Το ΚΚΕ υπέρ του Ηρακλή

Το ΚΚΕ υπέρ του Ηρακλή

Ανακοίνωση με την οποία τάσσεται υπέρ του Ηρακλή εξέδωσε το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

Σε αυτήν αναφέρεται γενικότερα στην κατάσταση που επικρατεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και στον υποβιβασμό του Ηρακλή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αποκαλύπτουν το τέλμα και τη σαπίλα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τον ανελέητο ανταγωνισμό των επιχειρήσεων στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο.

Επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι ο μόνο νόμος που κινεί τα νήματα αυτού του ποδοσφαίρου είναι ο νόμος του κέρδους. Αυτός ο νόμος είναι γνωστός ως «νόμος της ζούγκλας».

Αυτός ο ανελέητος ανταγωνισμός σαν νομοτέλεια οδήγησε, οδηγεί και θα οδηγεί κάθε φορά τις ΠΑΕ σε συγκρούσεις δίχως όρια. Είναι ένας πόλεμος που σχεδιάζεται, οργανώνεται και πραγματοποιείται κυρίως εκτός των γηπέδων, ισοπεδώνοντας αξίες, προοπτικές και ιστορικές πορείες. Θύματά του ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία που απ την μία περιορίζεται στην εξέδρα να καταναλώνει το θέαμα που γεννά κέρδη για τους λίγους, απ την άλλη να χρησιμοποιείται ως εργαλείο πίεσης προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων. Χαρακτηριστική στιγμή αυτού του πολέμου, είναι και αυτή του παλαιότερου σωματείο της πόλης μας, του Ηρακλή, με την ιστορία του οποίου ταυτίστηκαν πολλές γενιές και αποτελεί μέρος της ιστορίας του αθλητισμού της πόλης μας.

Ο Ηρακλής, παρά το γεγονός ότι αγωνιστικά κέρδισε την παραμονή του, καλείται να πληρώσει, με τον υποβιβασμό του, μια πολιτική «εξυγίανσης» που ποτέ δεν έγινε και ποτέ δεν θα γίνει γιατί απλά εξυγίανση και υποταγή του αθλητισμού στο κέρδος με την επιχειρηματική δράση είναι πράγματα αλληλοαναιρούμενα.

Η πραγματική εξυγίανση προϋποθέτει, την κατεδάφιση αυτού του σάπιου οικοδομήματος, που έχει ως πυλώνες και στηρίγματα της, επιχειρηματικούς ομίλους και παράγοντες που βρίσκονται πίσω από κάθε διαπλοκή και εντάσσουνε σε αυτές τις επιχειρηματικές διαπλοκές το ποδόσφαιρο ως συνιστώσα ή θυγατρική.

Η πραγματική εξυγίανση προϋποθέτει την εκπαραθύρωση όλων αυτών των παραγόντων, των επιχειρηματιών, που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο σαν επιχείρηση, είτε πουλώντας θέαμα, είτε στήνοντας παιχνίδια (ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ), είτε ξεπλένοντας μαύρο χρήμα, είτε εξαργυρώνοντας την αγάπη χιλιάδων οπαδών για τα σωματεία τους, προκειμένου να διαμορφώσουν λαϊκό προφίλ ώστε να τους ανοίγονται προοπτικές στους οικονομικούς σχεδιασμούς τους.

Το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά προειδοποιεί τους φιλάθλους να μην ξεγελαστούν από τον θόρυβο που δημιουργείται με τις εισαγγελικές έρευνες και διώξεις, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρξουν πραγματικές τιμωρίες εφόσον η αθλητική δικαιοσύνη ελέγχεται από τα κυκλώματα, αλλά και να αξιοποιήσουν αποπροσανατολιστικά τις όποιες εξελίξεις και να τις εμφανίσουν ως κάθαρση ενός ποδοσφαίρου που θέλει πέταμα.

Είναι γνωστό πόσες ΠΑΕ μπήκαν για τα τεράστια χρέη τους στους διακανονισμούς που παρέχει το άρθρο 44 και σε άλλες ειδικές ρυθμίσεις. Είναι γνωστό ότι σήμερα όλες οι ΠΑΕ χρωστάνε.

Γιατί δεν ενεργοποιείται το ελεγκτικό συνέδριο του κράτους ώστε σε τακτή ετήσια βάση να παρουσιάζονται στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ελέγχων για κάθε ΠΑΕ; Αν γινόταν όμως αυτό θα ασφυκτιούσαν από τη διαφάνεια γιατί τρέφονται με την αδιαφάνεια. Το σκοτάδι είναι ο χώρος που ζει και κινείται όλο αυτό το οικοδόμημα.

Αυτό το οικοδόμημα το έχτισαν από κοινού οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ τις τελευταίες δεκαετίες, μαζί με τους επιχειρηματίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ψηφιζόταν ο τελευταίος αθλητικός νόμος, παρακολουθούσαν από τα έδρανα της Βουλής οι ισχυροί του ποδοσφαίρου, ώστε να μην αποκλίνουνε από τα σχέδια τους τα κόμματα αυτά ούτε κεραία, διαμορφώνανε όλοι μαζί «το δίκιο του ισχυρού». Πάει πολύ να βγάζουν ανακοινώσεις στήριξης και συμπάθειας για τον Ηρακλή οι εκπρόσωποι αυτών των κομμάτων.

Αυτός δεν είναι αθλητισμός. Η διατήρηση αυτού του αθλητισμού θα οδηγεί στο περιθώριο την δραστηριότητα στο κάθε σωματείο στη γειτονιά , τον αθλητισμό στο σχολείο και χαμένη θα είναι η νεολαία και ο λαός μας.

Οι φίλαθλοι όλων των ομάδων- και του ΗΡΑΚΛΗ- πρέπει να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από αυτόν τον αθλητισμό που βιώνουν σήμερα, από τους «Μεσσίες» που έρχονται δήθεν για τη σωτηρία της εκάστοτε ομάδος και που στην πορεία είτε φεύγουν στα δύσκολα, είτε φεύγουν πολύ πιο πλούσιοι και πολύ πιο επώνυμοι απ’ ότι ήρθαν.

Ο πραγματικός αθλητισμός είναι αυτός που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους ανεξαίρετα να συμμετέχουν σε αθλητική δραστηριότητα, με έπαθλο την υγεία τους , την θωράκιση της προσωπικότητας κάθε νέου και νέας από αυτή τη συμμετοχή.

Η πραγματική εξυγίανση του ποδοσφαίρου απαιτεί την δημιουργία ενός άλλου ποδοσφαιρικού οικοδομήματος, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος, θα ελέγχεται σε τακτή βάση από φίλαθλα και άλλα λαϊκά όργανα, θα διοικείται από πραγματικούς φιλάθλους, θα αποκλείει κάθε επιχειρηματική δράση στο ποδόσφαιρο και οι πορείες των ομάδων θα καθορίζονται εντός των γηπέδων. Ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα μπορεί να υπάρξει μόνο αν την εξουσία την έχει ο λαός και όχι οι επιχειρηματίες. Άρα απαιτείται σύγκρουση με την εξουσία τους. Κατάργηση τώρα των ΠΑΕ, του στοιχήματος και κάθε επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό. Ο αθλητισμός πρέπει είναι σύγχρονο και δωρεάν δικαίωμα για τη νεολαία και όλο το λαό.

Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.»



Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved