Οι προτάσεις της Παναχαϊκής στον Δήμο

Οι προτάσεις της Παναχαϊκής στον Δήμο

Οι Αχαιοί δημοσιοποίησαν την επιστολή που έστειλαν στον Δήμο Πατρέων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο ανέλυσε η ομάδα της Πάτρας και έκανε μια σειρά από προτάσεις.

Η επιστολή της Παναχαϊκής:

«Μετά την προφορική ενημέρωση που σας κάναμε στις 8/08/2011 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και γραπτώς σχετικά με τα συνολικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ Παναχαϊκή ως προς την παρουσία της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας εκπροσωπώντας την πόλη μας.

Ως προς το τυπικό μέρος ως 26/08/2011 θα πρέπει η ΠΑΕ να έχει καταθέσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τα παρακάτω δικαιολογητικά

Α) Βεβαίωση ότι έχει μετοχικό κεφάλαιο μεγαλύτερο των 500.000 ευρώ (η ΠΑΕ Παναχαϊκή έχει 1.900.000 ευρώ)

Β) Πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας (η ΠΑΕ Παναχαϊκή έχει ανελλιπώς τα τελευταία 2,5 χρόνια)

Γ) Πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας (η ΠΑΕ Παναχαϊκή έχει ανελλιπώς τα τελευταία 2,5 χρόνια)

Δ) Εγγυητική επιστολή 70.000 ευρώ (η ΠΑΕ Παναχαϊκή κατέθεσε στην Αχαϊκή τράπεζα το αντίστοιχο ποσό και εμπράγματη εξασφάλιση).

Ε)Παραχωρητήριο από τον Δήμο για το κεντρικό Παμπελοποννησιακό Στάδιο σαν εναλλακτική δεύτερη έδρα της επαγγελματικής ομάδας (Πρώτη έδρα το γήπεδο της Αγυιάς).

ΣΤ)Παραχωρητήριο από τον Δήμο του βοηθητικού γηπέδου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου σαν προπονητικό κέντρο και έδρα της ομάδας νέων.

Ανεξάρτητο αν θα πετύχουμε οποιαδήποτε συμφωνία για την χρήση των χώρων τα τυπικά παραχωρητήρια είναι προαπαιτούμενα για την αδειοδότηση της ομάδας και την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.

Μόνο ο Δήμος διαμέσου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου που έχει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις μπορεί να υποστηρίξει την προσπάθεια μας.

Ως προς το ουσιαστικό μέρος σας ενημερώνουμε ότι η ΠΑΕ Παναχαϊκή πλέον πρέπει να συντηρεί τα εξής ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ τμήματα :

Α) Ομάδα νέων, β) Ομάδα Κ17, γ) Ομάδα Κ15, δ) Ομάδα Κ12 και τμήματα Κ10 Όπως αντιλαμβάνεστε οι υποχρεώσεις μας έχουν αυξηθεί και θέλοντας να είμαστε συνεπής έχουμε ιδρύσει τα παραπάνω τμήματα με παιδία αποκλειστικά από την Πάτρα καθώς και ακαδημία 200 αθλητών σε συνεργασία με τον Παμπατραϊκό Αθλητικό Όμιλο που θα μετονομαστεί σε ακαδημίες ΠΑΕ Παναχαϊκή (ήδη οι νομικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη).

Πλέον η ΠΑΕ Παναχαϊκή καλείται εκτός από την αθλητική της δραστηριότητα να αναπτύξει και τον αντίστοιχο κοινωνικό της ρόλο.

Δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνον σαν μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία μιας και τα ερασιτεχνικά της τμήματα θα αριθμούν πάνω από 400 παιδιά με τις αντίστοιχες οικογένειες τους.

Θα θέλαμε να ξέρετε ότι προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε αθλητικό κέντρο μέσα στον ιστό της πόλης για να στεγάσουμε όλη αυτή την κοινωνική μας προσπάθεια αλλά δυστυχώς βρήκαμε απέναντι μας οργανωμένα αθλητικά συμφέροντα που εκπροσωπήθηκαν από συγκεκριμένες εμπορικές – αθλητικές ακαδημίες που οποιαδήποτε ανάπτυξη των υποδομών της ΠΑΕ τους χαλούσε τα σχέδια για αγοροπωλησίες παικτών και δεν εξυπηρετούσε τα οικονομικά τους συμφέροντα (σύμβαση Πετρωτού).

Παρ’ όλες τις προσπάθειες μας οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις δεν επαρκούν και για αυτό ακριβώς τον λόγο σας ζητήσαμε την χρήση συνολικά των εγκαταστάσεων του βοηθητικού γηπέδου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου σαν ελάχιστη συμβολή από την μεριά του Δήμου στην κοινωνική μας προσπάθεια .

Συνολικά στον χώρο των εγκαταστάσεων θα αθληθούν περισσότερα από 300 παιδιά και θα υπάρχει ανάπτυξη της ΠΑΕ Παναχαϊκή που θα απευθύνεται σε νέους αθλητές της πόλης από την ηλικία των 5 έως 19 ετών.

Επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι ο Δήμος δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να μας προσφέρει τον χώρο επωμιζόμενος το κόστος σας προτείναμε όλο το κόστος συντήρησης των εγκαταστάσεων να βαρύνει την ΠΑΕ Παναχαϊκή διαμέσου έγγραφης μακροχρόνιας συμφωνίας.

Επίσης σας προτείναμε όπως τα κοινόχρηστα (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ κ. α. ) να βαρύνουν την ΠΑΕ Παναχαϊκή η οποία με δικά της έξοδα θα τοποθετήσει ξεχωριστούς μετρητές και θα προβεί σε όποια βελτίωση χρειαστεί.

Μέτα τον επιτόπιο έλεγχο που έκανε στέλεχος μας το χορτάρι του βοηθητικού σταδίου θέλει άμεση αλλαγή που θα γίνει με δικά μας έξοδα (προϋπολογισμός 120.000 ευρώ ) προκειμένου με νέα ποικιλία χορταριού να μπορούμε να πετύχουμε μεγαλύτερη χρήση του.

Με δικά μας έξοδα θα διαμορφώσουμε χώρο εντός της εγκατάστασης με πλαστικό χλοοτάπητα για χρήση τις βροχερές ημέρες και της ανάπτυξης των ακαδημιών (προϋπολογισμός 120.000 ευρώ).

Θα προβούμε σε αντικατάσταση της παλαιάς τεχνολογίας τάπητα στα γήπεδα 5Χ5 όπου θα αθλούνται τα μικρά παιδιά και θα διαμορφώσουμε όλες τις συνοδευτικές λυόμενες εγκαταστάσεις με δικά μας έξοδα (προϋπολογισμός 100.000 ευρώ).

Θα προβούμε σε συμπληρωματική ιδία με την υπάρχουσα όπου χρειαστεί περίφραξη για να αναλάβουμε και την φύλαξη του αντίστοιχου χώρου.

Όλες οι προαναφερόμενες βελτιώσεις θα κοστίσουν συνολικά (υπάρχει έτοιμη μελέτη για τον χώρο) 450.000 ευρώ περίπου ποσό που η ΠΑΕ αναλαμβάνει να επωμιστεί και ακριβώς για αυτό το λόγο η πρόταση μας προϋποθέτει μακροχρόνια σύμβαση.

Αποδεχόμαστε να υπάρχει πρόβλεψη ώστε όποιες εκδηλώσεις κρίνει ο Δήμος ότι πρέπει να γίνουν στον χώρο να φιλοξενούνται από εμάς.

Επίσης δεχόμαστε να υπάρξει πρόβλεψη στην σύμβαση σε περίπτωση που ο Δήμος αναγκαστεί από την οικονομική συγκυρία να επιστρέψει την αθλητική εγκατάσταση στα Ολυμπιακά Ακίνητα να διαπραγματευτούμε τότε εκ νέου με τον ιδιοκτήτη τους όρους.

Με την πρόταση μας μπορεί να μην σας δίνουμε μια ολοκληρωμένη λύση για την βιωσιμότητα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου αλλά απαλλάσσουμε την Δημοτική αρχή από ένα μέρος του βάρους που αφορά την συντήρηση της αθλητικής εγκατάστασης και ταυτόχρονα δίνουμε και μια προοπτική για την σίγουρη και σταθερή ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού στην πόλη μας.

Μην παραγνωρίζοντας τις ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων της ΠΑΕ Παναχαϊκή σας καλούμε να κατανοήσετε την ουσιαστική αλλαγή νοοτροπίας που διέπει την διοίκηση μας και την ομάδα μας από τώρα και στο εξής και που θα δίνει σημασία και προσοχή όχι μόνο στον αθλητικό προορισμό της αλλά και στην κοινωνική της διάσταση.

Θέλουμε η ομάδα να γίνει μοχλός κοινωνικής και πολιτισμικής ανάπτυξης. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε χωρίς να υποτιμάμαι αλλά σεβόμενοι την ιστορία όλων των συλλόγων ότι σύλλογοι με πολύ μικρότερη ιστορία από τα 120 χρόνια της Παναχαϊκής στην πόλη μας έχουν λύσει τα αντίστοιχα προβλήματα χώρων δια μέσου δημοσίας γης.

Απευθυνόμενοι σε μια δημοτική αρχή που μας έχει δώσει την αίσθηση ότι αφουγκράζεται και διαισθάνεται τους προβληματισμούς και την προσπάθεια μας σας καλούμε με την ευκαιρία των 120 χρόνων από την ίδρυση της Παναχαϊκής να της δώσετε την προοπτική και την αξία που της αρμόζει.

Με τιμή

Ο πρόεδρος Αλέξιος Κούγιας».



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved