Κόουλμαν: «ΑΕΛ όπως… Σίτι»

Κόουλμαν: «ΑΕΛ όπως… Σίτι»

Ο τεχνικός της Λάρισας εξήγησε γιατί επέλεξε τη Λάρισα για να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα.

Ο Κρις Κόουλμαν παραχώρησε συνέντευξη στο 1ο φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «SL PRESS» και αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στη χώρα μας, παρομοίασε την ΑΕΛ με την Μάντσεστερ Σίτι και ανέλυσε τη φιλοσοφία του.

Μερικά από τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του Ουαλού.

Για την επιλογή του να έρθει στη Λάρισα «Χωρίς να μπορώ να το εξηγήσω, κάτι με έδενε με την ΑΕΛ. Από τον Δεκέμβριο παρακολουθούσα την πορεία της, ευχόμουν να μείνει στη Super League, αλλά έλεγα πως ακόμη κι αν υποβιβασθεί θέλω να την αναλάβω. Και στην Αγγλία υπάρχουν ομάδες που τις βλέπουμε με άλλο πρίσμα, γιατί έχουν μια μοναδικότητα. Έτσι ήταν ας πούμε και η Μάντσεστερ Σίτι πριν έρθουν τα… λεφτά».

Για το βρετανικό μοντέλο Team Manager: «Το ξεκαθάρισα απ’ την πρώτη στιγμή στη διοίκηση πως θα έχω τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην επιλογή των παικτών. Από κει και πέρα, ούτε ψάχνω, ούτε επιδιώκω ρίξεις. Το ζητούμενο είναι να λειτουργεί η ομάδα με τη φιλοσοφία μου και να αναζητώ τους ποδοσφαιριστές που θα την υποστηρίξουν».

Για το πνεύμα της δικής του ΑΕΛ: «Ομαδικό πνεύμα είναι να μπαίνεις στ’ αποδυτήρια μετά από ήττα, να βλέπεις τα μάτια των παικτών και να διακρίνεις την επιθυμία ν’ ακολουθήσουν τον δύσκολο δρόμο.  Όταν υπάρχει πλέον ζωντανό το παράδειγμα των τριάντα παικτών που είναι απόλυτα συνεπείς, δεν μπορεί αυτοί να είναι λάθος και ο ένας σωστός. Οι τριάντα είναι σωστοί και ο ένας λάθος. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να διαφυλάξουμε ως ομάδα και γι’ αυτό παλεύω».

Για τον Τσιμπάμπα: «Αν ο Μέσι μπορεί και δίνει το 100% παίζοντας με ή χωρίς τη μπάλα και το ίδιο κάνει και στις προπονήσεις, δεν υπάρχει κανενός είδους δικαιολογία για οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή, ούτε μπορεί να υπάρξει εξαίρεση. Η ομάδα δεν χρειάζεται έναν παίκτη που να αγωνίζεται καλά 5 λεπτά και να μην προσφέρει τα υπόλοιπα 85. Ή να κάνει μια προπόνηση την εβδομάδα και στις υπόλοιπες να ‘ναι αλλού. Ζήτησα λοιπόν να παραχωρηθεί, γνωρίζοντας πως συνολικά υπάρχουν τρεις δρόμοι για τον Τσιμπάμπα»…

Για τους Νταμπίζα, Μετίν: «Είναι γεγονός πως όταν συναντηθήκαμε, ο Νταμπίζας μου είχε πει ξεκάθαρα και τίμια πως υπήρχε ένα χάσμα με την διοίκηση. Όσο για τον Τουμέρ, ο ίδιος με ρώτησε τίνος είναι η απόφαση να μη συνεχίσει και του ξεκαθάρισα πως είναι 100% δική μου».

Για το αγωνιστικό προφίλ της Λάρισας: «Λένε πως αν είμαστε στη Football League, οι περισσότερες ομάδες θα παίζουν σκληρά και θα πρέπει εμείς να προσαρμοστούμε σ’ αυτό. Καμιά φορά όμως, δεν είναι λύση να παλεύεις τη φωτιά με τη φωτιά. Ίσως είναι καλύτερο να ρίχνεις νερό στη φωτιά. Εξάλλου, μόνο έτσι θα ‘μαστε έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε και στη Super League αν χρειαστεί».

Για τις μεταγραφές που έρχονται: «Θέλουμε περισσότερη εμπειρία μεσοεπιθετικά και θα την ψάξουμε είτε σε Ελλάδα, λόγω των περιορισμών, είτε στο εξωτερικό. Στη δεύτερη περίπτωση βέβαια, θα χρειαστεί να διαχειριστούμε ανάλογα το υλικό. Γνώμονας θα ‘ναι το 4-2-3-1, γιατί δεν θεωρώ πως το 4-4-2 κρύβει πολλές εκπλήξεις για τον αντίπαλο»

Για τα θετικά παραδείγματα ποδοσφαιριστών: «Στην Αγγλία λέμε «football first», δηλαδή «πρώτα το ποδόσφαιρο» και μετά έρχεται η επιτυχία, η διασκέδαση, η χαρά. Παίκτες σαν τον Βενετίδη, τον Νεμπεγλέρα και τον Μπόα Μόρτε το ‘χουν καταλάβει, γι’ αυτό κι αγωνίζονται απτόητοι σ’ αυτό το επίπεδο».



Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved