Πηλαδάκης: «Υπερήφανος για την ΑΕΛ»

Πηλαδάκης: «Υπερήφανος για την ΑΕΛ»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε σήμερα (01/09) στην εφημερίδα «Ελευθερία» ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κώστας Πηλαδάκης.

Το καλοκαίρι που μόλις ολοκληρώθηκε ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για τον μεγαλομέτοχο της θεσσαλικής ομάδας, ωστόσο το φθινόπωρο αναμένεται ακόμα πιο «θερμό». Ο Πηλαδάκης αναφέρθηκε σε όλους και σε όλα και είπε τα πράγματα με το όνομά τους.

Δήλωσε δικαιωμένος με τις εξελίξεις στον αγώνα που κάνει ο σύλλογος να παραμείνει στην Super League, υπερήφανος για την ΑΕΛ που «είναι καθαρή» αλλά και προβληματισμένος για τυχόν… αντίποινα τη νέα χρονιά. Ο Πηλαδάκης αναφέρθηκε στο «αντίο» του Νίκου Νταμπίζα, τη σχέση του με τον Τουμέρ Μετίν και τα «στημένα» παιχνίδια. Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Πηλαδάκη στην εφημερίδα «Ελευθερία»:

«Η κοινή γνώμη και οι αποφάσεις των τακτικών δικαστών ήταν μια μεγάλη ηθική δικαίωση. Αν το αποτέλεσμα στο τέλος είναι το επιθυμητό δεν τον γνωρίζω. Η συνείδησή μου έχει ικανοποιηθεί και μαζί όλων αυτών των χιλιάδων που υποστηρίζουν την ομάδα και το απέδειξαν και στο φιλικό με τον Πανσερραϊκό πόσο δίπλα είναι στη ομάδα. Είμαι υπερήφανος για τον αγώνα που έχουμε δώσει και όλα αυτά είναι η απάντηση σε αυτούς που έλεγαν κάποτε ότι δεν προστατεύω την ομάδα. Αν είναι να θυσιάσω την αξιοπρέπειά μου δεν το κάνω. Όλοι στην ΑΕΛ τώρα αισθάνονται περήφανοι που είναι καθαρή ομάδα με καθαρούς παίκτες και καθαρή διοίκηση. Φοβάμαι πάρα πολύ για το μέλλον. Συνέβη αποδεδειγμένα πέρυσι, μπορεί του χρόνου να μην υπάρχουν κασέτες... Το φοβάμαι πάρα πολύ και όλες αυτές οι καταγγελίες που κάναμε και αποδείχθηκαν κιόλας, αυτό είναι το παράδοξο, ενδεχομένως να μας ακολουθήσουν και στην επόμενη χρονιά. Αλλά η εντιμότητα δεν περιλαμβάνει τη λέξη συμβιβάζομαι και είναι μονόδρομος. Τρυπάς τον τοίχο ή σπας το κεφάλι σου...».

Για τον Νίκο Νταμπίζα: «Είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος με αρκετές γνώσεις στο ποδόσφαιρο και τεράστια εμπειρία αγωνιζόμενος και έχει δείξει ότι έχει ήθος αγωνιστικό»

Για τον Τουμέρ Μετίν: «Ο Τουμέρ όπως είπα και στην επίσημη δήλωσή μου στο site είναι ένας φίλος, το λέω με όλη τη σημασία της λέξεως και ανεξαρτήτως τοποθετήσεων καθενός στη διαδικασία αυτή πιστεύω ότι είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής που έδωσε πολλά σ' αυτή την ομάδα και πραγματικά είναι από αυτούς που την αγάπησαν έμπρακτα όπως καταλαβαίνεται όμως όταν κάνεις ανανέωση σε ένα σύνολο παικτών, παίκτες όπως ο Μετίν δεν μπορούν να κάθονται στον πάγκο»

Για τα στημένα ματς: «Η ομάδα δεν έπεσε με 15 βαθμούς διαφορά. Σε τρεις-τέσσερις χρονικές στιγμές που η ομάδα κατάφωρα αδικήθηκε από διαιτητές και απ' ό,τι αποδεικνύεται από τις συνομιλίες προφανώς δεν ήταν τυχαίο η ομάδα αν είχε κερδίσει τις μισές από αυτές και η ψυχολογία αλλά και η πορεία της ομάδας θα ήταν διαφορετική. Όταν αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο λόγος πτώσης της ομάδας δεν είναι η κακή απόδοση των παικτών γιατί όπως ξέρετε και εσείς ειδικά πολύ καλά από αθλητισμό αν κινδυνεύεις πάνω από μισό γύρο να πέσεις, η μπάλα είναι οχτακόσια κιλά και τα πόδια των παικτών ένα τόνο».

Για τα λάθη της διοίκησης στον περσινό σχεδιασμό: «Λάθος επιλογές έγιναν σε όλα τα επίπεδα και ίσως και άλλα λάθη που να αφορούσαν στα αποτελέσματα. Δεν πρόκειται ποτέ να διαπραγματευτούμε την αξιοπρέπειά μας ούτε τη θέση που έχω όλα αυτά τα χρόνια στον αθλητισμό ενάντια στη βία».

Για τους Λαρισαίους πολιτικούς: «Σκέφτεστε ότι ξεσηκώνονται οι πολιτικοί του Βόλου που είναι εν αδίκω και εμείς οι δικοί μας πολιτικοί δεν ζητήσαμε να διεκδικήσουν κάτι παράνομο αλλά την κάθαρση και τη νομιμότητα στο ποδόσφαιρο. Αυτό ζητήσαμε. Γνωρίζω ότι έγιναν προσπάθειες από βουλευτές που δε θέλουν να δημοσιοποιηθούν όπως και ο κ. Ροντούλης που έκανε τον αγώνα, τον δημοσιοποίησε και τον ευχαριστώ. Και δεν τον ευχαριστώ προσωπικά για μένα αλλά εξ ονόματος της ομάδας. Και πιστεύω ότι δηλώσεις τύπου, επειδή είδα πολιτικούς του Βόλου, αν τιμωρηθεί ο Βόλος δεν πρέπει να ευνοηθεί η Λάρισα αυτή τη ευαισθησία όταν σε έναν ολόκληρο χρόνο οι παράγοντες του Ολυμπιακού Βόλου έθιγαν την πόλη μας και αποδεικνύεται από τις συνομιλίες ότι είχαμε δίκιο, είναι το λιγότερο άκομψο για να μην πω καμία άλλη έκφραση τώρα να βγαίνουν με θράσος και να λένε αυτά τα πράγματα».

Για τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της ΕΠΟ: «Δυστυχώς έχουν δημιουργηθεί επιτροπές των επιτροπών που συμμετέχουν άνθρωποι που να είναι καθόλα αξιοπρεπείς αλλά έχουν τεράστιο ασυμβίβαστο. Δεν γίνεται αντί να είναι ανεξάρτητοι δικαστές να είναι στο μισθολόγιο αυτών που τους επιλέγουν και η τύχη τους να βασίζεται σε αυτούς. Βλέπετε στο πρωτοβάθμιο όργανο είναι τακτικοί δικαστές και στο δευτεροβάθμιο συνταξιούχοι. Τρίτον, δεν γίνεται να νομολογούν και να εισηγούνται άνθρωποι δικηγόροι οι οποίο έχουν ασυμβίβαστο και μιλάω για τον κ. Σφυρή που είναι εκπρόσωπος της Β' εθνικής. Πώς νομολογεί ποιος πέφτει και ποιος μένει, με ποιο δικαίωμα όταν υπάρχουν πειθαρχικά όργανα στη Λίγκα που λένε ότι κάποιος αδικήθηκε φέτος και επωφελήθηκε κάποιος άλλος με παράπτωμα πρέπει να ωφεληθεί αυτός που αδικήθηκε. Τέλος δεν γίνεται σε μια δίκη εναντίον της ΕΠΟ, η ΕΠΟ να δικάζεται ερήμην και στην άλλη να υπάρχει νομικός ενός εκ των δύο εναγόντων». Στην τοποθέτηση αυτή ρωτήθηκε αν εννοεί τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, κ. Κουρίδη και απάντησε: «Ναι γιατί κανένας παράγοντας δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι τυχαία γεγονότα, δεν είναι αντικειμενική πολιτική αυτή»

Για τον Σοφοκλή Πιλάβιο: «Για τον κ. Πιλάβιο δεν θέλω να κάνω κριτική αλλά έχει μια χρυσή ευκαιρία να κάνει κάθαρση όταν πάνω από το 85% της κοινής γνώμης όπως διαπιστώνουν τηλεοπτικά και από εφημερίδες είναι αντίθετοι σε αυτά που συμβαίνουν μετά την απόφαση που βγήκε στο δευτεροβάθμιο. Είναι χρυσή ευκαιρία να καθαρίσουν το όνομά τους και να δείξουν την αξιοπρέπειά τους. Θα σας πω μόνο το εξής, αυτή η δικαιολογία των αποδείξεων όταν μιλάμε για ένα ζωντανό οργανισμό όπως το ποδόσφαιρο αν έχεις τόσες πολλές ενδείξεις και συμπτώσεις για να τα φέρεις σε μια ισορροπία παίρνεις πρωτοβουλίες και απλώς σταματάς συνεργασίες με ανθρώπους, παράγοντες, νομικούς συμβούλους, διαιτητές και έτσι επιτυγχάνεις την εντιμότητα».



Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved