Κούγιας: «Πάμε για πρωτάθλημα»

Κούγιας: «Πάμε για πρωτάθλημα»

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής έβαλε τον πήχη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Πάμε για την πρώτη θέση. Η Παναχαϊκή πρέπει να πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε η πιο καθαρή ομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας. Επίσης, πέταξε βέλη προς τον πρώην γενικό αρχηγό Πέτρο Σταθάκη, ενώ έκανε γνωστό ότι η ΠΑΕ Παναχαϊκή κατέθεσε πρόταση για πλήρη και αποκλειστική παραχώρηση όλων των εγκαταστάσεων του βοηθητικού του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Ωστόσο από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ξεκαθαρίζεται πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, λόγω νομικών προβλημάτων σε σχέση με την υπάρχουσα σύμβαση με τα Ολυμπιακά Ακίνητα που απαγορεύει αποκλειστική χρήση, ενώ τονίζεται ότι την χρήση του γηπέδου και από άλλα σωματεία της περιοχής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κούγιας:

«Αλλάζει ο χάρτης του ποδοσφαίρου και με πρωτοβουλία της κυβέρνησης εξαφανίζονται νοοτροπίες και συμπεριφορές δεκαετιών. Κανείς δεν θέλει να επιστρέψουμε στις συμπεριφορές της 10ετίας του ’80, όπου υπήρχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και οι διοργανώτριες Αρχές.

Δεν θα επιστρέψουμε διότι, δεν θα το επιτρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εξαιτίας όλων αυτών των αλλαγών που γίνονται, η Παναχαϊκή επανέρχεται στο επίκεντρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επειδή όλοι διερωτώνται από τότε που πήραμε την άνοδο ποιος θα είναι ο στόχος, το λέω ευθέως, ο στόχος θα είναι η 1η θέση! Η Παναχαϊκή για την Β’ Εθνική έχει το μέγεθος της Μπαρτσελόνα, έναντι των αντιπάλων της! Χτίσαμε και οργανώσαμε μια ομάδα τα τελευταία 3χρόνια που είναι ότι πιο φρέσκο υπάρχει. Η δουλειά των προηγούμενων προπονητών και η παρουσία του κ. Σεροπιάν, όλα αυτά συνιστούν ένα εξαιρετικό σύνολο, που οι αντίπαλοί μας, δεν το έχουν.

Υπερτερούμε έναντι των υπολοίπων γιατί, δεν έχουμε τα οικονομικά προβλήματα που έχει η Λάρισα ή ο Ηρακλής. Τον Βύζαντα τον αγόρασε ο Λευτέρης Πανταζής, απ’ ότι έμαθα, και θα πρέπει πλέον, να προσέξει… να μην αντιμετωπίσει πρωινό το χτύπημα, κάποιου άλλου που δεν είναι ο… γαλατάς, με… αυτούς που κάνει παρέα. Ήταν τυχερός στον Πανιώνιο με τον Μπέο, δεν θέλουμε να γίνει ο Βύζαντας η νέα Ηλιούπολη.

Δεν θα επιτρέψουμε αυτό να γίνει και με άλλες ομάδες, θα κάνουμε παρέμβαση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, για το όποιες ομάδες δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις ενημερότητες και βεβαίως, όχι με το να ασφαλίζουν 2-3 παίκτες, ως συνήθως, αλλά να κάνουν ουσιαστικό έλεγχο. Ούτε ομάδες που εκκρεμούν εις βάρος τους προσφυγές.

Οι συζητήσεις με τον ΟΠΑΠ

Ο Κούγιας αναφέρθηκε και στη χορηγία του ΟΠΑΠ, λέγοντας:

«Ζητήσαμε και είχαμε μια τρίωρη συνάντηση με τον κ. Σπανουδάκη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ. Του είπα ότι δεν δεχόμαστε να παίρνουμε 30.000 ευρώ, όπως παίρνουν οι άλλες ομάδες… Πρέπει να αξιολογηθούν οι ομάδες, δεν γίνεται να παίρνουμε τα ίδια με την Δόξα Κρανούλας. Ζήτησα να φροντίσει για την διαφάνεια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Παραδέχθηκε τις απόψεις μας και θα έχουμε μια ακόμα συνάντηση προσεχώς».

Η καταγγελία της Ρόδου 

Για το θέμα με το δήθεν πλαστό έγγραφο της Παναχαϊκής αποκάλυψε:

«Σήμερα τελείωσε και τυπικά το θέμα με το δήθεν πλαστό έγγραφο της Παναχαϊκής, καθώς αποσύρθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή της Ρόδου. Εκεί ο κ. Ψέλλας και οι υπόλοιποι θα πρέπει να κρυφτούν από τον κόσμο της ομάδας τους».

Οι κατηγορίες προς τον Σταθάκη

Οσον αφορά στον πρώην γενικό αρχηγό, Σταθάκη, ο Κούγιας χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς και υποστήριξε ότι επιφυλάσσει εκπλήξεις γι’ αυτή την ιστορία.

Το Παμπελοποννησιακό

Σχετικά με τη χρήση του Σταδίου ανέφερε:

«Είναι προαπαιτούμενο για να πάρουμε την άδεια μέχρι 31/12 που θα εξεταστεί ο φάκελος της Παναχαϊκής είτε να παίξουμε play off είτε να πάμε απευθείας στην Α’ Εθνική. Σήμερα μάλιστα, βγήκε και η εγγυητική επιστολή. Υπάρχει η άποψη του Δήμου να υποστηριχθεί η Παναχαϊκή. Κάναμε μια γοητευτική πρόταση στον Δήμο, χωρίς να πλήττεται ο χαρακτήρας του γηπέδου, οι κοινωνικοί και αθλητικοί φορείς.

Όποιος θέλει να κάνει κακό, μπορεί να τορπιλίσει αυτή την προσπάθεια. Είναι μια νέα δημοτική αρχή με καθαρούς ανθρώπους, αν και πάντα υπάρχουν ποντικοί».

Η πρόταση στην Ερασιτεχνική

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση που κατέθεσε στον Ερασιτέχνη δήλωσε:

«Η θέση μας είναι ότι λέει ο νόμος. Προκαταβάλαμε κάθε χρόνο 65.000 ευρώ και μας στοίχιζε άλλα 80.000 ευρώ για να λειτουργήσει το γήπεδο της Αγυιάς. Σήμερα παραδώσαμε τη λίστα με τα έξοδα συντήρησης, το ρεύμα, το νερό και την υποστήριξη για το γήπεδο.

Ουσιαστικά δίναμε 145.000 ευρώ κάθε χρόνο. Αν λειτουργούσαμε βάσει νόμου, αντί για 290.000 -συν τα χρήματα που δώσαμε για την ανακατασκευή που φτάνουν τα 400.000 ευρώ- η Ερασιτεχνική θα έπαιρνε 35.000 ευρώ από τα εισιτήρια, αλλά θα έπρεπε να δίνει 80.000 ευρώ για την συντήρησή του!

Προτείναμε στην Ερασιτεχνική να παίρνει το 10% επί των καθαρών από τις εισπράξεις και ένα 10% από τις διαφημίσεις των πινακίδων που θα φέρνουν. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα και η διάθεσή μου συνοψίζεται στην εξής φράση: «Αφήστε μας να ηρεμήσουμε δεν πρόκειται να αδικήσουμε κανέναν και δεν πρόκειται να χάσετε από εμάς ούτε ένα ευρώ.

Να προχωρήσουμε σαν οικογένεια κάντε και εσείς τα πάντα για να φτάσει η ομάδα εκεί που της αξίζει. Και πλέον είναι εύκολο να φτάσει εκεί που της αξίζει. Έμειναν ανεπάγγελτοι πολλοί νταραβεριτζίδες, η Κυβέρνηση πήρε στα χέρια της το ποδόσφαιρο και με οποιοδήποτε κόστος έχει αποφασίσει να κάνει μια διοργάνωση εντελώς καθαρή».



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved