Καϊμακάμης: «Όποιος δεν φοβάται, δεν απειλεί»

Καϊμακάμης: «Όποιος δεν φοβάται, δεν απειλεί»

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ηρακλή τοποθετήθηκε σχετικά με τις επόμενες κινήσεις των «κυανόλευκων» και τόνισε ότι περιμένει εντολή από την ΠΑΕ για να γίνει προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero» μίλησε ο Πέτρος Καϊμακάκης σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ τη Δευτέρα (05/09), που κράτησε τον «γηραιό» στη Football League.

Αρχικά ο Καϊμακάμης είπε: «Όταν είχαμε μιλήσει μετά την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου σας είχα πει ότι πρέπει η Θες/νίκη, η πόλη, οι παράγοντες , να θωρακίσουν την πεντακάθαρη νομική νίκη, η οποία έδειχνε και την ουσιαστική πλευρά του θέματος αλλά και την νομική. Δεν θέλω όμως τώρα να πω περισσότερα για αυτό το θέμα, είναι στιγμή περισυλλογής και προσδιορισμού των βημάτων που θα ακολουθήσουμε στην συνέχεια. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτή η επιτροπή εφέσεων με πρόεδρο τον κ. Θέμελη και εισηγητή τον κ. Ανδριανόπουλο μας έχει συνηθίσει να μας εκπλήσσει άσχημα με τις αποφάσεις που λαμβάνει. Δεν έχουν δημοσιεύσει ακόμη το σκεπτικό, να δούμε πότε θα το δημοσιεύσουν για να ορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας και να ασκήσουμε καλόπιστα πάντα την νομική κριτική μας.

Είμαι, πάντως, σίγουρος ότι θα προσπαθήσουν πάρα πολύ, πάρα πολύ για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν 2 αποφάσεις, η μία προέρχεται από το ανώτατο δικαστήριο της ΕΠΟ, το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο που δικαιώνει πανηγυρικά τον Ηρακλή και η άλλη από την δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων που εφάρμοσε λανθασμένα τον σχετικό κανονισμό και αντί να τιμωρήσει τον Ηρακλή με την διάταξη για την πλαστογραφία, με έναν νομικό ακροβατισμό τον τιμώρησε για δυσφήμηση του αθλήματος.

«Εμείς δείξαμε και αποδείξαμε, με αμάχητα τεκμήρια, ότι ο Ηρακλής δεν μπορούσε να τιμωρηθεί με το άρθρο 26 αλλά έπρεπε να τιμωρηθεί με το άρθρο 20 και να αρθεί η αδικία. Αποδείξαμε κατά την διαδικασία, με έγγραφα όπως αυτά του νομικού συμβούλου της ΕΠΟ και τα πρακτικά κτλ ότι το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο αναγνωρίζονταν ως το ανώτατο δικαστήριο στην Ελλάδα. Το πώς όμως η επιτροπή εφέσεων κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, μόνο ο Θεός και οι ίδιοι το ξέρουν. Πιστεύω ότι δεν έχει τελειώσει η δικαστική προσπάθεια αλλά έχω να πω κάτι, με αυτή την απόφαση έδωσαν ένα ακόμη χτύπημα στην αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και της αθλητικής δικαιοσύνης. Είναι μια απόφαση που θα αποτελέσει αντικείμενο κριτικής από τους θεωρητικούς και τους καθηγητές του δικαίου και είμαι σίγουρος ότι θα κατακριθεί γιατί στερείται των προϋποθέσεων εκείνων που πρέπει να περιλαμβάνει μια νομική απόφαση».

Για το αν υφίσταται κακοδικία, ο νομικός εκπρόσωπος του Ηρακλή τόνισε:

«Δεν είναι θέμα κακοδικίας, είναι μια μη νόμιμη απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής, είναι παράνομη απόφαση. Την απόφαση αυτή θα την προσβάλλουμε αλλά δεν θα πω τώρα, πότε και που θα γίνει αυτό».

Για τις απειλές της ΕΠΟ, υπογράμμισε:

«Τώρα θυμήθηκε να το κάνει αυτό; Δεν υπήρχε πάντως λόγος να μας το υπενθυμίσει η ΕΠΟ. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν νομικά και αντιδρούν έτσι, δεν είναι ήσυχοι στις καρέκλες τους. Πιστεύω ότι θα τους αιφνιδιάσουμε νομικά στην συνέχεια. Η ανακοίνωση αυτή της ΕΠΟ σημαίνει ότι φοβούνται την ανεπηρέαστη και νομικά ορθή απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων. Όποιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτε δεν απειλεί. Εμείς όταν πάρουμε την εντολή από την ΠΑΕ, θα ενεργήσουμε όπως πρέπει να ενεργήσουμε, ήδη έχουμε κάνει τις εισηγήσεις μας όλοι όσοι χειριζόμαστε την υπόθεση. Υπάρχει ακόμη χρόνος για να ανατρέψουμε την απόφαση αυτή, έχω επίσης εκπλαγεί από την συμπεριφορά αυτών που θέλουν να ονομάζονται επικεφαλείς του ελληνικού ποδοσφαίρου και έβγαλαν ήδη το πρόγραμμα αγώνων.

«Μην σας εκπλήσσουν όλα αυτά, σας υπενθυμίζω ότι ο κ. Θέμελης είναι ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας επιτροπής και την Δευτέρα στις 10.45 όρισε το δικαστήριο για την Τρίτη στις 11.00, εκείνο που με εξέπληξε είναι ότι επαναλάμβανε συνέχεια ότι είναι 37 χρόνια δικαστής, έντιμος και σωστός, το είπε 8 φορές αυτό. Όλοι είχαν αντιληφθεί το δίκιο του Ηρακλή για την απίθανη ποινή που του είχε επιβληθεί».

Στην ερώτηση, τέλος, αν το δίκαιο τελικά αποδοθεί, συμπλήρωσε:

«Όταν λέτε Ηρακλής να αναφέρεστε και σε όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την απόφαση αυτή, θα πρέπει και όλοι αυτοί να δουν με διαφορετικό μάτι και την ιστορία της ομάδας και την ποινή που της είχε επιβληθεί. Θα πρέπει όλοι από την πλευρά τους να συνδράμουν ώστε να μην επαναληφθεί άλλη αδικία εις βάρος του Ηρακλή. Δεν ξέρω αν έγιναν συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, θέλω όμως να επισημάνω ότι η προσπάθεια δικαίωσης του Ηρακλή θα έχει πολλαπλές μορφές και εκδηλώσεις. Ο Ηρακλής πρέπει να είναι στην Σούπερ Λίγκα και όλοι θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται όμως συστράτευση και άλλων παραγόντων. Το θέμα για τον Ηρακλή είναι κυρίως ηθικό, το θέμα είναι να εξακολουθήσει να αγωνίζεται στην κατηγορία που ανήκει. Η απόφαση της επιτροπής εφέσεων δεν βασίζεται ούτε στον νόμο ούτε στους κανονισμούς, οι θέσεις ήταν εμπεριστατωμένες και δεν πιστεύαμε ότι μπορούσε να ανατραπεί η απόφαση του διαιτητικού και περιμένουμε τώρα να δούμε το σκεπτικό της απόφασης. Θεωρώ ότι ο αγώνας για το δίκιο του Ηρακλή έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved