεις. Αυτό όμως που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι έφτασε η ώρα η αθλητική δικαιοσύνη να γίνει πιο ευέλικτη και τεχνική και να βγάζει γρήγορες αποφάσεις. Δεν μπορεί ο αθλητισμός να περιμένει».

Για την παρουσία της Δόξας στη Super League, ο Σάμιος δήλωσε: «Ξεκάθαρα εμείς πιστεύουμε και το έχουμε αναρτήσει και με μία νομική ανακοίνωση στο καινούριο site της ΠΑΕ, ότι βάσει του νόμου είμαστε στη Super League. Αυτοδικαίως θα παίξουμε εκεί. Εμείς όμως έχουμε άλλα προβλήματα, με σημαντικότερο αυτού του γηπέδου. Στη Super League δεν γίνεται να παίζουμε στο γήπεδο της Δράμας. Ήδη έχουμε δει το γήπεδο της Καβάλας αλλά και εκεί ο χλοοτάπητας θέλει δύο μήνες για να επισκευαστεί. Αυτό είναι το πρώτο και το σημαντικότερο πρόβλημα. Παράλληλα αυτή τη στιγμή η Δόξα έχει στη δύναμη της 19 ποδοσφαιριστές αλλά για να παίξουμε στη Super League πρέπει να βρούμε ακόμα 6 παίκτες που να κάνουν τη διαφορά.

Δυστυχώς όμως δεν μπορείς να προσεγγίσεις επαγγελματίες ποδοσφαιριστές όταν δεν ξέρεις σε ποια κατηγορία θα παίζεις. Το συγκεκριμένο θέμα το έθεσε και στην ΕΠΟ αλλά απάντηση δεν πήρα. Τα προβλήματα μας είναι συγκεκριμένα με αφορμή τη συμμετοχή μας στη Super League. Δεν έχουμε κάνει προετοιμασία, δεν έχουμε κλείσει το ρόστερ και κυρίως δεν έχουμε γήπεδο. Εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές ακόμα και το ενδεχόμενο να παίξουμε κάποιο διάστημα στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε ήδη μελετήσει τα γήπεδα στα οποία θα μπορούσαμε να παίξουμε».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved