Τσαούσης: «Αξίζουμε Super League»

Τσαούσης: «Αξίζουμε Super League»

Ο 19χρονος αμυντικός του Πανσερραϊκού μίλησε στο Onsports για τη φετινή εμπειρία, το… άγνωστο της κατηγορίας και τον Ισπανό προπονητή Γιόσου Ουρίμπε, που δείχνει εμπιστοσύνη στους νεαρούς Έλληνες.

Πριν από περίπου τρεις μήνες ο Αντώνης Τσαούσης ακολούθησε τον ίδιο δρόμο που στο πρόσφατο παρελθόν πήραν πολλοί νεαροί παίκτες του Πανσερραϊκού. Προωθήθηκε από την ομάδα Κ20 στην πρώτη των «λιονταριών» έπειτα από σχετική εισήγηση του προπονητή του, Σάκη Αναστασιάδη και περιμένει να εδραιωθεί στους «ερυθρόλευκους». Ο νέος τεχνικός Γιόσου Ουρίμπε, ευτυχώς για τον ίδιο και για τους υπόλοιπους νεαρούς, δείχνει εμπιστοσύνη στους Έλληνες και ένας από αυτούς είναι ο 19χρονος αμυντικός. Με εξαίρεση, μάλιστα, την απουσία του από τη φιλική αναμέτρηση του Σαββάτου (24/09) με την Καλλονή λόγω τραυματισμού ο Ισπανός έχει χρησιμοποιήσει τον Τσαούση σε όλα τα τεστ.

«Μας βοηθάει αρκετά ο κύριος Ουρίμπε να βελτιωθούμε», είπε για τον προπονητή του ο Τσαούσης και συνέχισε: «Δείχνει εμπιστοσύνη στα νεαρά παιδιά, κάτι που δεν συνηθίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Όσο για την έως τώρα πορεία του Πανσερραϊκού στα φιλικά παιχνίδια, ο 19χρονος μπακ τόνισε: «Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς το γεγονός ότι δεν ξέρουμε σε ποια κατηγορία θα παίζουμε. Μία μαθαίνουμε ότι θα αγωνιζόμαστε στη Football League και μία στη Super League. Θεωρώ ότι θα βρούμε τον εαυτό μας όσο περνά ο καιρός. Είμαστε ακόμα κουρασμένοι, αλλά σιγά – σιγά θα βελτιωθούμε. Οι φίλαθλοι πρέπει να κάνουν υπομονή, γιατί είμαστε μια νέα ομάδα».

Σχετικά με το… άγνωστο της κατηγορίας, ο Τσαούσης δήλωσε: «Περιμένουμε και εμείς με αγωνία εδώ και αρκετό καιρό τις εξελίξεις. Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί από την όλη κατάσταση, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε και να μην επηρεαζόμαστε. Ο Πανσερραϊκός αξίζει ως ομάδα να αγωνιστεί στη Super League. Είναι «καθαρός» από όλες τις μεριές και θα είναι καλό και για εμάς τους νεαρούς, γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Πέτρος Θεοδωρίδης στο φιλικό του Σαββάτου (24/09) με την Καλλονή μίλησε στους παίκτες και τους μετέφερε ότι θα αγωνίζονται στη Super League την επόμενη σεζόν. Για τον ιδιοκτήτη των «λιονταριών», ο νεαρός μπακ των «ερυθρόλευκων» σημείωσε: «Είναι συνεχώς δίπλα μας. Παρακολουθεί πολλά φιλικά και έρχεται στις προπονήσεις. Μας μιλά για τα προβλήματα της ομάδας και αυτό είναι σημαντικό για όλους».

Όσον αφορά στις φιλοδοξίες του, ο Τσαούσης, που δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2016, τόνισε: «Αυτό που προέχει για μένα είναι να δουλέψω, να γίνω καλύτερος και να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου, βοηθώντας τον Πανσερραϊκό. Όποιος δουλεύει, άλλωστε, ανταμείβεται».

Ο 19χρονος αμυντικός της ομάδας των Σερρών ξεκίνησε την καριέρα του ως χαφ, όμως τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται ως αριστερό μπακ. Ωστόσο, δεν έχει πρόβλημα όπου και αν παίζει και τόνισε: «Δεν έχω πρόβλημα όπου και αν μου δοθεί εντολή να παίξω. Μου αρέσει, βέβαια, να είμαι μέσα στις φάσεις και κοντά στο γκολ». Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, θέλησε να ευχαριστήσει τον προπονητή του στους Νέους, Σάκη Αναστασιάδη: «Μου έμαθε πολλά πράγματα και με βοήθησε να φτάσω εδώ. Τον ευχαριστώ πολύ».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved