«Πρέπει να πιστέψουμε στην άνοδο»

«Πρέπει να πιστέψουμε στην άνοδο»

Ο Ερόλ Μπουλούτ φιλοξενήθηκε από ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου μιλώντας για τον ΟΦΗ, την πορεία του μέχρι τώρα καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο έμπειρος Τούρκος αμυντικός, φιλοξενήθηκε στον «Σπορ Fm Ηρακλείου 87,6» και δήλωσε αναλυτικά τα εξής:

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα τον ΟΦΗ ξεκίνησε μιλώντας για τις πρώτες του εντυπώσεις: «Ξέρω το Ηράκλειο από τις προηγούμενες φορές που είχα έρθει να παίξω σαν αντίπαλος, είναι μια πολύ ωραία πόλη και για διακοπές, έχω ακούσει επίσης τα καλύτερα από τους φίλους μου. Εδώ όμως έχω έρθει για δουλειά για να προσπαθήσω και εγώ να πάρει η ομάδα την άνοδο, που θα είναι σαν να πάρει το πρωτάθλημα»

Ενώ για το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον του ΟΦΗ για να τον αποκτήσει: «Ήμουν εδώ στην Ελλάδα για κάποιες μέρες πριν μου γίνει η πρόταση από τον ΟΦΗ. Ήξερα ότι ήθελε παίκτες σε κάποιες θέσεις και παρά του ότι είχα προσφορές από άλλες ομάδες Β Εθνικής, ήταν στα λόγια και τίποτα δεν ήταν σίγουρο. Έτσι όταν ήμουν στην Αθήνα και με ειδοποίησαν ότι ο ΟΦΗ με ήθελε, μίλησα και με τον Μαχλά και μετά από λίγα λεπτά τα βρήκαμε και υπογράψαμε το συμβόλαιο. Είναι πολύ ευκολότερο να μιλάς με έναν πρόεδρο που ήταν πρώην παίκτης, αντί με άλλους προέδρους. Σε καταλαβαίνει καλύτερα και ειδικά όταν έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες όπως έχει παίξει ο Νίκος Μαχλάς»

Αναφορικά με την περσινή του εμπειρία με τον Ολυμπιακό Βόλου, αποκάλυψε: «Ήμουν στη Μέταλουργκ και μου ζήτησε ο κ. Μπέος να έρθω στον Βόλο που τον ήξερα και από τον Πανιώνιο, μάλιστα ήταν αυτός που μου έκοψε τη μετεγγραφή από τον Πανιώνιο στον Παναθηναϊκό. Είχα υπογράψει για τρία χρόνια μάλιστα, αλλά έγινε ένα τρικ και με μια διακοπή συμβολαίου έχασα την μετεγγραφή. Πέρσι το συμβόλαιό μου έλεγε ότι αν έκανα 25 συμμετοχές με τον Βόλο, θα ανανέωναν το συμβόλαιό μου, κάτι όμως που δεν έγινε».

Η μεγάλη του εμπειρία από τις ομάδες και τα γήπεδα που έχει αγωνιστεί, τον κάνει να μιλήσει για την ατμόσφαιρα που περιμένει να συναντήσει εδώ: «Είναι καταπληκτική η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο του ΟΦΗ, η ομάδα έχει φοβερούς οπαδούς, που την υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπου και θα έλεγα ότι φοβίζουν την αντίπαλη ομάδα. Αυτό είναι κάτι που βοηθά την ομάδα και την ανεβάζει σε όλους τους τομείς. Είναι πολύ σημαντικό ότι μπορεί ο κόσμος να αλλάξει και τη ροή ενός αγώνα. Θυμάμαι από την Τουρκία ομάδες όπως η Φενερ, η Μπουρσα, η Τραμζοσπορ κέρδιζαν κάποιους αγώνες εξαιτίας του κόσμου και το ίδιο μπορεί να γίνει και στον ΟΦΗ, θα έλεγα ότι οι φίλαθλοι της Μπεσίκτας μοιάζουν πολύ με αυτούς του ΟΦΗ».

Για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στην Ελλάδα και το τι χρειάζεται να έχει μια ομάδα είπε: «Για μια ομάδα είναι σημαντικό να είναι δεμένη με τον προπονητή της και βλέπουμε ότι στον ΟΦΗ έχουν αλλάξει πολλοί προπονητές . Είναι πολύ σημαντικό να είναι για πολύ καιρό ο ίδιος προπονητής και να δουλεύει με τους παίκτες. Και οι παίκτες επίσης πρέπει να είναι οι ίδιοι, να υπάρχει ένας βασικός κορμός και να μην αλλάζουν πολλοί και συνέχεια. Αυτό δεν είναι καλό ούτε για την ομάδα να μην υπάρχει σταθερότητα. Πέρσι στον Βόλο είχαμε πολλούς νέους παίκτες, αλλά ήταν καλό το κλίμα και τα αποδυτήρια. Έκανε πολύ καλή δουλειά και ο Τσιώλης που μπορούσε να κρατήσει την ισορροπία των παλαιών με τους νέους. Οι νέοι άκουγαν τους παλιούς και τους σεβόντουσαν και αυτό ήταν το μυστικό του Βόλου πέρσι».

Για τη Διαιτησία που συνάντησε στη Ελλάδα και ειδικά στη Β’ Εθνική, αρκέσθηκε να πει: «Είναι λίγο διαφορετική στη Β’ Εθνική από την Super League η διαιτησία, αλλά δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, μπορεί ο κόσμος να καταλάβει…»

Απαντώντας για το αν είναι έτοιμος να παίξει, σε τι κατάσταση βρίσκεται, τόνισε: «Είμαι σε καλή κατάσταση και έτοιμος να παίξω όποτε μου ζητηθεί, έκανα προπονήσεις με τη Φενέρμπαχτσέ στην Τουρκία όλο αυτό το διάστημα. Τις τελευταίες ημέρες όμως δεν έκανα κάποιες προπονήσεις, λόγω των ταξιδιών που έκανα για την μετεγγραφή μου, αλλά θα είμαι έτοιμος άμεσα».

Σε ότι έχει να κάνει με τον στόχο της ανόδου και το τι πρέπει να προσέξει η νέα του ομάδα για να τον πετύχει: «Θα πρέπει να το βάλει κάθε παίκτης στο μυαλό του ότι μπορεί να το πετύχει. Να προπονούνται και να παίζουν με αυτή τη νοοτροπία. Να δίνει ο προπονητής τις σωστές κατευθύνσεις. Σίγουρα θα χρειαστούμε και κάποιες φορές την τύχη, αλλά πρέπει πρώτα να κρατάμε το μηδέν στην άμυνα, γιατί έχουμε παίκτες που μπορούν να βάλουν γκολ. Πρέπει να υπάρχει και υπομονή από τον κόσμο και το είδαμε και στον αγώνα με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ που το γκολ ήρθε στο τελευταίο δευτερόλεπτο»

Για το ποια είναι η εικόνα που έχει για τον ΟΦΗ: «Τον είδα μόνο στον αγώνα με την Καλλιθέα που ήταν ένα παιχνίδι που υπήρχαν πολλοί παίκτες που έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν ο ένας τον άλλο. Υπήρχε μεγάλη απόσταση στις γραμμές και πρέπει να παίζει ο ένας και για τον άλλο. Θα καλυφθούν όμως όλα αυτά τα λάθη και θα δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο στο μέλλον».

Πολύς λόγος έγινε για το συμβόλαιο του 1,5 χρόνου που υπέγραψε στην ηλικία των 36, όμως ο ίδιος είναι κατηγορηματικός: «Υπέγραψα για 1,5 χρόνο και θέλω να ευχαριστήσω το Νίκο Μαχλά και το Νίκο Αναστόπουλο που με πίστεψαν και με πιστεύουν. Αλλά πρώτα από όλα πιστεύω εγώ ο ίδιος στον εαυτό μου. Είναι φυσιολογικό ο κόσμος θα να λέει πως μπορώ να παίζω στα 36 μου, αλλά αυτό θα το δει ο κόσμος, μέσα στον αγωνιστικό χώρο»

Ενώ για το ποια θέση που παίζει, τελικά εκεί είναι που εξήγησε ότι μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις, κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν: «Μέχρι τα 17 μου ήμουν από τους καλύτερους επιθετικούς στην Γερμανία. Έχω παίξει σε πολλές θέσεις και είναι σημαντικό να μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να παίζει 3-4 θέσεις, γιατί μπορείς να καλύψεις πολλές θέσεις όταν υπάρχουν απουσίες. Ξεκίνησα σαν επιθετικός, γύρισα στη μεσαία γραμμή, αλλά πολλοί με ξέρουν σαν αριστερό μπακ χαφ. Για εμένα όμως, όπως στο Βόλο που έπαιξα σαν κεντρικός αμυντικός, το σημαντικό είναι να μπορώ να παίξω σε όλες τις θέσεις που θα μου ζητηθεί και να βοηθάω και να οργανώνω την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Στο σημερινό ποδόσφαιρο, οι αμυντικοί είναι οι παίκτες που οργανώνουν το παιχνίδι, να δημιουργούν. Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έχει καλούς αμυντικούς, γιατί οι μέσοι καμιά φορά είναι τόσο καλά κλεισμένοι από τους αντιπάλους, που χρειάζονται οι καλοί αμυντικοί για να δίνουν τις κατάλληλες μπαλιές»

Η συνέντευξη του Ερόλ Μπουλούτ έκλεισε με τον έμπειρο άσο να αναφέρεται στην πορεία του μέχρι τώρα στο ποδόσφαιρο: «Γεννήθηκα στη Φρανκφούρτη όπως και τα αδέρφια μου, Η οικογένειά μου, οι γονείς μου ήταν εκεί από τα 17 τους χρόνια και έχουν μείνει ακόμα εκεί. Οι περισσότεροι που γεννήθηκαν στη Γερμανία όπως εγώ, δεν νιώθουν τόσο Γερμανοί, αλλά Τούρκοι. Έχω όμως πάρα πολλούς φίλους και Έλληνες και Γερμανούς. Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στην Άϊντραχτατ όπου έκανα το πρώτο μου συμβόλαιο στα 17, μετά από 3 χρόνια πήγα στη Φενέρμπαχτσέ και μετά από άλλες της ομάδες εκεί, ήρθα στην Ελλάδα όπου έπαιξα στον Ολυμπιακό, τον Πανιώνιο, τον Βόλο και τώρα στον ΟΦΗ. Έχω επίσης πάρει το δίπλωμα προπονητικής ΟΥΕΦΑ Α’ και θέλω στη συνέχεια να πάρω και το ΟΥΕΦΑ pro».



Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved