«Οι δικηγόροι παίζουν ποδόσφαιρο»

«Οι δικηγόροι παίζουν ποδόσφαιρο»

Για κανονισμούς που μεταφράζονται και παρερμηνεύονται, αλλά και για ποδόσφαιρο που παίζεται στις δικαστικές αίθουσες από δικηγόρους, έκανε λόγο ο νομικός εκπρόσωπος της Λάρισας και του Πανσερραϊκού, Γιώργος Παναγόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιφωνικό σταθμό SKAΪ 100.3, ο Γιώργος Παναγόπουλος, τόνισε: «Μιλάμε για αρρωστημένη κατάσταση, μια κατακερματισμένη αθλητική δικαιοσύνη, μια νομολογία που άγεται και φέρεται. Το καταστατικό της ΕΠΟ πάει στα σκουπίδια. Οι κανονισμοί μεταφράζονται και παρερμηνεύονται. Το ποδόσφαιρο τώρα παίζεται στις δικαστικές αίθουσες. Οι δικηγόροι παίζουν ποδόσφαιρο κι αυτό είναι ντροπή.

Η Ομοσπονδία δεν έχει καταφέρει να προστατεύσει κανέναν, ούτε καν τον προεδρό της. Ποιεί την νήσσαν η ΕΠΟ στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου και της προσφυγής στο Εφετείο. Ενώ σε εμάς εν μία νυκτί μας έβαλαν τελεσίγραφο. Ίσως να προφασιστουν ότι δεν πρόκειται για απόφαση της ΕΠΟ. Ομως ούτε κι η δική μας αφορούσε απόφαση της ΕΠΟ αλλά της Λίγκας.

Όπως και να έχει, πάντως, αυτό που έχει γίνει τώρα είναι πολύ χειρότερο καθώς έχει αντίκτυπο στη διοργάνωση του πρωταθλήματος. Εδώ που φτάσαμε δεν μπορείς να απαγορεύεις σε κανέναν να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια. Δεν νομίζω ότι η ΕΠΟ αντιμετωπίζει το Βόλο με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισε τις υπόλοιπες ομάδες. Δεν έχουν κάνει κάποια κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Υπάρχει μια ισχυρότατη ομόφωνη απόφαση της Σούπερ Λίγκας από το 2010, που είναι το βασικό μας επιχείρημα και θεμελιώνει το έννομο συμφέρον μας. Ως διοργανώτρια η Σούπερ Λίγκα είναι υπεύθυνη για την τελική κατάταξη των ομάδων και έχει τη δυνατότητα να περάσει τη συγκεκριμένη απόφαση. Βάσει αυτής της απόφασης που κατέτασσε τον Ηρακλή στη 16η θέση της βαθμολογίας, εξεδόθη η δικαίωση του Αστέρα Τρίπολης.

Δεν γνωρίζω καν αν το Διαιτητικό Δικαστήριο γνώριζε την απόφαση αυτή. Δεν υπήρχε ποτέ τρίτος βαθμός αθλητικής δικαιοσύνης. Εισηγητής όλων των τερατουργημάτων είναι ο κύριος Κουρίδης, που έχει λόγους να παρίσταται στις δίκες, προσωπικούς και όχι νόμιμους. Τον έχουν αποκαλέσει «σκιώδη» πρόεδρο. Ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας δεν μπορεί να εμφανίζεται στα δικαστήρια κατά το δοκούν.

Εδώ που φτάσαμε η ΕΠΟ δεν έχει ηγεσία, ο πρόεδρος λείπει μόνιμα, δεν υπάρχει κανεις να πάρει πάνω του την ευθύνη. Υπάρχει γόρδιος δεσμός και χρειάζονται δραστικά μέτρα για να λυθεί.

Το πρωτάθλημα έχει νοθευθεί πριν καν αρχίσει. Ενα πρωτάθλημα που δεν στηρίζεται πουθενά, δεν υπάρχει προκήρυξη, δεν υπάρχει σύμβαση προσχώρησης ο καταστατικός χάρτης που υπογράφουν όλες οι ομάδες. Με ποιους όρους ξεκινάει; Ούτε σε τουρνουά δικηγορικού συλλόγου δεν γίνονται αυτά».



Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved