Κούγιας: «Κωμική ιστορία, αυτή του Σταθάκη»

Κούγιας: «Κωμική ιστορία, αυτή του Σταθάκη»

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής έδωσε συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε στο θέμα της καταγγελίας του Πέτρου Σταθάκη, αλλά και στις σχέσεις με την Ερασιτεχνική.

Αρχικά ο Αλέξης Κούγιας διάβασε την τεχνική έκθεση του κ. Χατζηαναστασίου, ηλεκτρονικού - μηχανικού τηλεπικοινωνιών, η οποία και έχει κατατεθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της Β’ Γ’ Εθνικής. Μέσα από αυτή διαπιστώνεται ότι η καταγραφή έγινε από σύστημα ανοικτής ακρόασης και δεν ήταν άμεση καταγραφή, με τον πρόεδρο των «κοκκινόμαυρων» να αναφέρει: «Είναι μία κωμική ιστορία που κατέρρευσε. Η θέση του κ. Σταθάκη είναι δύσκολη, δεν σεβάστηκε τίποτα, ο νόμος είναι πολύ σκληρός για τέτοιες περιπτώσεις».

Σχετικά με την κόντρα με την Ερασιτεχνική, ο Κούγιας είπε: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε συμπεριφορές ανάλογες του παρελθόντος. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως ο εκλεκτός συνάδελφος κ. Τσαούσογλου, θα έκανε ποινικό αδίκημα. Όταν ήρθα στην Παναχαϊκή, είχα δεσμευθεί πως δεν πρόκειται να γίνει εμπορικό κέντρο το γήπεδο. Και δυόμιση χρόνια μετά, βλέπετε πως η άποψή μου τότε, ισχύει και σήμερα. Μόνο κάτι ήπιο κάτι καλαίσθητο μπορεί να γίνει… Ήταν ένας χώρος εγκαταλελειμμένος.

Με το καλημέρα τους έδωσα 35.000 να παίξουμε δύο ματς (με Φωστήρα και Ρόδο) ενώ δαπάνησα 85.000 ευρώ να φτιάξω τον αγωνιστικό χώρο. Το καλοκαίρι χάλασα κι άλλα χρήματα για την δημιουργία των γραφείων, της μπουτίκ και της καφετέριας, ενώ ετοιμάζουμε ένα μικρό μουσειακό χώρο για τους κατόχους διαρκείας. Παράλληλα, θα γίνει ειδική παρουσίαση για την δημιουργία μίας ράμπας, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται και οι ΑμεΑ. Τότε λοιπόν, υπέγραψα μία συμφωνία για 2 χρόνια που ήταν 130.000 ευρώ. Οι της Ερασιτεχνικής, προεισέπραξαν τα χρήματα την επόμενη μέρα.

Αν προσθέσετε τα 130.000 τις 35.000 και τις 85.000 φτάνουμε τις 230.000 ευρώ που μαζί με τις υπόλοιπες κατασκευές – αναμορφώσεις για το γήπεδο, έφτασαν συνολικά τις 530.000 ευρώ! Και όλα αυτά τα χρήματα για την περιουσία της Ερασιτεχνικής! Η ΠΑΕ έπρεπε να είχε εισπράξει 3.8 εκ., αλλά πήραμε μόνο 335.000, οπότε έπρεπε να είχαμε δώσει στην Ερασιτεχνική μόνο 33.00 ευρώ. Από πέρσι τον Μάιο ξεκίνησε ο πόλεμος, με αποκορύφωμα τα Χριστούγεννα, με τις συγκεντρώσεις, τις πορείες και τον κ. Τσαούσογλου να βγαίνει στην τηλεόραση και να κάνει έκκληση να μην πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο και να φύγει ο Κούγιας.

Έκτιζαν πάνω στην αποτυχία μας, γιατί τότε ήμασταν στην 6η θέση. Η Ερασιτεχνική δεν μπορεί να μας αρνηθεί τη χρήση του γηπέδου. Ας μας διώξουν από τα γραφεία, από τη μπουτίκ και την καφετέρια, αλλά από το γήπεδο δεν μπορούν να μας διώξουν. Ότι ορίζει ο νόμος δεν θέλουν; Με αυτό θα πάμε, αλλά έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε πίσω τα χρήματα που βάλαμε γιατί η συμφωνία που είχαμε υπογράψει, έλεγε για κάποια πράγματα που δεν έγιναν, αλλά με δική τους υπαιτιότητα.

Η απόφασή μου είναι καλοπροαίρετη. Είναι κρίμα να φτάσουμε στα δικαστήρια, αλλά ως εδώ και μη παρέκει… Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να λένε στον «νοικοκύρη», να φύγει από το γήπεδο που ο ίδιος έφτιαξε! Ευχαρίστως φεύγω, αλλά δώστε μου πίσω τα 530.000 χιλιάρικα».

Όσον αφορά στο προφίλ της ΠΑΕ, ο Κούγιας είπε: «Η εικόνα που έχουμε προς τα έξω, να ξέρετε ότι μας βοήθησε πολύ να ξεπεράσουμε τα προβλήματα τόσο με την πλαστή ενημερότητα, όσο και με την υπόθεση Σταθάκη. Αν λειτουργούσαμε διαφορετικά, θα είχαμε πάει σαν το σκυλί στ’ αμπέλι! Στα γραφεία έχω βάλει μία μεγάλη φωτογραφία με γεμάτη τη σκεπαστή και το πέταλο. Είναι από το παιχνίδι με τη Ρόδο. Αυτή η προσπάθειά μου να δω γεμάτο το γήπεδο, απομυθοποιήθηκε γι’ αυτό και πέρσι είχαμε 650 εισιτήρια.

Μέχρι χθες, μας έδιναν ότι καλύτερο κυκλοφορούσε. Μας πρότειναν και τον Καούνο και τον Μπαικαρά. Ήταν επιλογή μας να πούμε όχι. Κλείσαμε τις μεταγραφές μας με τον Μενδρινό και τον Ζάρκο. Το ματς με την ΑΕΚ ήταν μία ζωντανή διαφήμιση, όπως και η συμπεριφορά μας στους φιλοξενούμενους φιλάθλους. Και πρέπει να σας πω, πως ήδη μας υπολογίζουν σαν εν δυνάμει ομάδα Σούπερ Λιγκ.

Αν αυτή η εικόνα –με γεμάτο το γήπεδο- υπάρχει κάθε Κυριακή, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, είναι μικρές ομάδες οι αντίπαλοί μας. Υπάρχουν και μεγάλες και ιστορικές ομάδες, όπως η Λάρισα, ή ο Ηρακλής, αλλά έχουν άλλα προβλήματα που είναι τα δυσβάσταχτα χρέη…»



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved