Ενεργοποίηση τοπικών φορέων για τον Ηρακλή

Ενεργοποίηση τοπικών φορέων για τον Ηρακλή

Προσπάθεια συστράτευσης γίνεται στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να δικαιωθεί ο αγώνας που κάνει ο Ηρακλής να παραμείνει στη Super League.

Σήμερα (07/09) στα γραφεία της Α’ Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ δόθηκε συνέντευξη Τύπου των τοπικών φορέων της Θεσσαλονίκης όπου τρία σημαντικά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της μακεδονικής πόλης αναφέρθηκαν στο θέμα του Ηρακλή.

Ο λόγος για τον Πέτρο Πετρίδη, υπεύθυνο Γραφείου Αθλητισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, τον Χρήστο Παπαστεργίου, γενικό γραμματέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης και τον Γιώργο Παπαδόπουλο, υπεύθυνο Αθλητισμού Κεντρικής Μακεδονίας και γενικό γραμματέας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι τρεις άνδρες ακολουθούν παρακάτω:

Πέτρος Πετρίδης: «Ο Ηρακλής δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Ηρακλής είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια αυτής της πόλης. Θα προσπαθήσω να αναδείξω, το θέμα της αδικίας του Ηρακλή. Οι άξονες της αδικίας που υπέστη ο Ηρακλής είναι δύο. Ο πρώτος άξονας, είναι αυτός της αδειοδότησης, της ομάδας. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, καλέστηκε από την Επιτροπή της Βουλής, μαζί με τον Θόδωρο Κουρίδη, για να τοποθετηθούν για το θέμα των αδειοδοτήσεων όλων των ομάδων. Εκεί ο Κουρίδης, δήλωσε, πως και άλλες 5-6 ΠΑΕ, έχουν προβλήματα με τους φακέλους τους, χωρίς όμως να τις κατονομάσει και κανένας από τους βουλευτές δεν μίλησε. Ο Ηρακλής είναι το θύμα της ιστορίας. Δεν υπάρχει ισονομία στην ΕΠΟ. Άρα, το θέμα της αδειοδότησης, καταρρίπτεται.

Ο δεύτερος άξονας είναι αυτός με το θέμα της πλαστογραφίας. Εκεί υπάρχει μια παραποιημένη φωτοτυπία. Μια φωτοτυπία που στάλθηκε από τον Ηρακλή. Μπορεί να την παραποίησε ο κ. Τάκης, μπορεί να την παραποίησε ο κ. Καραγκιόζης, μπορεί και ο κ. Πιλάβιος. Μια φωτοτυπία μπορεί να παραποιηθεί και από αυτόν που τη στέλνει και από αυτόν την δέχεται. Θέλουν να την ονομάσουν πλαστογραφία. Από τη στιγμή που την ονομάζουν έτσι, ο Ηρακλής θα πρέπει να τιμωρηθεί με πρόστιμο και όχι με υποβιβασμό, όπως έγινε και με τις ομάδες του κ. Κούγια και του κ. Αρβανιτίδη. Εκεί όπου ο ένας έκανε μήνυση στον κολλητό του και ο άλλος στην γραμματέα του και να αθωωθούνε. Είναι γελοία, μορφή δικαιοσύνης. Και εδώ πάλι δεν υπάρχει ισονομία. Προχωράμε και λέμε ο κ. Πιλάβιος, είναι προϊστάμενη αρχή δέχτηκε αυτήν παραποιημένη φωτοτυπία.

Έχει υποχρέωση η Επιτροπή Μεταγραφών της ΕΠΟ, εντός τριών ημερών να ζητήσει το πρωτότυπο. Πρωτότυπο δεν ζητήθηκε μέχρι την ημέρα που καλέστηκε ο Κ. Πιλάβιος στην Επιτροπή Ιδιότητας της Βουλής. Ο Πιλάβιος ήταν υποχρεωμένος να ζητήσει το πρωτότυπο και δεν το έκανε. Άρα φταίει ο ίδιος και αλλοίωσε όλο το ελληνικό πρωτάθλημα. Μετά ανακαλέστηκαν όλες οι μεταγραφές του Ηρακλή, εκτός του Τσίτα, ο οποίος φαίνεται είχε μπει στο μάτι άλλων ομάδων. Είναι πολλές μορφές αδικίας κατά του Ηρακλή και αυτή θα προσπαθήσω να σταματήσω. Ο μοναδικός πλαστογράφος και ο μοναδικός που αλλοίωσε το πρωτάθλημα είναι ο κ. Πιλάβιος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Ακούστε το καλά. Αν ήμουν εγώ βουλευτής, όταν πήγε στη Βουλή, θα φώναζα εισαγγελέα υπηρεσίας και θα έφευγε από εκεί μέσα με χειροπέδες, γιατί κορόιδεψε και όλους τους βουλευτές. Όλοι είναι άγιοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Ηρακλής είναι αυτός που τα δημιουργεί όλα; Όχι. Δεν είναι έτσι.

Η μόνη ομάδα που δεν ήταν μέσα στα στημένα. Είναι πολύ στοχοποιημένος. Εγώ πολύ προσωπικά εγώ δώσει εντολή σε δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, να κάνει μήνυση στον κ. Κουρίδη, στον κ. Καραγκιόζη και κατά παντός υπευθύνου, να έρθουν εδώ στην Θεσσαλονίκη, στο δικαστήριο και να μας απαντήσουν ποιες έκανε την πλαστογραφία και ποιες είναι οι 5-6 ομάδες που δεν είχαν φάκελο. Τονίζω και κατά παντός υπευθύνου. Να έρθουν και να μας πουν ποιος τους έδωσε εντολή να λειτουργήσουν έτσι».

Χρήστος Παπαστεργίου: «Η θέση η δική μας είναι η εξής: Η υπόθεση δικαίωσης του Ηρακλή πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, δηλαδή, μέχρι το Σάββατο όπου θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η απόφαση πρέπει να αλλάξει και μπορεί να αλλάξει. Πρώτον, με τις νομικές ενέργειες που κάνει η ΠΑΕ Ηρακλής και δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να τις αναλύσω. Δεύτερον με απόφαση, να κριθεί ξανά η απόφαση για τον Ηρακλή, από την Επιτροπή Εφέσεων, με άλλη σύνθεση και στο πνεύμα που το διαιτητικό έχει καθορίσει.

Δεν μπορεί να αλλάζει απόφαση ανώτατου δικαστηρίου, από μια απλή Επιτροπή. Η ΕΠΟ, οφείλει να ξαναστείλει την υπόθεση στο Εφετείο. Τρίτο, να παρέμβει η Πολιτεία, όπως έκανε και με την ΕΕΑ και να εξασφαλίσει την αξιοπιστία και την επί ίσοις όροις διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Θα πρέπει να αναστείλει την 2η αγωνιστική, μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλες οι υποθέσεις. Να υπάρξουν προϋποθέσεις ισότιμης αντιμετώπισης σε όλες τις ομάδες. Θα πρέπει να διασφαλιστεί η ισονομία του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα θελα να πω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπονομευτεί η ΔΕΘ, μέσα από αυτή την διαδικασία, το Σάββατο. Ο Πιλάβιος έχουν ιστορικές ευθύνες όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και για την Θεσσαλονίκη».

Γιώργος Παπαδόπουλος: «Εδώ έχουμε μία ιστορία της παράγκας. Τα ίδια πρόσωπα κάνουν εναλλαγές στις θέσεις τους. Σήμερα λοιπόν τα ίδια πρόσωπα ο κ. Κουρίδης, βλέπουμε να βγάζουν αποφάσεις που προηγουμένως τις είχαν σχεδιάσει σε ένα γραφείο. Λυπάμαι που θα το πω αλλά μέρος σε όλη αυτή την ιστορία είναι και ο ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής. Ο οποίος δεν άκουγε τίποτα και δεν έκανε παρεμβάσεις τις όποιες του έδινε ο νόμος. Στο όνομα του αυτοδιοίκητου έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα.

Πρέπει να παρθούν σκληρές αποφάσεις. Πρώτα από όλα να μην γίνει το πρωτάθλημα. Τα λέω σκληρά, αλλά μας έχουν αηδιάσει με όλα αυτά. Μένουν στο ποδόσφαιρο μόνο τα λαμόγια και όσοι θέλουν να οικονομήσουν. Η Πολιτεία έχει ευθύνη και πρέπει να την αναλάβει. Στο τέλος θα μείνουν στο ποδόσφαιρο όσοι στήνουν και παίζουν στοίχημα, όλοι οι υγιείς θα πρέπει να αποχωρήσουμε. Όσο για τους ανθρώπους της πόλης, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και ο Διονύσης Ψωμιάδης, ο οποίος είναι μέλος της ΕΠΟ και πρέπει να πάρει θέση. Δεν έχουμε δει κάτι να κάνει. Πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

 



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved