«Μεγάλες πιθανότητες δικαίωσης»

«Μεγάλες πιθανότητες δικαίωσης»

Πολύ αισιόδοξος ότι ο Ηρακλής θα δικαιωθεί στον αγώνα που κάνει για να παραμείνει στην Super League εμφανίστηκε ο Πέτρος Καϊμακάμης.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας της Θεσσαλονίκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero» και αποκάλυψε τις ενέργειες που έχει κάνει για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον ιστορικό σύλλογο. Αναλυτικά ο Καϊμακάμης τόνισε:

«Αύριο το πρωί, έχοντας εξαντλήσει και το τελευταίο χρονικό περιθώριο αναμονής για την έκδοση κάποιας αποφάσεως από το CAS, θα καταθέσουμε την αίτηση κατά της αποφάσεως της δευτεροβάθμιας επιτροπής με την οποία υποβιβάστηκε ο Ηρακλής. Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες της συζήτησης του κ. Παντελή με τον άξιο συνάδελφο, κ. Ιωαννίδη αλλά έχω πάρει εντολή και στις 10.30 καταθέτω την αίτηση ενάντια στην χρήση του άρθρου για την δυσφήμηση του αθλήματος αντί του άρθρου για χρήση πλαστού εγγράφου, όπως θα έπρεπε. Ήταν ένα νομικό εφεύρημα για να υποβιβαστεί ο Ηρακλής.

Η πρόσφατη απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου επιβεβαιώνει τις θέσεις που έχουμε υποστηρίξει από την αρχή, ότι αρμόδιο για να δικάσει σε τρίτο βαθμό την υπόθεση του Ηρακλή είναι το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο θα εξετάσει όχι την ουσία της υποθέσεως, αλλά εάν εφαρμόστηκε το σωστό άρθρο ή ο νόμος στην περίπτωση της τιμωρίας του Ηρακλή. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί με την απόφαση 192 του δικαστηρίου ξεκαθαρίστηκε το θέμα της αρμοδιότητος και πιστεύουμε ότι επί της ουσίας οι πιθανότητες μας είναι αρκετά μεγάλες. Θα αποδείξουμε ότι ήταν λανθασμένη η απόφαση για τον υποβιβασμό του Ηρακλή. Επίσης, η θέση μας είναι ότι αυτό δεν είναι έφεση στην έφεση αλλά μια αναιρετική διαδικασία, δηλαδή η υπόθεση θα κριθεί σε τρίτο βαθμό, όπως γίνεται στην πολιτική δικαιοσύνη. Θα δούμε επίσης αν σωστά ερμηνεύτηκε η αρμοδιότητα του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής, του κ. Τάκη, δεδομένου ότι αυτός δεν είχε εκλεγεί από την πλειοψηφία των μετόχων της ομάδας, αλλά διορίστηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με αυστηρά περιορισμένες αρμοδιότητες. Όπως αναφέρει η απόφαση διορισμού του Πρωτοδικείου, οι ενέργειες αυτής της διοίκησης θα έπρεπε να είναι σύμφωνες με τον νόμο και το καταστατικό, θα υποστηρίξουμε λοιπόν ότι ένας διορισμένος πρόεδρος δεν μπορεί να δεσμεύσει υπερμέτρως και την ΑΕ την οποία εκπροσωπεί, διότι από το Πρωτοδικείο δύναται να διοριστεί ένας άνθρωπος που δεν θα πληρούσε τις προϋποθέσεις που θα έπρεπε να έχει ένας διοικητικός παράγοντας. Επίσης θα γίνει αναφορά ότι σε παρόμοια υπόθεση, αυτή της Παναχαϊκής, λήφθηκε μια τελείως αντιφατική απόφαση σε σχέση με την υπόθεση του Ηρακλή, στην μία απόφαση κρίθηκε ότι ο διευθύνων σύμβουλος ενήργησε χωρίς να γνωρίζει το νομικό πρόσωπο της ΠΑΕ της Πελοποννήσου και στον Ηρακλή δεν έγινε το ίδιο, υπάρχουν φυσικά κάποιες νομικές παραλείψεις νομικής φύσεως που θα έπρεπε να έχουν διορθωθεί αυτό το διάστημα. Βέβαια όλο αυτό το διάστημα ίσως θα έπρεπε να έχουν γίνει και άλλες ενέργειες αλλά δεν είναι του παρόντος για να το συζητήσουμε.

Για μένα τώρα χρειάζεται μια ενότητα δράσης σε νομικό και διοικητικό επίπεδο αλλά και στον κόσμο του Ηρακλή και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το αυτονόητο, ο Ηρακλής δεν άξιζε τέτοιας ποινής, όχι μόνο γιατί είναι μια μεγάλη ιστορική ομάδα αλλά και γιατί δικονομικά θα έπρεπε να έχει τιμωρηθεί με διαφορετικό άρθρο και ακόμη και αν ήταν πλαστό το πιστοποιητικό θα έπρεπε να έχει δεχθεί ένα απλό χρηματικό πρόστιμο».

Για τις πιθανότητες δικαίωσης απάντησε:

«Πιστεύω ότι οι πιθανότητες είναι πάρα πολύ μεγάλες και εκτιμώ ότι θα μπορέσουμε να αποδείξουμε το δικονομικό δίκιο του Ηρακλή. Υπενθυμίζω ότι ο Ηρακλής έχει υποβιβαστεί με 2 διαφορετικές βάσεις, είναι η πλευρά του πλαστού εγγράφου και η ιστορία με την αδειοδότηση. Για την αδειοδότηση, έχει κριθεί από τις προηγούμενες ημέρες ότι η επιτροπή που απέρριψε την έφεση του Ηρακλή είναι παράνομη. Άρα θα πρέπει με αίτηση μας, που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής και θα γίνει πιστεύω μέχρι την Τρίτη, να δικαστεί και το θέμα της αδειοδότησης. Είναι σύνθετο το θέμα του Ηρακλή, υπάρχουν 2 υποθέσεις στις οποίες πρέπει να δικαιωθεί αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, οι θέσεις μας είναι ξεκαθαρισμένες και με ευπρέπεια και δυναμισμό θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Στην προσπάθεια μας θέλουμε να βοηθήσουν όσοι μπορούν και ήδη κοντά μου είναι και ο κ. Χάρης Γρηγορίου και άλλοι νομικοί και περιμένουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα».

Σε ερώτηση για το αν ο «Γηραιός» μπορεί να μπλοκάρει την έναρξη της Super Leaue, ο δικηγόρος της ομάδας τόνισε:

«Οι νομικές κινήσεις δεν είναι μαθηματικά, να λέμε 1 συν 1 ίσον 2, εμείς ετοιμάζουμε όσο πιο καλά μπορούμε τις θέσεις μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα δικαιωθούμε καθώς οι δικαστές δεν επηρεάζονται από κανένα, οι θέσεις μας είναι νομικά τεκμηριωμένες και πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά. Δεν μπορώ πάντως να προδιαγράψω την εξέλιξη των κινήσεων μας αλλά πιστεύω ότι όπως και σε άλλες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, θα πάμε καλά. Σας τονίζω όμως πάλι ότι έχει χαθεί πολυτιμότατος χρόνος, το τονίζω αυτό, ήδη χάθηκε μια εβδομάδα μέχρι να ενημερωθεί ο κ. Παντελή από τον κ. Ιωαννίδη για την πορεία των υποθέσεων στο CAS. Τελικά μόλις χθες βράδυ ο κ. Παντελή έδωσε σε μένα και στον κ. Γρηγορίου την εντολή να προχωρήσουμε στις ενέργειες που ανέφερα προηγουμένως».

Για το θέμα της δυσφήμησης του αθλήματος, στην οποία βασίστηκε η απόφαση υποβιβασμού του Ηρακλή :
«Δεν υφίσταται δυσφήμηση του αθλήματος στην περίπτωση της πλαστογραφίας, η αγενής συμπεριφορά κάποιου που είναι για περιορισμένο διάστημα σε μια ομάδα δεν συνιστά δυσφήμηση, Δυσφήμηση είναι αν βρίσεις, αν κάνεις επεισόδια και όχι αυτό που κατηγορείται ο Ηρακλής. Δεν μπορώ πάντως για ποσοστά δικαίωσης αλλά οι ενέργειες μας στρέφονται στην σωστή κατεύθυνση και πιστεύω ότι έχουμε δίκιο. Θα κάνουμε και αίτηση επανεξέτασης της άδειας και αν δεν γίνει δεκτή, τότε θα πάμε στα πολιτικά δικαστήρια. Είμαστε όμως πιεσμένοι χρονικά γιατί χάθηκε πολύς χρόνος μέχρι τώρα, όποιος συνάδελφος θέλει να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος, τον περιμένουμε να έρθει κοντά μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Ηρακλής έχει αδικηθεί κατάφωρα από την αθλητική δικαιοσύνη, εδώ δεν έχει τιμωρηθεί ομάδα που έχει κάνει υπεύθυνη δήλωση και λέει ότι δεν έστειλε πιστοποιητικό γιατί δεν απασχολεί προσωπικό, αντιλαμβάνεστε λοιπόν το μέγεθος της υποκρισίας. Τιμώρησαν όμως τον Ηρακλή ενώ θα έπρεπε ο πρόεδρος της επιτροπής, ο κ. Κουρίδης να σκεφτεί τα εξής, ποιος είναι ο υπεύθυνος για την προσκόμιση του πιστοποιητικού; Ο Ηρακλής. Πώς διοικείται ο Ηρακλής; Από διοίκηση Πρωτοδικείου. Ποιες είναι οι αρμοδιότητες της διοίκησης Πρωτοδικείου; Αναφέρονται σαφώς και είναι να κινηθεί για τις άμεσες ανάγκες που Ηρακλή σύμφωνα με τον νόμο και το κατατατικό. Αν λοιπόν ένας διορισμένος διαπράξει ένα αδίκημα γιατί να συνδέεται η πράξη του ατόμου αυτού με την ΠΑΕ; Και το λέμε αυτό στην αίτηση που καταθέσαμε. Αν αυτή η διοίκηση έκανε κάτι παράνομο γιατί αυτό να δεσμεύει τον Ηρακλή"

Όσο για το πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου, ο Καϊμακάμης είπε:

«Αύριο θα καταθέσουμε την αίτηση και πιστεύω ότι μέχρι την Τετάρτη ή την Πέμπτη το πολύ θα έχουμε την απόφαση. Ζητήσαμε να βγει και το σκεπτικό άμεσα και αισιοδοξούμε για την τελική έκβαση. Μετά την απόφαση για την πλαστογραφία, θα είμαστε σε αναμονή για την απόφαση σχετικά με την αδειοδότηση. Την αίτηση για την υπόθεση της άδειας θα την καταθέσουμε την Τρίτη καi πιστεύω ότι η δικάσιμος θα είναι εντός της εβδομάδος. Η ερχόμενη εβδομάδα θα κρίνει οριστικά το μέλλον του Ηρακλή και από ότι διαβάζω υπάρχει μια ισχυρή κίνηση και προοπτική να μην έχουμε την έναρξη του πρωταθλήματος τότε και καθώς ακολουθεί μια μεγάλη διακοπή λόγω της Εθνικής ομάδας είναι μια καλή ευκαιρία για την ΕΠΟ να ξεκαθαρίσει νομικά όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς καμία εκκρεμότητα».



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved