Χατζηπαναγής: «Να ενδιαφερθεί η Πολιτεία για τον Ηρακλή»

Χατζηπαναγής: «Να ενδιαφερθεί η Πολιτεία για τον Ηρακλή»

Στις διοικήσεις του Ηρακλή την τελευταία δεκαετία αποδίδει ευθύνες ο Βασίλης Χατζηπαναγής για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο σύλλογος.

Ο «Βάσια» μιλώντας στον «Τύπο της Κυριακής» επισήμανε πως ο «Γηραιός» αδικήθηκε από τις αποφάσεις και πως η Πολιτεία θα έπρεπε να έχει παρέμβει για να δώσει λύσεις. Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Βασίλη τι νομίζεις ότι έφταιξε για να φτάσει ο Ηρακλής στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα;

«Για να λέμε όλη την αλήθεια, για το δράμα που ζει σήμερα η οικογένεια του Ηρακλή υπεύθυνες δεν είναι μόνο οι διάφορες επιτροπές και τα δικαστήρια με τις αποφάσεις τους. Το κακό ξεκίνησε με την αποχώρηση του Ευάγγελου Μυτιληναίου. Ολοι όσοι έγιναν πρόεδροι και μεγαλομέτοχοι από εκεί και πέρα τα έκαναν θάλασσα. Και το δυστύχημα είναι ότι η ίδια η οικογένεια του Ηρακλή δεν κατάφερε να αναδείξει άξιους παράγοντες από τα σπλάχνα της. Θυμάμαι ότι κάποια στιγμή περιμέναμε να μας βοηθήσει διοικητικά ο Μπέος. Κάποια άλλη περίοδο ο Ηρακλής είχε κρεμαστεί από τις διαθέσεις του Χούλη. Σήμερα πρόεδρος είναι ένας Κύπριος επιχειρηματίας... Είναι δυνατόν;».

Λεφτάδες, όμως, που θέλουν μάλιστα να ασχοληθούν και με το ποδόσφαιρο είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη. Ποτέ δεν βρέθηκε ένας αξιόλογος επενδυτής ούτε για τον ΠΑΟΚ, ούτε για τον Άρη.

«Ετσι είναι. Κανείς δεν αποφασίζει εύκολα να επενδύσει στο άρρωστο περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε τον λεφτά. Αξιοι άνθρωποι χρειάζονται και έντιμοι. Η διοίκηση του Γιάννη Τάκη, για παράδειγμα, μπορούσε να προσφέρει πολλά, γιατί ήταν βγαλμένη μέσα από τον κόσμο, έκανε όμως τη χειρότερη ζημιά».

Αλήθεια, πως αισθάνθηκες όταν εσύ, ο Λάκης Παπαϊωάννου, ο Σάββας Κωφίδης και άλλοι τρέχατε κάθε μέρα στην Αθήνα για να υποστηρίξετε το δίκιο του Ηρακλή, εμφάνισε ξαφνικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ την πλαστή ενημερότητα;

«Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι έγινε τέτοιο πράγμα. Αλλά έπρεπε να πληρώσει αυτός που έκανε την πλαστογραφία. Όχι ο Ηρακλής. Ο Ηρακλής, όπως και κάθε ομάδα, δεν είναι ένα πρόσωπο. Είναι μια ιστορία, μια ιδέα, μια φανέλα και εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές. Δεν διαλύεις ένα σύλλογο επειδή ένας παράγοντας πλαστογράφησε ένα έγγραφο».

Θα μπορούσε, πιστεύεις, ο Ηρακλής να δικαιωθεί, μέσω της αθλητικής Δικαιοσύνης ή θεωρείς κι εσύ ότι υπήρξε συνομωσία εις βάρος του, οπότε ό,τι και να έκανε θα καταδικαζόταν με αποβολή από τη Super League;

«Κοίταξε, δεν έχω τις γνώσεις για να κρίνω τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Εκείνο που ξέρω, όμως, 100% είναι ότι στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονται οι νόμοι με τον ίδιο τρόπο για όλους. Υπάρχουν πάντα οι ευνοημένοι, υπάρχουν και οι αδικημένοι.
Είμαι σίγουρος ότι στο παρασκήνιο υποστηρίχθηκε ο Αστέρας Τρίπολης εις βάρος του Ηρακλή. Και η Super League και η ΕΠΟ ήταν υπέρ του Αστέρα Τρίπολης. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Ποιον πείραξε ο Ηρακλής; Ποιον ενόχλησε; Και δεν εκτίμησαν ούτε καν το γεγονός ότι είναι από τις λίγες ομάδες που παράγοντές της δεν εμπλέκονται στην υπόθεση με τους στημένους αγώνες και τα στοιχήματα. Μετά είδαμε να συμβαίνουν πράγματα φέτος που χάσαμε τα μυαλά μας. Τρεις αποφάσεις έβγαλαν για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, μέσα σε τρεις εβδομάδες, τρεις διαφορετικές επιτροπές και ήταν η μία απόφαση διαφορετική από την άλλη. Πώς να πιστέψει μετά ο κόσμος ότι υπάρχει ακριβοδίκαια δικαιοσύνη;».

Οι φίλαθλοι του Ηρακλή συσπειρώνονται αυτή τη στιγμή με σύνθημα «στα εύκολα Ηρακλής, στα δύσκολα Ηρακλάρα»; Θα βοηθήσεις κι εσύ σε όποιες προσπάθειες γίνουν από εδώ και πέρα;

«Εδώ ήμουν και θα είμαι πάντα κοντά στον Ηρακλή. Ό,τι μου ζητηθεί θα το δώσω, μαζί με τον κόσμο που πάλεψε και θα παλέψει μέχρι το τέλος. Έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν πικραθεί πάρα πολύ οι φίλαθλοι του Ηρακλή και δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τον αγώνα. Τελικά, αν υπάρχει μια ελπίδα, από τον κόσμο προέρχεται».

Οι περισσότεροι Ηρακλειδείς δεν θέλουν να παίξει η ομάδα σε κανένα άλλο πρωτάθλημα εκτός της Super League. Συμφωνείς;

«Δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνει αυτό και δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει. Ο Ανδρέας Παντελή και οι νομικοί είναι αυτοί που θα αποφασίσουν. Εδώ ένα έχω να πω κι αν υπάρχει κάποιος που θέλει να σεβαστεί τη φωνή ενός ποδοσφαιριστή που κάτι πρόσφερε το ελληνικό ποδόσφαιρο, στέλνω το μήνυμα ότι για τον Ηρακλή πρέπει να ενδιαφερθεί η ίδια η Πολιτεία. Έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει για να δώσει τη λύση. Η ιστορία του συλλόγου και των ανθρώπων που παλιότερα τον υπηρέτησαν είναι συνδεδεμένη με την ιστορία της χώρας. Κάποιοι έπρεπε να το σκεφτούν αυτό…».



Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved