Διεθνής κατακραυγή από τους οπαδούς της ΑΕΛ

Διεθνής κατακραυγή από τους οπαδούς της ΑΕΛ

Επιστολή προς τους FIFA, UEFA και CAS απέστειλαν πέντε επίσημοι σύνδεσμοι της θεσσαλικής ομάδας.

Οι σύνδεσμοι «MONSTERS», «ATHENS CLUB», «Σ.Φ ΑΛΚΑΖΑΡ», «ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ», «VISSINI ΑΜΑΖΟΝΕΣ» θα στείλουν την επιστολή μεταφρασμένη στα γερμανικά, τα γαλλικά και τα ιταλικά σε εφημερίδες του εξωτερικού. Σε αυτή αναφέρονται όλα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι,Ανήκουμε κι εμείς στις τάξεις των εκατομμυρίων ανθρώπων που αγανακτούν με την φθίνουσα (λόγω διαφόρων συμφερόντων) πορεία του σημερινού παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, τον τελευταίο καιρό είμαστε θεατές μιας τεράστιας φαρσοκωμωδίας , η οποία διαδραματίζεται στη χώρα μας την Ελλάδα. Δυστυχώς η κωμωδία αυτή έχει να κάνει και με τον τρόπο με τον οποίο αποδίδεται η αθλητική δικαιοσύνη, στην Ελλάδα. Τον τελευταίο χρόνο, έχει ξεσπάσει σε όλη την Ευρώπη ένα τεράστιο σκάνδαλο πάνω στους «στημένους» αγώνες. Αυτό το σκάνδαλο δεν θα μπορούσε να μην έχει παρακλάδια και στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Για ένα εξάμηνο οι αρχές διεξήγαγαν ανακρίσεις, πολλοί ύποπτοι συνελήφθησαν, όμως την άλλη μέρα αφήνονταν ελεύθεροι, λόγω “έλλειψης” στοιχείων.

Μεγάλα ονόματα παραγόντων, όπως ο κ. Μαρινάκης κ ο κ. Πατέρας, κατηγορήθηκαν για παράνομο στοίχημα, στήσιμο αγώνων, ακόμα και υποκίνηση οπαδικής βίας. Παρόλα αυτά κανένας από τους πιο δυνατούς και γνωστούς συλλόγους(Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός) δεν τιμωρήθηκαν. Οι μοναδικές ομάδες που κρίθηκαν ένοχες και δικαίως ήταν δύο: ο Ολυμπιακός Βόλου (γνωστός για την φετινή συμμετοχή του στον προκριματικό γύρο του Europa League) και ο αθλητικός όμιλος Καβάλας. Η απόφαση για την τιμωρία των δύο ομάδων ήρθε δύο μήνες μετά και σύμφωνα με αυτήν αρχικά οι Πρόεδροι των δύο αυτών ομάδων, Αχιλλέας Μπέος (που έχει ήδη προφυλακιστεί) και Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης (που εκκρεμεί στο όνομά του διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol) τιμωρούνται με ισόβιο αποκλεισμό από το χώρο του ποδοσφαίρου και δεύτερον και κυριότερο οι ομάδες τους θα υποβιβάζονταν στη δεύτερη εθνική κατηγορία. Αυτή ήταν η πρωτόδικη απόφαση, με βάση την οποία η ήδη υποβιβασθείσα ομάδα μας, η Αθλητική Ένωση Λάρισας (Α.Ε.Λ) παρέμενε στην Πρώτη Εθνική κατηγορία. Οι δύο κατηγορούμενοι, όπως ήταν φυσικό έκαναν ένσταση, η ανακοίνωση της οποίας θα γίνονταν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής της UEFA για τον πιθανό αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου από το Europa League.

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων ενώ θα έπρεπε να ανακοινωθεί στις 28 Ιουλίου μετατέθηκε χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο για την Πέμπτη 11 Αυγούστου. Η απόφαση όμως βγήκε ξαφνικά την Τετάρτη 10 Αυγούστου. Και ενώ όλοι, βάσει των στοιχείων, περίμεναν μια απλή ανακοίνωση επικύρωση της προηγούμενης απόφασης η Επιτροπή ανακοίνωσε, χωρίς μέχρι σήμερα να δημοσιοποιήσει το σκεπτικό της απόφασης της όπως υποχρεούται και κυρίως χωρίς να συνάδουν οι νέες ποινές με το κατηγορητήριο, την μετατροπή της ποινής υποβιβασμού των ομάδων σε ποινή αφαίρεση βαθμών στο νέο πρωτάθλημα(-10 για τον Ολυμπιακό Βόλου και -8 για την Καβάλα) και ταυτόχρονη παραμονή τους στην Πρώτη Εθνική Κατηγορία, ενώ αντιθέτως παρέμειναν ως είχαν οι ποινές των προέδρων τους. Δύο ημέρες μετά, την Παρασκευή 12 Αυγούστου, η UEFA αποφάσισε να αποκλείσει την Ομάδα του Βόλου από το θεσμό του Europa League.

Κατόπιν αυτής της τραγελαφικής κατάστασης θέλουμε να καταθέσουμε τη δυσαρέσκειά μας για τη συμπεριφορά των ανθρώπων που κρατούν την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου στα χέρια τους. Όχι μόνο σαν οπαδοί της ΑΕΛ αλλά και σαν φίλοι του Ποδοσφαίρου χρειαζόμαστε αφενός μεν τη συμπαράστασή σας στον αγώνα μας για την καταπολέμηση του σάπιου κατεστημένου που μαστίζει το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αφετέρου την παρέμβασή σας, ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι πρόεδροι και οι ομάδες αυτών που είχαν παραβατική συμπεριφορά καθ’ όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος δυσφημίζοντας το ίδιο το άθλημα και οδήγησαν μέσα από συνομωσίες, σκοπιμότητες και εσκεμμένα διαιτητικά λάθη σε βάρος της ομάδας μας, τον άδικο και άτιμο υποβιβασμό της στην παρακάτω κατηγορία. Σας εφιστούμε την προσοχή, διότι οι καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στον χώρο του ποδοσφαίρου στην χώρα μας με την ανεξέλεγκτη δράση διαφόρων παραγόντων, υπό την πλήρη ανοχή και συγκάλυψη της ανίκανης και αναξιόπιστης στο σύνολο των Ελλήνων, ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με πρώτον και χειρότερο όλων τον πρόεδρο της Κ. Πιλάβιο, καταπατούν το αίσθημα δικαίου και είναι πολύ πιθανόν να ωθήσουν τους φιλάθλους όλων των ομάδων σε βίαιες και ακραίες συμπεριφορές.

Για το λόγο αυτό θέλουμε να σας θέσουμε το παρακάτω ερώτημα: «Αν εσείς με τόσο μεγάλη δύναμη παραμείνετε απαθείς και δεν καταπολεμήσετε μέχρις εσχάτων τους δυνάστες του Ποδοσφαίρου μας, ποιο θα είναι το μέλλον του αθλήματος στην χώρα μας και όχι μόνο; Μήπως δεν θα υπάρχει μέλλον;»Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και αναμένουμε τις άμεσες και σωστές παρεμβάσεις σας για την σωτηρία του Ελληνικού ποδοσφαίρου».



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved