«Ο Ηρακλής ανήκει στη Super League»

«Ο Ηρακλής ανήκει στη Super League»

Ο καθηγητής Αθλητικού Δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος, υποστήριξε πως ο Ηρακλής πρέπει να διεκδικήσει με κάθε τρόπο τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Super League καθώς τη δικαιούται.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Sportday», ο κ. Μαλάτος, υποστήριξε ότι η Επιτροπή Εφέσεων είναι κατώτερο όργανο από το Διαιτητικό Δικαστήριο κάτι που σημαίνει ότι οι αποφάσεις του δεύτερου δεν μπορούν να παυθούν από την πρώτη έτσι ο Ηρακλής έχει κάθε δικαίωμα μέσα από τα πολιτικά δικαστήρια να διεκδικήσει την δικαίωσή του.

«Σύμφωνα με τις δύο τελευταίες αποφάσεις που εξέδωσαν τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, ο Ηρακλής ανήκει στη Super League. Από νομικής πλευράς υπερισχύει ξεκάθαρα η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλάτος.

«Από τη στιγμή που αυτό έκρινε ότι είναι αρμόδιο, εξέτασε την υπόθεση του Ηρακλή και ακύρωσε την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ, παύουν να έχουν ισχύ οι όποιες αποφάσεις της Εφέσεων περί υποβιβασμού του Ηρακλή, διότι η Εφέσεων είναι κατώτερο όργανο από το Διαιτητικό. Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο Ηρακλής πρέπει να απαιτήσει από το Δ.Σ. της ΕΠΟ τη συμμετοχή του στη Σούπερ Λίγκα και σε περίπτωση αρνήσεως να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια», συμπλήρωσε ο καθηγητής του αθλητικού δικαίου.

Όσο για το θέμα των αρμοδιοτήτων των οργάνων, σχολίασε: «Η αρμοδιότητα του Διαιτητικού έχει αναγνωριστεί μέσω της υπόθεσης του ΟΦΗ. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, ο τρίτος βαθμός είναι περιττός στα αθλητικά δικαστήρια και δεν θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει, πρέπει να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις του».

Τέλος, ο Ανδρέας Μαλάτος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι: «Σύμφωνα με τις αποφάσεις που υπάρχουν, ο Ηρακλής είναι στη Σούπερ Λίγκα. Είναι ξεκάθαρο και νομικά πολύ απλό. Από τη στιγμή που το Διαιτητικό εξέτασε την υπόθεση και ακύρωσε, δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση κατά του Ηρακλή. Το ότι η Εφέσεων είπε "εγώ δεν την εξετάζω, κρίνω αναρμόδιο το Διαιτητικό και απαράδεκτη την αίτησή του" δεν σημαίνει ότι η υπόθεση γυρίζει στην προηγούμενη απόφαση της Εφέσεων. Από τη στιγμή που δεν εξετάζεται η υπόθεση, ισχύει η απόφαση του Διαιτητικού, μια και, όπως το θέτει το καταστατικό της ΕΠΟ, αυτό είναι το ανώτερο δικαστήριο. Καλώς ή κακώς, αυτό είναι το ανώτερο όργανο και νομικά σε μία υπόθεση δεν μπορεί να υπερισχύσει ένα άλλο κατώτερο όργανο. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Ούτε κανείς μπορεί να ισχυριστεί, σε αυτήν την περίπτωση, ότι ισχύει η πρωτοβάθμια απόφαση της Σούπερ Λίγκας για υποβιβασμό του Ηρακλή, μια και η απόφαση της Εφέσεων που ακυρώθηκε επικύρωνε ουσιαστικά την πρωτοβάθμια απόφαση και άρα ακυρώνεται και αυτή».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved