Μία κλήρωση που έγινε, γιατί… έπρεπε να γίνει

Μία κλήρωση που έγινε, γιατί… έπρεπε να γίνει

Κάτω από κλίμα αβεβαιότητας, με την παρουσία τελικά… 15 σίγουρων ομάδων, των «πασίγνωστων» ΠΑΕ Α’ και Β’, εν δυνάμει χρηματοδοτών και χωρίς έσοδα έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League.

Ο Σπύρος Καλογιάννης είπε τα πράγματα με το όνομά τους. «Λεφτά δεν έχουμε, συμφωνία με το Conn-X και την ΕΤ3 δεν έχει επιτευχθεί, σύμβαση με τον ΟΠΑΠ δεν έχουμε υπογράψει… Με όση διάθεση, λοιπόν, μου έχει απομείνει εύχομαι καλή επιτυχία και το πρωτάθλημα που ξεκινά να είναι καλύτερο από τα προηγούμενα»! Αλήθεια, πώς θα γίνει αυτό δεν μας το είπε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής. Και είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει τον διάδοχό του…

Παρότι σύμβαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα δεν έχει υπογραφεί, η Football League αποφάσισε να προχωρήσει στην κλήρωση τη Δευτέρα (03/10) γιατί απλά… έπρεπε να την κάνει. Βλέπετε ο «εφιάλτης» των μπαράζ τον Αύγουστο δεν πρέπει με τίποτα να επαναληφεί. «Σκοπός μας είναι το πρωτάθλημα να ξεκινήσει 16 Οκτωβρίου, αλλά δεν είναι και βέβαιο», ανέφερε ο Καλογιάννης, όμως τα ερωτήματα είχαν αρχίσει ήδη να αιωρούνται…

Με τον μεγαλομέτοχο του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη να αποχωρεί από τα γραφεία πριν την έναρξη της διαδικασίας, απόντες τους εκπροσώπους των υπόλοιπων ομάδων Α’ και Β’, οι Πόντιοι Κατερίνης ζήτησαν κλειδάριθμο με τον Πιερικό, γιατί εάν τελικά δεν πάρει πιστοποιητικό η ομάδα της Αναγέννησης Γιαννιτσών, τότε η Κατερίνη θα έχει δύο εκπροσώπους. «Είναι αντισυναδελφικό αυτό που έκαναν οι Πόντιοι με την καταγγελία, όμως δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αναγέννησης, με τον ομόλογό του της Αναγέννησης Καρδίτσας να απορεί, γιατί δεν μπήκαν οι «κιτρινόμαυροι» στην κλρωτίδα από τη στιγμή που εκκρεμεί απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου. «Δεν έχω ενημέρωση από την ΕΕΑ, οπότε δεν μπορείτε να συμμετάσχετε», απάντησε ο Καλογιάννης…». Νωρίτερα είχε κάνει γνωστό ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού χορήγησε πιστοποιητικά στις ΠΑΕ ΑΕΛ και Διαγόρας.

Ο μεγαλομέτοχος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης αναζητούσε μάταια την προκήρυξη του πρωταθλήματος και λίγο πιο δίπλα ο Νίκος Μπάρμπης (ναι, ο υποψήφιος επενδυτής που παρουσιάστηκε στον Βύζαντα Μεγάρων, στην ΠΑΕ Ιωνικός και στην ΠΑΕ Τρίκαλα), έδωσε το «παρών» ως εν δυνάμει χρηματοδότης της Αναγέννησης Γιαννιτσών!

Όταν η Παναχαϊκή πήρε τον κλειδάριθμο με τον αριθμό «1» όλοι χαμογέλασαν, αλλά δεν είδαν πουθενά τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση με τα «στημένα» και είχε έντονο διάλογο με τον πρώην πρόδρο του Αγροτικού Αστέρα, Κώστα Ριαβόγλου… Αν ήταν και οι δύο προαναφερθέντες στην κλήρωση, τότε αυτή θα ήταν ομολογουμένως πολύ πιο «ζουμερή».

Όσο για τις ομάδες που προβιβάστηκαν φέτος; Ορεξάτοι όλοι οι εκπρόσωποί τους, πήραν το μήνυμα από τον Καλογιάννη: «Πρέπει να μετατραπείτε το συντομότερο από ΤΑΠ σε ΠΑΕ, γιατί θα έχετε πρόβλημα…».

Μόνοι χαρούμενοι από την κλήρωση; Σίγουρα οι ταλαιπωρημένοι ποδοσφαιριστές και προπονητές της κατηγορίας που έχουν κλείσει αισίως τρεις μήνες προετοιμασίας. Ας κρατήσουν, όμως μικρό καλάθι όλοι, γιατί είπαμε… η κλήρωση έγινε για να… γίνει. Και όταν με το καλό ξεκινήσει η Football League, τότε θα έρθουν στην επιφάνεια και τα μεγαλύτερα προβλήματα. Γιατί, οι ομάδες Α’,Β’,Γ΄κτλ. Κάποια στιγμή θα βρεθούν. Χρήματα, όμως για ένα πρωτάθλημα που δεν έχει το παραμικρό έσοδο είναι εξαιρετικά χλωμό να βρεθούν.



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved