Πηλαδάκης: «Δεν θέλουν τη Λάρισα στη Super League»

Πηλαδάκης: «Δεν θέλουν τη Λάρισα στη Super League»

Καυστικός για την ΕΠΟ ήταν ο Κώστας Πηλαδάκης, εκφράζοντας τη σιγουριά του ότι η Λάρισα θα αγωνιστεί στη Super League και μόνο αν κάποιοι δεν τη θέλουν στη μεγάλη κατηγορία, δεν θα γίνει αυτό.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis», o Κώστας Πηλαδάκης αναφέρθηκε στη γνωμοδότηση της UEFA: «Καταρχήν δεν τη ζήτησα εγώ. Αυτή είναι η επίσημη θέση της UEFA. Όλοι γνώριζαν για την ύπαρξη του εγγράφου. Είναι ένα ισχυρό έγγραφο που όλοι γνώριζαν και σε αυτό άλλωστε βασίστηκαν και τόσες αποφάσεις. Σύμφωνα με αυτό όταν κάποιες ομάδες υποβιβάζονται για πειθαρχικά παραπτώματα προτεραιότητα να παραμείνουν στη κατηγορία έχουν οι ομάδες που αγωνίζονταν στη Superleague kai υποβιβάστηκαν. Ο λόγος που το δημοσιοποίησα χθες ήταν εξαιτίας και της παρουσίας μας στο Δευτεροβάθμιο όργανο. Πάνω σε αυτό το έγγραφο βασίστηκε και η απόφαση δικαίωσης για τον ΟΦΗ που αγωνίζεται στην Α Εθνική».

Για την εμπλοκή της ΕΠΟ με το θέμα με το συγκεκριμένο έγγραφο, είπε: «Δεν ξέρω γιατί το ζήτησε. Πάντως εγώ το έμαθα από τη Superleague. Δεν ξέρω πως μπορεί η ΕΠΟ να παραβλέψει ένα τέτοιο έγγραφο. Το αρμόδιο όργανο πρόσφατα πήρε απόφαση που αφορούσε τον ΟΦΗ, σωστά βασίστηκε στη γνωμάτευση της UEFA, ακριβώς στο ίδιο θέμα βασίστηκε και η γνωμάτευση η δική μας. Ότι κατά προτεραιότητα παραμένουν οι ομάδες που υποβιβάστηκαν, είναι δεδικασμένο. Αν δεν γίνει και κάτι τώρα, το επόμενο βήμα που περιμένω είναι να εκδοθεί ανακοίνωση από την ΕΠΟ με τίτλο «Κύριε Πηλαδάκη και Λάρισα, δεν σας γουστάρουμε».

Σε ερώτηση για το που θα στηριχτεί η Λάρισα, υποστήριξε: «Όλα τα αρμόδια όργανα παίρνουν αποφάσεις με δεδικασμένα που είναι υπέρ μας. Από το Δευτεροβάθμιο όργανο το Εφετείο αποφασίστηκε να παραμείνει η Καλλιθέα στη θέση της Ηλιούπολης που υποβιβάστηκε. Υποβιβάστηκε ο Ηρακλής για πειθαρχικό παράπτωμα και ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τη θέση του. Η γνωμοδότηση της UEFA που έφερε τον ΟΦΗ στην Α' Εθνική».

Για το αν υπάρχει πρόβλημα με τη Λάρισα ή τον ίδιο, είπε: «Δεν ξέρω τι θέλουν ορισμένοι κύριοι. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό στη Super League. Εγώ το έχω αποδείξει ότι δεν σκέφτομαι με σκοπιμότητες. Γουστάρω για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ να κερδίσει αύριο και να περάσει στην επόμενη φάση. Τελικά τι θέλουν ομάδες αδύναμες που θα πέσουν σίγουρα ή ομάδες σαν εμάς και τις Σέρρες ανταγωνιστικές; Στο τέλος δεν θα βλέπουμε ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά την Άρσεναλ, τη Μπάγερν και τη Λίβερπουλ.

Για την εκδίκαση της υπόθεσης στις 4 Οκτωβρίου, τόνισε: «Δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Τα σενάρια είναι πολλά. Ας υποθέσουμε ότι δικαιωνόμαστε στο διαιτητικό δικαστήριο. Μετά πρέπει να επιστρέψουμε στη δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων».

Τέλος, για τα στημένα, είπε: «Εγώ δεν έχω τίποτα με τις ομάδες που εμπλέκονται. Δεν θέλω να πάει κάποιος φυλακή. Θέλω να φύγουν οι παράγοντες που βλάπτουν το καλό ελληνικό ποδόσφαιρο».



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved