Ντόκτερ: «Πετυχημένη η στρατηγική του Ηρακλή»

Ντόκτερ: «Πετυχημένη η στρατηγική του Ηρακλή»

Ο δικηγόρος που είχε αναλάβει προ διετίας την προσφυγή της Φορτούνα Σιτάρντ στα πολιτικά δικαστήρια παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» και τον δημοσιογράφο Νίκο Παππά.

Ο Πάτρικ Ντόκτερ έχει την εμπειρία ανάλογης υπόθεσης με αυτή του Ηρακλή, που προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια για να δικαιωθεί, αφού πριν από δύο χρόνια καρπώθηκε τη δικαίωση της Φορτούνα Σιτάρντ. Αρχικά, λοιπόν, ο Ολλανδός δικηγόρος ανέφερε: «Από όσα πληροφορήθηκα, μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο το γεγονός ότι η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ καθιστά αναρμόδιο το Διαιτητικό Δικαστήριο. Για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, χρειάζεται διεξοδική μελέτη μίας υπόθεσης, αλλά είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτο ένα δικαστήριο να κρίνει την αρμοδιότητα ενός άλλου δικαστηρίου, υψηλότερου βαθμού».

Σχετικά με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου διεθνούς, απάντησε: «Είναι γνωστό πως η ΦΙΦΑ αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μορφή προσφυγής σε πολιτικά δικαστήρια. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Ωστόσο, οι νόμοι του κράτους υπερβαίνουν τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ. Παρότι απειλές όπως αυτές της ΕΠΟ προβλέπονται σε όλους τους κανονισμούς, συνήθως δεν διαρκούν, δεν αντέχουν. Το 2006 η πορτογαλική Ζιλ Βισέντε υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία με απόφαση της πορτογαλικής ομοσπονδίας και ο σύλλογος πήγε στα πολιτικά δικαστήρια, κοινοποιώντας την απόφασή του στη ΦΙΦΑ, η οποία απείλησε την πορτογαλική ομοσπονδία με αποκλεισμό συλλόγων και εθνικών ομάδων, εκτός αν βρισκόταν μία μέση λύση, κάτι που εντέλει έγινε. Κάτι ανάλογο έγινε το 2007 στο Βέλγιο, αλλά και στην Ιταλία με τη Γιουβέντους. Προφανώς, η ΕΠΟ επικαλείται αυτές τις περιπτώσεις, αλλά νομίζω ότι στην πραγματικότητα απλώς εκβιάζει, ελπίζοντας ότι ο Ηρακλής δεν θα προχωρήσει την υπόθεση. Συνήθως, τέτοιες απειλές δεν βρίσκουν νομικά ερείσματα».

Από τον Ντόκτερ ζητήθηκε να κάνει και μία εκτίμηση για την έκβαση της υπόθεσης, με τον ίδιο να δηλώνει: «Είναι σχεδόν απίθανο να κάνω πρόβλεψη. Εκ πείρας θεωρώ, ότι σύλλογοι που προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια, έχουν πολύ περισσότερα να κερδίσουν από την ίδια την υπόθεση, ειδικά απέναντι σε μεγάλους οργανισμούς, όπως μία ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Στην υπόθεση της Φορτούνα Σίταρντ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τα ΜΜΕ και γι' αυτό από την πλευρά μας υπήρξε ξεχωριστό σχέδιο, που αφορούσε στη στοχευόμενη δημοσιοποίηση των απόψεων και κινήσεών μας. Με αυτόν τον τρόπο θέλαμε να κερδίσουμε την υποστήριξη του κοινού και να πλήξουμε την αξιοπιστία της ολλανδικής ομοσπονδίας. Αυτή η στρατηγική αποδείχτηκε εξαιρετικά πετυχημένη, γι' αυτό και η ομοσπονδία ουδέποτε απείλησε με υποβιβασμό».



Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved