Σάμιος: Ολομόναχος και… ΠΑΟΚάρα!

Σάμιος: Ολομόναχος και… ΠΑΟΚάρα!

Ο μεγαλομέτοχος της Δόξας Δράμας μίλησε για την παρουσία του στους «μαυραετούς», τη ματαίωση του φιλικού με τον Ηρακλή, τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και δήλωσε εκτός από Ολυμπιακός και… ΠΑΟΚάρα!

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero» φιλοξενήθηκε ο Θανάσης Σάμιος, προκειμένου να αιτιολογήσει την απόφασή του να ματαιωθεί η φιλική αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Παράλληλα, μίλησε για τον αγώνα που δίνει η Δόξα για να παίξει στη Super League και σημείωσε ότι δεν μπήκε στο ποδόσφαιρο για να γίνει γνωστός και αρεστός.

Αναλυτικά ο Σάμιος δήλωσε:

Για την κατηγορία που θα αγωνίζεται η Δόξα τη νέα σεζόν:

«Πρέπει να αγωνίζεται εκεί που δικαιούται, δηλαδή στην Super League. Έτσι πως έγιναν τα πράγματα αυτή που δικαιούται να ανέβει και να παίξει στην πρώτη κατηγορία βάσει νόμου είναι η Δόξα. Οι Σέρρες και η Λάρισα υποβιβάστηκαν, η Καβάλα και ο Βόλος αποβλήθηκαν άρα αυτοί που αντικαθιστούν αυτούς τους δύο είναι ομάδες από την Β΄ Εθνική που δικαιούνται βάσει βαθμολογίας και νόμου. Δικαιούμαστε να παίξουμε στην Super League».

«Φέτος στη Δόξα έγινε μια τεράστια υπέρβαση στηριγμένη σε λίγους και καλούς ανθρώπους. Στην πραγματικότητα ένα μεγάλο κομμάτι των οπαδών μας είναι ΠΑΟΚ και Άρης. Αυτό που ξέρω είναι πως είμαι ολομόναχος, ούτε καν σπόνσορες από την Δράμα έχω και για αυτό τον λόγο δεν δέχομαι κριτική από κανέναν. Προσπαθούμε σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία με έναν πυρήνα λίγων ανθρώπων που αγαπούν την ομάδα να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο και θα το πετύχουμε».

Για την εμπλοκή του στο ποδόσφαιρο:

«Ασχολήθηκα από χόμπι γιατί τα πράγματα πίστευα πως είναι τελείως διαφορετικά. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και θέλησα έτσι να το βοηθήσω και να πολεμήσω αυτούς που δεν θέλουν το καλό του, δηλαδή τους άσχετους με το ποδόσφαιρο και τα λαμόγια».

Για τη ματαίωση του αγώνα με τον Ηρακλή:

«Με τον Ηρακλή είχαμε συμφωνήσει να παίξουμε έναν αγώνα, όχι να συμμετάσχουμε σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και διάφορα τέτοια πράγματα. Το είδαμε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής μιλώντας για συλλαλητήριο το οποίο θα ξεκινούσε μέσω του αγώνα. Αν γνωρίζαμε από την αρχή πως αυτό το παιχνίδι θα ήταν για συλλαλητήριο δεν θα συμμετείχαμε. Οι ομάδες είναι για να παίζουν ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, είναι θέαμα και δεν μπορεί κανείς να το χρησιμοποιεί για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Αν ο αγώνας ήταν αποκλειστικά και μόνο για οικονομική ενίσχυση της ομάδας του Ηρακλή δεν θα είχαμε καμία απολύτως αντίρρηση και θα παίζαμε κανονικά. Οι πληροφορίες ωστόσο που ήρθαν στα αυτιά μας έκαναν λόγο για κάτι τελείως διαφορετικό και συγκεκριμένα για την μάχη που δίνει ο Ηρακλής τον τελευταίο καιρό για την δικαίωσή του. Εμείς άλλωστε θέλουμε να παίξουμε μπάλα καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και χρειαζόμαστε παιχνίδια στα πόδια των παικτών μας.

Προσωπικά κυνηγάω τη βία στα γήπεδα και μάλιστα έχω απειλήσει με κλείσιμο τους συνδέσμους της ομάδας μου διότι δεν μου αρέσουν τέτοιου είδους φαινόμενα. Ξαναλέω πως η ομάδα μου δεν θα αγωνιστεί ποτέ σε αγώνα με τέτοιο σκοπό σαν αυτό του Ηρακλή.

Καταλαβαίνουμε τι περνάει ο Ηρακλής καθώς και η δική μας η ομάδα έχει δεχτεί μεγάλο πόλεμο στο παρελθόν από παντού. Ωστόσο αυτήν την περίοδο και έτσι όπως έχουν τα πράγματα η καλύτερη λύση είναι να μη κάνουμε τίποτα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα»

Για το αν δέχτηκε παρέμβαση από κάποιον και ανέβαλε το ματς:

«Στην αντρική μου τιμή δεν δέχτηκα ποτέ ούτε πρόκειται να δεχτώ παρέμβαση από κανέναν. Είμαι ο μόνος μεγαλομέτοχος στην ομάδα και αυτός που θα βγει μπροστά για το οτιδήποτε υπάρξει για την ομάδα. Για τον αγώνα με τον Ηρακλή μόλις πληροφορηθήκαμε πως ήταν να γίνει συλλαλητήριο μέσω του αγώνα τότε την ίδια στιγμή τον ανέβαλα. Αμέσως με πήρε ο πρόεδρος του Ηρακλή ο κ. Παντελή και ρώτησε τον λόγο που προχώρησα σε αυτή την απόφαση και του απάντησα πως η ομάδα μου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν ως εφαλτήριο διαμαρτυριών.

Αν ο Ηρακλής θέλει να διαμαρτυρηθεί να το κάνει αλλά να μην χρησιμοποιεί ομάδες για να ξεκινήσει από εκεί τα συλλαλητήριά του. Εμείς αποφασίσαμε να έρθουμε να παίξουμε έναν αγώνα στη Θεσσαλονίκη καθώς σεβόμαστε τις ομάδες της πόλης. Ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό σωματείο, από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας.

Επιστρέφοντας στα της αναβολή να σας κάνω και εγώ μια ερώτηση. Αν δεχόμασταν να γίνει ο αγώνας και μετά από αυτόν γινόταν φασαρία και η ομάδα μου ήταν εμπλεκόμενη σε αυτήν με φασαρίες και επεισόδια τι θα λέγαμε τώρα; Αυτό που ήταν ύποπτο από την αρχή ήταν η μέρα και η ώρα στην οποία επέμεναν οι παράγοντες της ομάδας και δεν άλλαζαν απόφαση.

Αν έκανε κάτι τέτοιο η Δράμα τι θα λέγατε; Πάντως αν γνώριζα από την αρχή το τι θα γινόταν και δεχόμουν να γίνει ο αγώνας τότε θα είχατε κάθε λόγο να μου πείτε τα πάντα».

Σχετικά με την προσπάθεια για οικονομική ενίσχυση του Ηρακλή:

«Δεν ήταν επιλογή του Ηρακλή, αλλά δική μας και αυτό ήταν που μας έκανε να κάνουμε πίσω. Αν ξέραμε από την αρχή τι θα γινόταν θα λέγαμε στους υπεύθυνους να γίνει κανονικά ο αγώνας και την επόμενη μέρα αν ήθελαν ας έκαναν και συλλαλητήριο και διαμαρτυρία και ό,τι ήθελαν. Όλες οι ομάδες έχουν ανάγκη από οικονομική ενίσχυση. Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε. Δεν θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα σε κανέναν να μας χρησιμοποιήσει για δικιά του διαμαρτυρία, για δικό του συλλαλητήριο».

Η άποψή του για τον Ηρακλή:

«Θα απαντήσω ειλικρινά και όχι διπλωματικά. Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω για το θέμα του Ηρακλή για αυτό ό,τι και να πω θα δείξω άγνοια. Αλλά όταν βλέπω ένα ιστορικό σωματείο με τόσο κόσμο από πίσω να περνάει τέτοια πράγματα λυπάμαι και το συμπαραστέκομαι. Είμαι όμως διατεθειμένος να δεχτώ και να σεβαστώ τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και των οργάνων».

Σχετικά με τις σχέσεις που διατηρεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Δεν βγήκα στο ραδιόφωνο για να απολογηθώ ούτε να γίνω αρεστός στους φίλους του Ηρακλή. Για αυτό δεν θα απαντήσω στα σχόλια των φίλων του Ηρακλή. Ωστόσο αυτό που έχω να πω είναι πως ξέρω τον Μαρινάκη από τότε που φορούσε κοντά παντελόνια. Τα λεφτά που έχω βάλει στην Δόξα Δράμας ας μου πουν εκτός από τον Μυτιληναίο ποιοι από τους παράγοντες και μεγαλομετόχους του Ηρακλή τα έβαλαν και μετά θα δούμε ποιος είναι κατευθυνόμενος και ποιος όχι.

Για τους παίκτες τους δανεικούς που πήρα από τον Ολυμπιακό. Μιλάμε για παικταράδες οι οποίοι έχουν πολύ ταλέντο. Προσπάθησα να πάρω κι άλλους παίκτες και από άλλες ομάδες ακόμα και από τον ΠΑΟΚ ωστόσο δεν τα κατάφερα και έτσι πήρα από τον Ολυμπιακό.

Δεν έκρυψα ποτέ πως είμαι Ολυμπιακός. Ωστόσο στο γραφείο μου στον Πειραιά το οποίο είναι απέναντι από του κ. Μαρινάκη έχω τοποθετήσει την σημαία της Δόξας Δεν ήρθα στο ποδόσφαιρο για να γίνω γνωστός και αρεστός».

Για το αν θα επένδυε σε ομάδα της Θεσσαλονίκης:

«Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι «βαριές» ομάδες, με μεγάλη ιστορία και δεν θα μπορούσα να κάνω όλα αυτά που θέλω να κάνω. Θέλω μέσα από μια ομάδα να βγάλω ταλέντα και να δημιουργήσω μια ομάδα που θα προσφέρει θέαμα και σε τέτοιες μεγάλες και «βαριές» ομάδες δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο εύκολα και αυτό γιατί πάνε για πρωταθλητισμό και για τρόπαια. Μετά τον Ολυμπιακό είμαι ΠΑΟΚ. ΠΑΟΚάρα και τα μυαλά στα κάγκελα. Πως γίνεται δηλαδή κάποιος να είναι Μπαρτσελόνα, Τσέλσι κτλ. έτσι και εγώ είμαι ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ»!



Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved