«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι»

«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι»

Ο προπονητής των Τρικάλων, Γιώργος Βαζάκας, μίλησε στον «fm100» για την κατάσταση της ομάδας του, για την προετοιμασία ενόψει Δόξα Δράμας ενώ προχώρησε σε μια ανάλυση για τον ΑΟΤ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του ΑΟΤ:

Για την προετοιμασία της ομάδας ενόψει του αγώνα της Κυριακής: «Από χθες μπήκαμε ουσιαστικά στην προετοιμασία για τον Κυριακάτικο αγώνα με την Δόξα Δράμας. Κάθε παιχνίδι έχει την δικιά του ιδιαιτερότητα, θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και ανάλογα με τον αντίπαλο προετοιμαζόμαστε.»

Για το αν πιστεύει πως το παιχνίδι αυτό θα είναι κομβικό για την είσοδο του ΑΟΤ στην εξάδα: «Πιστεύω πως θα αλλάξουν πολλά στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν και πιστεύω πως τα Τρίκαλα δεν θα βγάλουν έξω από την εξάδα την Δόξα Δράμας αλλά σε τρεις αγωνιστικές θα βγάλουμε έξω τον Λεβαδειακό. Θα μπορούσαμε να το πούμε κομβικό διότι με αυτό το παιχνίδι μπαίνουμε σε ένα πρόγραμμα τριών παιχνιδιών που μπορούμε να κάνουμε την διαφορά και να κοιτάμε πιο ψηλά.»

Για την επιθετικότητα της ομάδας που δημιουργεί πολλές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματική στο να σκοράρει: «Τη συζήτηση αυτή είχα και με τον πρόεδρο και η απάντησή μου είναι “να είμαστε χαρούμενοι που η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες”. Όταν κάνεις ευκαιρίες συνήθως σκοράρεις κιόλας, η ανησυχία θα είναι όταν δεν δημιουργούμε ευκαιρίες.»

Για το αν ήταν η απουσία του Μανουσάκη αυτή που έκανε στον αγώνα με τον Θρασύβουλο, την μονοδιάστατη ανάπτυξη των επιθέσεων με τον Μίνγκα από τα δεξιά: «Άλλο η τακτική και άλλο η στρατηγική, και ότι γίνεται είναι μελετημένο. Το μεγάλο όπλο που έχουμε σαν ομάδα είναι η δύναμη που έχουμε στα πλάγια. Σε αυτό το παιχνίδι μας βγήκε η δύναμη από τα δεξιά λειτουργώντας πολύ και τα μπάκ της ομάδας. Η ομάδα δεν μπήκε με πλάνο να παίξει από τα δεξιά απλά μας βγήκε στο παιχνίδι ενώ έχουμε τον πλουραλισμό να βγαίνουμε απρόβλεπτα για τον αντίπαλο σε επιθέσεις από όλες τις πλευρές.»

Για την αδυναμία που δείχνει η ομάδα στη απευθείας εκτέλεση φάουλ: «Αυτή τη στιγμή η ομάδα δείχνει πως δεν έχει αυτόν που θα κάνει την απευθείας εκτέλεση. Θεωρείτε πως ο Ουέλινγκτον χτυπούσε απευθείας φάουλ, αλλά αυτό θα το δείξουν και οι προπονήσεις. Αν κάποιος παίκτης πιστεύει πως το έχει μπορεί να πάρει την πρωτοβουλία και σε συνεννόηση μαζί μου να κάνει μια εκτέλεση.»

Για το μεταγραφικό απόκτημα τον Βραζιλιάνο Μπαλού: «Χθες έκανε την πρώτη προπόνηση μαζί μου. Έχει τα στοιχεία αυτά που είδαμε και τον αποκτήσαμε.  Τα εργομετρικά του είναι τέλεια και δείχνουν έναν παίκτη που έχει ατελείωτες δυνάμεις και από εκεί και πέρα είναι θέμα προσαρμογής.»

Για το αν αποκτήθηκε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, από την διοίκηση, αυτό που ζήτησε: «Εγώ είμαι κατά των μεταγραφών του Δεκεμβρίου γιατί δεν ξέρεις τι παίκτη θα πάρεις, σε τι κατάσταση θα είναι και αν μπορεί άμεσα να βοηθήσει. Η ομάδα στήνεται το καλοκαίρι και το χειμώνα “κουμπώνεις” εκεί που βλέπεις πως η ομάδα υστερεί. Οι παίκτες που ήρθαν ήταν σε θέσεις που η ομάδα είχε πρόβλημα στη δεύτερη λύση.»

Για το που πιστεύει πως θα κριθεί το παιχνίδι στην Δράμα: «Η Δράμα είναι μια ομάδα η οποία έχει ενθουσιασμό μέσα στην έδρα της και έχει και πολύ κόσμο. Από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να επιβληθεί. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, πρέπει να κάνουμε το πάσινγκ γκέιμ σε αυτό το παιχνίδι, να είμαστε ήρεμοι και να κυκλοφορήσουμε την μπάλα, να επιβληθούμε στον αντίπαλο και να δείξουμε πως έχουμε το πάνω χέρι στο παιχνίδι και θα κάνουμε πάλι τις ευκαιρίες.»



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved