Μανταίος: «Σε θέση ισχύος η ΑΕΛ»

Μανταίος: «Σε θέση ισχύος η ΑΕΛ»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε σήμερα (21/09) στη Ραδιοφωνία Κισσάβου 97,8 ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΑΕΛ, Γιώργος Μανταίος.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στην ομάδα της Λάρισας έχουν αναθαρρήσει σχετικά με την παραμονή του συλλόγου στη Super League. Ο Μανταίος μίλησε για όλα αυτά τα ζητήματα στο ραδιόφωνο και επανέλαβε τις θέσεις του θεσσαλικού συλλόγου.

«Το ότι όταν μια ομάδα υποβιβάζεται για εξωαγωνιστικούς λόγους, αντικαθίσταται από ομάδα της ίδιας κατηγορίας είναι μια πρακτική που ακολουθείτε παγκοσμίως, διότι έτσι επιτάσσει η λογική. Δεν μπορεί αυτός που έχει υποστεί όλα αυτά να μην αποζημιώνεται. Εξάλλου υπάρχει και η απόφαση τον Ιούλιο του 2010  από το ΔΣ της Λίγκας, όπου λέει ότι οποιαδήποτε ομάδα πέσει θα πρέπει να αναπληρώνεται από ομάδα της ίδιας κατηγορίας. Το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι εισηγητής αυτής της απόφασης ήταν ο Λεβαδειακός. Πάνω από όλα μιλάμε για αποκατάσταση της ηθικής τάξης. Στο φινάλε όλης αυτής της ταλαιπωρίας το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι όλα αυτά, οφείλονται στην απόφαση-τραβεστί της δευτεροβάθμιας της ΕΠΟ. Εάν εφαρμόζονταν ο νόμος θα είχαμε αποφύγει πολλά πράγματα. Είναι φανερό ότι γίνεται πόλεμος εναντίον της ΑΕΛ να μην παραμείνει στην κατηγορία. Εξάλλου και πριν της απόφασης της Δευτεροβάθμιας επιτροπής, υπήρχαν φωνές που έλεγαν ότι η ΑΕΛ δεν μπορεί να παραμείνει στη Super League, επειδή επικυρώθηκε η βαθμολογία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη διαφορετική θέση που έχουν στο ίδιο θέμα η Football League με τη Super League:

«Εδώ έχουμε κάτι το τρελό. Στην Football League λένε ότι εάν πέσει η Ηλιούπολη θα αντικατασταθεί από την Καλλιθέα και ας τερμάτισε τελευταία, ενώ από τη Super League ισχυρίζονται ότι σε περίπτωση υποβιβασμού Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλα θα πρέπει να αντικατασταθούν από τον ο Λεβαδειακό και τη Δράμα. Ξεχειλίζει το δίκαιο της δική μας τοποθέτησης. Είμαστε σε θέση ισχύος. Δεν μπορεί να παρθεί άλλη απόφαση. Είμαστε κοντά στα γεγονότα.

Για την σύσταση της τριμελούς επιτροπής του Διαιτητικού Δικαστηρίου. είπε:

«Το Διαιτητικό δικαστήριο είχε βγάλει μια απόφαση για τον Ηρακλή όπου έλεγε ότι οποιαδήποτε ομάδα υποβιβάζεται δεν δικαιούται να παραμείνει. Από την άλλη πλευρά, θα ασκηθεί ένα θέμα από πλευράς μας, ότι με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του διαιτητικού δικαστηρίου, λέει ότι εκτός από τον πρόεδρο, η κάθε ομάδα που έχει έννομο συμφέρον θα πρέπει να εισηγείται ένα μέλος ώστε να προασπίσει τα συμφέροντά της. Δεν μπορεί να μας βάζουν στη δική μας υπόθεση εισηγητή από τη Football League, διότι όπως γίνεται αντιληπτό θα προσπαθήσει να περάσει την άνοδο του Λεβαδειακού και της Δόξας στην προκειμένη περίπτωση. Αυτό είναι καθαρά παράβαση του καταστατικού. Να είστε σίγουροι ότι θα αναδειχθεί. Δεν μπορεί η ΕΠΟ να ορίσει αυτούς που θέλει.

Υπάρχει πολιτική βούληση να καθαρίσει το τοπίο. Από την άλλη δε νομίζω ότι η Super League θέλει να έχει στις τάξεις τις ομάδες που είναι μπλεγμένες στο νέο σκάνδαλο που αναμένεται να βγει στο προσκήνιο με τις 15 ομάδες. Θεωρώ ότι την 6η αγωνιστική θα γίνει πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Μάξιμουμ μέχρι Δευτέρα ή Τρίτη πριν τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ηθικά και μόνο ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα δεν πήραν άδεια λόγω των στημένων αγώνων. Εμείς είμαστε το θύμα και όχι ο Λεβαδειακός. Θα είναι μια αιώνια πληγή για όποιον θέλει να καθαρίσει το τοπίο, η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved