Αισιόδοξος ο Καϊμακάμης

Αισιόδοξος ο Καϊμακάμης

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ηρακλής  μίλησε για την εκδίκαση της Πέμπτης (25/08) στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Ο Πέτρος Καϊμακάμης φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero» και τόνισε: «Οι υποθέσεις πρέπει να εκδικάζονται και να γίνεται η εκκαθάριση δικαστικών εκκρεμοτήτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο». 

Για τα όσα συνέβησαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο: «Μπορώ να σας μεταφέρω πως για πρώτη φορά ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ θυμήθηκε να προτείνει την παραγραφή των αιτημάτων του Ηρακλή. Επίσης ζήτησε να βρεθεί ο Αστέρας Τρίπολης στην δίκη χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στην συνέχεια ο κ. Κουρίδης ζήτησε 7 ημέρες να συντάξει ένα υπόμνημα. Κι όταν ρωτήθηκε να πει κάτι επί της ουσίας για τον Ηρακλή είπε πως δεν έχει να πει τίποτα. Δεν θυμόταν πότε έκλεισαν οι υπηρεσίες της ΕΠΟ, δεν θυμόταν το τι γίνεται στο CAS».

Σε ερώτηση για το τι υπερασπιζόταν ο κ. Κουρίδης εφόσον πρόσφατα παραιτήθηκε από την θέση του: «Δεν παρακολουθώ τις κινήσεις του κ. Κουρίδη, αλλά τις δικαστικές ενέργειες που κάνει. Για τα άλλα δεν γνωρίζω και δεν με αφορά. Πάντως σήμερα προσπάθησε να υπερασπιστεί τις θέσεις του Αστέρα Τρίπολης».

Για το τί υποστήριξε ο Ηρακλής: «Εμείς υποστηρίξαμε και αναπτύξαμε την αίτηση που προσβάλει την απόφαση του υποβιβασμού. Κατηγορούμαστε για την χρησιμοποίηση κάποιων ποδοσφαιριστών σε έναν αγώνα. Στην τελική με λίγα λόγια δεν θα έπρεπε να επιλεγεί η ποινή του υποβιβασμού όπου ήταν η αυστηρότατη, αλλά θα έπρεπε να δεχτούμε χρηματική ποινή. Βέβαια το λάθος έγινε από τον κ. Τάκη και αυτός πρέπει να δικαστεί καθώς θα έπρεπε να δράσει σύμφωνα με το καταστατικό και τον νόμο. Και ενώ τότε τον Ιανουάριο που έκανε πέντε μεταγραφές έδειξε πως υπήρχαν λεφτά, τα οποία όμως δεν τα έδωσε για να καλυφθεί η δόση προς το δημόσιο, την εφορία».

Σχετικά με την απόφαση της Παναχαϊκής: «Σωστά τοποθετήθηκε η Παναχαϊκή, εμένα δεν με ενδιαφέρει όμως η Παναχαϊκή, εμένα με ενδιαφέρει το ότι η συμπεριφορά του κ. Τάκη δεν μπορεί να δεσμεύει τον Ηρακλή. Κατηγορούμαστε για τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ. Για ένα μόνο παιχνίδι. Συνεχίζοντας στο δικό μας θέμα εμείς σήμερα αναφέραμε πως δεν έχουμε προσβάλει το ευ αγωνίζεσθαι και το ποδόσφαιρο. Υπάρχει μάλιστα και ένα ακόμη άρθρο, το άρθρο 14 που αναφέρει ακριβώς τι σημαίνει δυσφήμηση του αθλήματος την οποία από ότι φαίνεται παρέλειψαν να κοιτάξουν αυτοί που έριξαν τον Ηρακλή. Πρέπει έτσι να δικαιωθούμε. Επίσης, εφόσον ο κ. Κουρίδης δεν εξέφρασε νομικές απόψεις αντίθετες με εμάς. Μας δείχνει ότι δεν έχει τι να πει και πως προσπαθούσε να περιορίσει το παιχνίδι στα όρια των δικονομικών παραλήψεων. Να αναφέρουμε πως μαζί μου ήταν και άλλοι τρεις δικηγόροι, ενώ στην αίθουσα βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Παντελή και ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ κ. Γραμμένος. Πάντως να πω πως για πρώτη φορά η ΕΠΟ ενήργησε σωστά και όχι όπως πριν. Αυτό που μας έχει μείνει είναι που ο κ. Κουρίδης ζήτησε να συντάξει το αίτημά του σε 7 ημέρες. Τί νόμιζε δηλαδή; Ότι θα το δεχτούμε; Και το λέω αυτό διότι εφόσον περνούσε ένα τέτοιο θέμα και ξεκινούσε το πρωτάθλημα, τότε η αίτησή μας θα ήταν άνευ αντικειμένου. Αν ζητούσε 24 ώρες θα ήταν κάτι μέσα στα λογικά όρια, αλλά όχι και 7 μέρες. Επίσης έφερε κείμενα στα Αγγλικά, ενώ θα έπρεπε να είναι στα Ελληνικά ή μεταφρασμένα νομίμως».

Για το αν ακούστηκε κάτι θετικό: «Δεν ακούσαμε να λέγεται ότι οι προτάσεις μας πάνω στις αποφάσεις τις δευτεροβάθμιας επιτροπής είναι λανθασμένες. Κάτι που είναι πολύ θετικό. Πάντως αύριο μέχρι τις 12.30 θα αποσταλούν τα σημειώματα και από τις δύο πλευρές και μέχρι το μεσημέρι θα έχει βγει η απόφαση. Εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος. Πράγματι και οι τέσσερις δικηγόροι προσπαθήσαμε με σαφήνεια και νομικούς λόγους να υπερασπιστούμε το αίτημά μας».

Για το αν ήταν πιο εύκολη η υπόθεση του ΟΦΗ από αυτή του Ηρακλή: «Η υπόθεση του ΟΦΗ ήταν πολύ διαφορετικη και σαφώς ήταν πιο εύκολη».



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved