Επίθεση Τάκη σε Πιλάβιο...

Επίθεση Τάκη σε Πιλάβιο...

Ο Γιάννης Τάκης έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για το θέμα της ασφαλιστικής ενημερότητας, την ΕΠΟ, τον Πιλάβιο, αλλά και τις καταγγελίες του Σωτήρη Βοργιά για χρηματισμό του από την Τρίπολη.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «FM 100», είπε: «Ο Ηρακλής έχει πάρει πλέον οριστικά τον δρόμο της μάχης με την ΕΠΟ. Οπότε είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσω. Δεν το έκανα όλο το προηγούμενο διάστημα γιατί θα έκανα κακό στην ομάδα. Θέλω να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή πριν φτάσουμε στο φερόμενο πλαστό έγγραφο με την ασφαλιστική ενημερότητα. Στις αρχές Μαϊου, οι φίλαθλοι μου ζήτησαν να αναλάβουμε την ομάδα.

Κανείς μας δεν είχε ούτε τις τεχνικές γνώσεις ούτε τις οικονομικές δυνατότητες. Είχαμε όμως σαν βασικό στόχο να στηριχτούμε στα πόδια μας, στον κόσμο του Ηρακλή. Θέλαμε να δείξουμε, ότι ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα, έχει κόσμο και συσπείρωση. Πέρυσι είχαμε βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση και είχαμε κερδίσει το στοίχημα. Όταν πήραμε την άδεια το σύστημα τρόμαξε και ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε όταν μετά την περσινή απόφαση και το πρόστιμο μαμούθ που μας επιβλήθηκε, προσφύγαμε στο CAS. Τον Ιούλιο του 2010, με πήρε τηλέφωνο ο Σοφοκλής Πιλάβιος και μου είπε: «Προσπαθείς να βάλεις προβλήματα στην ΕΠΟ. Θα δεις τι έχεις να πάθεις». Εγώ από την πλευρά μου του απάντησα ότι ο λόγος που προσφύγαμε ήταν οικονομικός, το πρόστιμο ήταν βαρύ και γι αυτό προσφύγαμε στο CAS. Εμείς στη συνέχεια, φτιάξαμε με δυσκολία με πολλά προβλήματα μια ομάδα, στηριζόμενοι στον κόσμο του Ηρακλή.

Πάγια πολιτική τακτική μας ήταν πως δεν συμμετέχουμε σε καμιά παρέα και σε κανένα γκρουπάκι και αυτό φάνηκε και αποδείχτηκε μέσα σε όλη αυτή την ιστορία. Θέλαμε να κάνουμε τον Ηρακλή, υπολογίσιμο και το πετύχαμε. Bάλαμε χαμηλές τιμές σε εισιτήρια διαρκείας. Πιο χαμηλές ακόμα και από ομάδες Βʼ Εθνικής. Ελαχιστοποιήσαμε τα πρόστιμα, δεν είχαμε βία και κανένα παράπονο από καμία ομάδα και κανένα διαιτητή.

Είδαμε τις 200 συνομιλίες και είδαμε τις άλλες 8.500 περίπου χιλιάδες από τις συνολικά 9.000 τις δικογραφίας. Ο λόγος είναι ότι φοβήθηκε ο Πιλάβιος. Ωστόσο, ακόμα και από αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Ηρακλής είναι ο στόχος και ποιος ήταν ο σκοπός και η μέθοδος για να επιτευχθεί αυτό»

Για το πλαστό έγγραφο της ασφαλιστικής ενημερότητας, είπε: «Πρώτον και σημαντικότερον. Ουδέποτε εγώ υπέγραψα και έστειλα κάτι πλαστό στην ΕΠΟ. Τελεία και παύλα. Δεν ξέρω τι έγινε και ποιος το τοποθέτησε, αλλά κανείς από τον Ηρακλή δεν έστειλε τίποτα πλαστό. Ισως κάποιος μέσα από την ΕΠΟ νόθευσε το έγγραφο και το τοποθέτησε στον φάκελο μας. Από κει και πέρα υπάρχει μια σειρά από πολλά και περίεργα που έγιναν. Δεν έχω καταλάβει ποτέ την βιασύνη του Πιλάβιου, να ανεμίσει μια φωτοτυπία μέσα στην Βουλή. Ηταν ατόπημα αυτό.

Δεύτερον, όλοι θέλοντας να καλύψουν τις αδυναμίες των δικών τους ομάδων, ήθελαν να στοχοποιήσουν τον Ηρακλή και να βρήκαν τέτοιο τρόπο έτσι ούτως ώστε να δημιουργήσουν διχόνοια μέσα στον σύλλογο και να βάλουν ερωτηματικά. Μια προσπάθεια μέσα από μια διαδικασία των μηχανισμών της ΕΠΟ ήταν η αιτία για να πέσουμε. Αυτό το δείχνει και η βιασύνη των επιτροπών και η λανθασμένη ερμήνευση των άρθρων του ΚΑΠ.

Θυμάστε όλοι άλλωστε την φράση του Πιλάβιου στον Καράογλου που του είπε διώξτε τους αλήτες και θα δούμε τι θα γίνει. Εμείς αμέσως μετά κάναμε πίσω παρόλο που είχαμε ξεκινήσει συζητήσεις με τον κ. Μαλάτο και τον κ. Ιωαννίδη. Τότε εγώ έστειλα ένα εξώδικο και πήρα όλη την ευθύνη πάνω μου. Ευθύνη που μπορεί να με βαρύνει για το υπόλοιπο της ζωής μου για κάτι που δεν έκανα ποτέ. Εγώ δεν στοχοποιώ κάποιων αλλά σας λέω πως ο Ηρακλής ήταν το εύκολο θύμα.

Ετσι, θεώρησα σαν υποχρέωση μου σαν πρόεδρος του Ηρακλή που ήμουν εκείνο το διάστημα να αναλάβω την ευθύνη για όποια πράξη είχε γίνει και όποια παράλειψη. Αποτέλεσμα αυτών ήταν να την πληρώσουμε εμείς. Ο Ηρακλής την πλήρωσε, ενώ οι άλλες ομάδες τιμωρήθηκαν τα πρόσωπα. τιμωρήθηκε η Βέροια; Τιμωρήθηκε η Παναχαϊκή;»

Τέλος, σχολίασε τα όσα του καταλόγισε ο πρώην διαιτητής, Σωτήρης Βοργιάς: «Ο Βοργιάς είπε μια μπαρούφα και εγώ τρέχω να απολογούμαι ότι τυχόν έκανα κάτι εις βάρος του σωματείου. Αυτά ας τα πει και στα δικαστήρια. Είναι ένα καλοκαίρι που έχουν γίνει τόσα και η ανακεφαλαίωση είναι ότι ο Ηρακλής δεν στήνει, δεν στήνεται και δεν συμμετέχει στα γκρουπάκια. Αποτέλεσμα δεν συμμετέχει στη Σούπερ Λίγκα».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved