Σούλης εφ’ όλης της ύλης

Σούλης εφ’ όλης της ύλης

Συνέντευξη Τύπου στην οποία τοποθετήθηκε για όλα όσα αφορούν τον Πιερικό έδωσε σήμερα (11/08) ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Ο τεχνικός της ομάδας της Κατερίνης μίλησε για τις μέχρι τώρα μετραγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει, την προετοιμασία και όλα τα τρέχοντα ζητήματα. Αναλυτικά ο Παπαδόπουλος τόνισε:

«Τρία παιδιά, ο Νίκου, ο Μιχαηλίδης και ο Καραγκούνης θα κάνουν ένα διάλειμμα για ένα χρόνο, παίζοντας σε κάποιες ομάδες (σ. σ.: στο Βατανιακό οι δύο πρώτοι, στον Τύρναβο, ο τρίτος) για να πάρουν παιχνίδια.

Ιδιαίτερα πιστεύω στους Νίκου και Καραγκούνη, με τους οποίους είχα δουλέψει και πέρυσι. Και ο Μιχαηλίδης όμως δείχνει καλά στοιχεία, απλά δεν έχουμε δουλέψει πολύ μαζί. Το καλύτερο για αυτά τα παιδιά ήταν να πάρουν παιχνίδια σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως της Football League 2 για να μπορέσουν του χρόνου να διεκδικήσουν όχι μια θέση στο ρόστερ αλλά μια θέση στην ενδεκάδα. Από το να παίξουν 4-5 παιχνίδια στον Πιερικό, θα ήταν καλύτερο να πάρουν 25 παιχνίδια στη Football League 2, όπως έγινε πέρυσι με τους Κωτσιόπουλο και Κραγιόπουλο, οι οποίοι πέρυσι είχαν γεμάτη σεζόν στον Βατανιακό και πλέον δείχνουν έτοιμοι όχι μόνο να βοηθήσουν, αλλά και να καθιερωθούν.

Από εκεί και πέρα, μερικά ακόμη παιδιά, οι Πατσιογεώργος, Γιαλαμίδης, Παπατόλιος, Μπουζούκης και Παναγιωτίδης θα αγωνίζονται με την ομάδα Νέων, προπονούμενοι όμως και με την ανδρική ομάδα. Θα τους παρακολουθούμε βέβαια, όπως φυσικά και τους δανεικούς».

Κάνοντας έναν πρόχειρο απολογισμό για τα όσα έχουν γίνει στην προετοιμασία μέχρι στιγμής, ο Παπαδόπουλος είπε: «Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας, βάσει του προγράμματος που έχουμε καταρτίσει, μέσα από προπονήσεις και φιλικά. Στοχεύουμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά, πάνω στα στοιχεία που έχουμε βάλει. Δε θέλω να δίνω υποσχέσεις, όμως ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι αν ο Πιερικός κατορθώσει και σταθεροποιηθεί, το μέλλον ανοίγεται μπροστά του. Έχει γίνει μεγάλη ανανέωση. Αν δείτε τις ηλικίες θα το καταλάβετε. Εκτός από 4-5 μεταγραφές, οι υπόλοιποι παίκτες που αποκτήθηκαν είναι νεαροί σε ηλικία. Μπορούμε έτσι να βάλουμε γερές βάσεις για να αποκτήσουμε ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας, ικανή για σπουδαία πράγματα. Θέλουμε τον κόσμο να μας στηρίξει. Να είναι κοντά στα νέα παιδιά που ίσως κάποιες στιγμές να μην έχουν την απόδοση που χρειάζεται. Εκεί ακριβώς είναι απαραίτητη η στήριξη του κόσμου.

Μιλώντας ειδικά για τον Νίκου ο Σούλης Παπαδόπουλος υποστήριξε: «Μέχρι να έρθω εγώ στην ομάδα περύσι, δεν είχε καμία συμμετοχή. Καταφέραμε και σωθήκαμε ευτυχώς γρήγορα και μετά πήρε δυο ευκαιρίες. Τα πήγε καλά, όμως στη θέση του, αυτή του κεντρικού αμυντικού, έχουμε τους Πέτρου και Δήμου καθώς και τους Κωτσιόπουλο και Κραγιόπουλο. Πιστεύω ότι θα του έκανε ζημία να παραμείνει στην ομάδα, χωρίς να πάρει χρόνο συμμετοχής, θα ήταν ‘έγκλημα’. Είναι παίκτης πολύ ανταγωνιστικός και βοηθάει στις προπονήσεις. Θα συμμετάσχει τώρα σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, θα πάρει παιχνίδια και θα ωφεληθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ρόστερ αλλά και την πιθανότητα επιπλέον μεταγραφών, τόνισε: «Όταν ξεκινήσουμε θα είμαστε 80-90% έτοιμοι. Εγώ βλέπω μερικά πράγματα, κοιτάω τη συνολική παρουσία, είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που γίνεται. Είμαι βέβαια και απαιτητικός. Θα κάνουμε άλλη μια μεταγραφή σίγουρα, έναν παίκτη να παίζει πίσω από τα σέντερ φορ, να μπορεί να πατάει και περιοχή. Ψάχνουμε παίκτη στη θέση αυτή που ‘πονάει’ η ομάδα, και μπορεί να μας δώσει λύσεις στο δύσκολο πρωτάθλημα που ξεκινά. Προκύπτουν προβλήματα όπως με Κωνσταντινίδη και Περουτζίνι και χρειαζόμαστε περισσότερες λύσεις. Περιμένουμε πολλά και από τους νεαρούς παίκτες. Αλλιώς σκέφτεται ο κόσμος για έναν παίκτη κι αλλιώς ο προπονητής και οι συνεργάτες του. Τα νεαρότερα παιδιά θα πρέπει να αποκτήσουν τη νοοτροπία των εμπειρότερων, να είναι δηλαδή έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν. Αν δεν άξιζαν οι παίκτες που δώσαμε δανεικούς, θα τους αφήναμε ελεύθερους. Βλέπω κάποια παιδιά από τα οποία περιμένω πολλά περισσότερα, όπως ο Κόιτς. Πρέπει να αρπάξει τις ευκαιρίες για να ανεβεί, γιατί έχει πολλά προσόντα. Ο Τόσκας π.χ. είναι τελείως διαφορετικός από πριν. Οι παίκτες δε πρέπει να απογοητεύονται όταν μένουν έξω. Οι πιο έτοιμοι από όλους είναι οι δυο στόπερ (σ. σ.: Κραγιόπουλος-Κωτσιόπουλος), με μοναδικό κομμάτι στο οποίο υστερούν την τακτική. Οι άλλοι ήταν πολύ πιο πίσω σε θέματα τακτικής, επαγγελματικής δουλειάς και αποδυτηρίων, αλλά με τη δουλειά βελτιώνονται συνεχώς».

Αναφερόμενος στους Χουρίδη και Μετενίδη, ο Σούλης Παπαδόπουλος είπε: «Ο Χουρίδης έχει κάποια προσόντα, είναι γρήγορος, αλτικός και κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει μαζι μας, παρότι δεν είναι έτοιμος ακόμα. Όσο για τον Μετενίδη, δυστυχώς έχει ένα πρόβλημα στο γόνατο το οποίο ελπίζουμε να ξεπεράσει γρήγορα. Μακάρι να γίνει γρήγορα καλά και να μπορέσει να ενσωματωθεί».

Έπειτα το λόγο πήρε ο συνεργάτης του Σούλη Παπαδόπουλου, Νίκος Θεοδοσιάδης, που δήλωσε: «Μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά γίνεται η αξιολόγηση όλων των ποδοσφαιριστών. Δουλεύουμε σε ένα πλάνο που καταστρώσαμε και τηρούμε με ευλάβια. Με όλα τα παιδιά που παραμείνανε, δίνουμε καθημερινό αγώνα σε προσωπικό αλλά και ομαδικό επίπεδο για να τους βελτιώσουμε και σαν ανθρώπους και σαν ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο να φορέσεις τη φανέλα του Πιερικού. Θέλει πολλή δουλειά και καθόλου έπαρση για να φτάσουν στο επίπεδο που απαιτείται για να παίξουν. Έχουν το ταλέντο αλλά γίνεται προσπάθεια να βελτιωθούν όλο και περισσότερο».

Τελευταίος μίλησε ο προπονητής τερματοφυλάκων του Πιερικού, Παναγιώτης Νάσης: «Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η ομάδα ξεκίνησε φέτος με δυο μεγάλες διαφορές σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Ξεκινήσαμε χωρίς φανφαρολογίες, χωρίς πολλά λόγια, με στόχο να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα. Επίσης φέτος δείχνουμε έμπρακτη εμπιστοσύνη στα παιδιά από την Πιερία. Θα είναι μεγάλο κέρδος αν αυτά τα παιδιά σε βάθος χρόνου πλαισιώσουν την ομάδα του Πιερικού. Όσον αφορά στους τερματοφύλακες, έχουμε τέσσερις, δυο έμπειρους αλλά και δυο ταλαντούχους και μου κάνει μεγάλη εντύπωση η βοήθεια που δίνουν οι εμπειρότεροι στους δυο νεαρότερους. Όλες οι επιλογές των παικτών, είναι επιλογές μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μου επιβάλλει κανείς τίποτε.

Στόχος μου είναι σε κάθε παιχνίδι να κερδίζουμε για να χτιστεί μια βάση για της επόμενες χρονιές. Ο Πιερικός όταν ανέβηκε στην Αʼ Εθνική βασίστηκε σε ντόπιους ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι σε 1-2 χρόνια τα παιδιά αυτά θα είναι έτοιμα για το ‘άλμα’. Αν βέβαια προκύψει κάτι καλύτερο νωρίτερα, δε θα πούμε όχι».

Όπως ανακοινώθηκε, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος θα παραμείνει στο πόστο του γυμναστή. Οι παίκτες του Πιερικού θα γυμναστούν το πρωί του Σαββάτου 13 Αυγούστου και έπειτα θα πάρουν ρεπό, επιστρέφοντας στις προπονήσεις στις 16 Αυγούστου.



Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved