«Τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη»

«Τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη»

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Δόξας Δράμας, «Μαυραετοί», μέσω της οποίας καταλογίζουν ευθύνες στην διοίκηση του Θανάση Σάμιου, ενώ αναφέρουν πως η ομάδα σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεται τη νέα σεζόν, θα αγωνίζεται σε άδειες κερκίδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι να πάρουμε και πάλι θέση για τα τεκταινόμενα της ομάδας, μπρος στον κίνδυνο η Δόξα να παίζει μπροστά σε άδειες κερκίδες τον επόμενο χρόνο, ανεξαρτήτως της κατηγορίας στην οποία θα συμμετέχει. Κίνδυνος που προέκυψε με την κύρια ευθύνη να τη φέρει η διοίκηση της ομάδας με το τραγικό επικοινωνιακό της έλλειμμα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανείς άλλος φορέας πρόθυμος να κάνει εποικοδομητική κριτική στη διοίκηση, άλλοι γιατί ήταν εξαρχής ορκισμένοι εχθροί της, άλλοι γιατί έχουν συμφέροντα και άλλοι γιατί πιστεύουν πως βοηθούν το Σάμιο με το να του χαϊδεύουν τα αυτιά ακόμη και στα μεγαλύτερα ολισθήματά του.

Επειδή λοιπόν κάποιοι είναι μαλωμένοι με την αλήθεια, καιρός να μεταφέρομε στον πρόεδρο το πραγματικό κλίμα και την πραγματική αίσθηση που επικρατεί στην πόλη.

Αυτό που όλος ο κόσμος είδε φέτος και ο πρόεδρος δε φαίνεται ποτέ να κατάλαβε ή να εκτίμησε, είναι ότι η Δόξα έπαιξε σπουδαία μπάλα, είχε εξαιρετικό τεχνικό τιμ, παίκτες που τίμησαν τη φανέλα ενώ δεν προκαλούσαν διαρκώς με νυχτοπερπατήματα και άλλα πειθαρχικά παραπτώματα και μία από τις πιο συνεπείς οικονομικά διοικήσεις της κατηγορίας. Όλος ο κόσμος είδε επίσης, με πρώτους τους ποδοσφαιριστές, πως τη Δόξα διαιτητικά την καταλήστεψαν. Σαν να μην έφτανε αυτό, σχεδόν κάθε απόφαση που βγήκε μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου από τα ‘αρμόδια όργανα’ του ποδοσφαίρου (και συχνά ούτε καν από αυτά, καταργώντας κάθε ψευδαίσθηση κράτους-θεσμών δικαίου) ήταν και μια κλοπή απέναντι σε πράγματα που η Δόξα κατέκτησε στο γήπεδο. Σαν αυτά να μην ήταν αρκετά, είδαμε ομάδες και ομάδες να κλαψουρίζουν για την τιμιότητα τους και για το πόση αδικία δήθεν υπέστησαν φέτος, ενώ έχουν επιφανή στελέχη τους στη δικογραφία. Το δράμα κορυφώθηκε με τα μπαράζ-παρωδία, όπου ακόμη και με 12 παίκτες από τις παραλίες, χρειάστηκαν διαιτητικά εγκλήματα για να μας κλέψουν τη νίκη ομάδες πολύ πιο πλήρεις και έτοιμες. Έχοντας δει την αντιμετώπιση όλη τη χρονιά, έχοντας διαβάσει κομμάτια της δικογραφίας που διέρρευσαν και ουσιαστικά βγάζουν τη Δόξα πανηγυρικά αθωωμένη και την εμφανίζουν να προσπαθεί να επιβιώσει στη ζούγκλα χωρίς αθέμιτα μέσα και βλέποντας την εποποιία των μπαράζ, όλος ο κόσμος έβγαλε το προφανές συμπέρασμα: Η Δόξα δεν ευνοήθηκε από κανένα κύκλωμα, ωστόσο πάλεψε όσο ήταν ανθρωπίνως δυνατόν απέναντι σε όλα, χωρίς κλάψες και οδυρμούς. Ειδικά στον αγώνα με τον ΟΦΗ, η Δράμα έζησε επανάσταση, όσοι ήταν εδώ, το είδαν. Ο κόσμος ήταν έτοιμος να γεμίσει του χρόνου το γήπεδο ανεξαρτήτως της κατηγορίας όπου θα έπαιζε η ομάδα.

Όλα αυτά φαίνεται να μην τα έχει συνειδητοποιήσει μόνο ένας άνθρωπος, ο πρόεδρος. Η εικόνα που μένει στον κόσμο της ομάδας είναι σαν για κάποιο παράδοξο λόγο ο πρόεδρος να ντρέπεται που είναι τόσο καθαρός και κατάφερε όσα κατάφερε κόντρα στο σύστημα φέτος. Σαν να του φταιν όλα και όλοι. Όταν κάποιοι αοριστολογούν λέγοντας ότι δεν έχει πιάσει το σφυγμό του κόσμου, είμαστε εδώ για να το κάνουμε πιο λιανά. Όταν παίζεις τέτοια μπάλα, δεν κοιτάς τι σου έκλεψαν, κοιτάς τι κατάφερες, αυτό είναι νοοτροπία Δοξαίου. Το να προσπαθείς να μασκαρέψεις την αδυναμία στα κέντρα αποφάσεων, όταν τις αποφάσεις τις βλέπει όλη η Ελλάδα και σε αδικούν διαρκώς, είναι νοοτροπία Ολυμπιακού, όχι Δοξαίου. Είναι επίσης αυτονόητο ότι η Δόξα δεν έμεινε ως η loser ομάδα που πήγε σε 3 τελικούς και τους έχασε, η Δόξα έμεινε ως η ομάδα που κατάφερε κόντρα στις αντιξοότητες να φτάσει εκεί και δε συζητά καν για τα αυτονόητα όπως η αδικία να παίζει τους τελικούς στην έδρα του αντιπάλου με διαιτητές για γέλια. Μεγαλύτερο αμάρτημα από το να μην εκτιμάς τι κατάφερες δεν υπάρχει. Αυτό είναι ποδοσφαιρική ‘ύβρις’ και όλοι ξέρουμε πως τελειώνουν οι ιστορίες όταν ο πρωταγωνιστής φτάνει σε αυτήν.

Ο θυμός είναι πάντα κακός σύμβουλος. Έτσι, πάνω στο θυμό του που τον ληστεύουν τα διάφορα κέντρα αποφάσεων, ο πρόεδρος βρήκε τελικά τον φταίχτη: Έφταιγε τελικά ο κόσμος που πέταξε (;;;) 2 πλαστικά μπουκάλια στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ!!! Πέρα από το προφανές άστοχο και άκαιρο της ανακοίνωσης (έγιναν πταίσματα σε αγώνα-παρωδία, οπού η αδικία για την όλη κατάσταση μπορούσε να κολάσει και άγιο. Αν δε γινόταν τίποτε ούτε σε τέτοιες περιστάσεις, τότε θα ζούσαμε όχι σε άλλη χώρα, αλλά σε άλλον πλανήτη), η ανακοίνωση ήταν δυσφημιστική και επικίνδυνη. Δυσφημιστική γιατί δεν υπήρξε πουθενά κανένα υβριστικό περιεχόμενο στα πανό που αναρτήθηκαν. Επικίνδυνη, γιατί ο συντάκτης θεώρησε ‘έξυπνο’ να καταδείξει εξαρχής ότι οι εισπράξεις του αγώνα δεν κάλυψαν τα έξοδα τέλεσής του. Λες και θα ήταν λογικό να κοπούν 1000 εισιτήρια σε αγώνα παρωδία 700 χιλιόμετρα μακριά από τη Δράμα, τέλη Ιουλίου και υπό 40 βαθμούς!!! Ας πει κάποιος στο συντάκτη ότι όποιος διάβασε την ανακοίνωση θεώρησε σαφή την ύπαρξη υπαινιγμού ότι ‘ας έκοβαν 3000 εισιτήρια και τότε ας πετούσαν και μπουκάλια’. Όχι απλά επικίνδυνο, αλλά και προσβλητικό για όσους από μας χαραμίσαμε τόσα χρόνια προσπαθώντας να χτίσουμε ένα ποδόσφαιρο χωρίς βία. Δεν είναι δυνατόν να έχεις πάρει τα εύσημα από όλη τη χώρα για την ποιότητα των οπαδών σου και τις προσπάθειες που κάνουν τόσο οι οργανωμένοι όσο και ο απλός κόσμος να εξαλείψουν τη βία και να κλωτσάει την καρδάρα με το γάλα άνθρωπος που θα έπρεπε να σκέφτεται πιο ψύχραιμα και να γράφει πιο υπεύθυνα.

Παρεμπιπτόντως, ο κόσμος τη φετινή χρονιά, αν και λίγος για τα δεδομένα της Δόξας (όπου πάλι υπάρχει ευθύνη της διοίκησης), δεν παύει να είναι 5ος σε εισιτήρια, 3ος σε εκτός έδρας παρουσία και 1ος σε εκτός έδρας μετακινήσεις από την πόλη του (2 ομάδες πήγαν περισσότερο κόσμο εκτός, αλλά με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών να διαμένει ‘εκτός έδρας’). Όλα αυτά ενώ η ομάδα βγήκε 6η και αυτό στο τέλος. Όλα αυτά χωρίς να πάρουμε ΠΟΤΕ ένα ευρώ για τις μετακινήσεις μας από καμιά διοίκηση.

Σαν οργανωμένοι, έχουμε πάμπολλες φορές εξάρει τον τρόπο που λειτούργησε η διοίκηση και η ομάδα μέσα στη χρονιά. Το τελευταίο που μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς είναι για υστεροβουλία. Άλλοι είναι αυτοί που ήθελαν εξαρχής το κακό του Σάμιου και όλους τους έχει προστατέψει αρκετές φορές, αντί να τους εκθέσει. Είπαμε όμως, βρήκαμε ποιος έφταιγε τελικά: Ο κόσμος!

Και τι ζητήσαμε τελικά; Ζητήσαμε να παραμείνουν έστω 6-7 από τους πιο χαμηλόμισθους παίκτες που τίμησαν τη φανέλα, συν το εξαιρετικό τεχνικό τιμ. Δε ζητήσαμε ούτε ο Μαρκόφσκι να παραμείνει, ούτε να μπούμε σε πλειστηριασμό για το Σέρεμετ σε τρελά ποσά, ούτε να έρθει κάποιο μεγάλο όνομα, ούτε βαριά συμβόλαια. Η παραμονή Γελαδάρη, Τσιμπλίδη, Βέρτζου, Καρακώστα, Σιάκκα, Χατζηπαντελίδη, Ρούτση θα αρκούσε, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο ένας είχε φύγει ούτως ή άλλως. Μιλάμε για 6 παίκτες, χωρίς βαριά συμβόλαια, παρόλο που προφανώς θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα η παραμονή οποιουδήποτε άλλου παίκτη μας τίμησε στα μπαράζ-παρωδία. Όσο μεγάλη φαντασία και αν έχει κάποιος, θέλει πολλή προσπάθεια για να βρει ‘παρεμβάσεις στο έργο της διοίκησης από οπαδούς που θέλουν να διοικήσουν’, όταν μιλάμε για ΠΑΡΑΜΟΝΗ 6 παιδιών με χαμηλά συμβόλαια. Σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα ζητούν μεταγραφές οι οπαδοί και συχνά λαϊκίζουν επικίνδυνα. Τη μη διάθεση υποδείξεων στη διοίκηση και την εμπιστοσύνη προς αυτήν, την αποδείξαμε ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ όλη τη χρονιά, αλλά δε μπορούμε να τους χτυπήσουμε φιλικά στην πλάτη ακόμη μια φορά, όταν μας έρχονται από παντού μηνύματα ότι η ίδια η ομάδα θα έχει οικονομική ζημιά από το να μην επιβραβεύσει έστω αυτούς τους λίγους. Έμαθαν όλοι την καραμέλα πως ‘το ποδόσφαιρο είναι επιχείρηση’. Σωστό αυτό, αλλά είναι μια επιχείρηση που εμπορεύεται ΚΑΙ συναίσθημα, ανάμεσα σε άλλα. Εμείς έτσι κι αλλιώς, στο γήπεδο θα πηγαίνουμε, όσοι τουλάχιστον αντέχουμε τις αναίτιες προσβολές και βάζουμε την ομάδα πάνω και από την προσωπικότητά μας. Άλλοι όμως δεν ανέχονται τόσο πολλά. Στην τελική λοιπόν το θέμα είναι πρακτικό και μια ΑΜΕΣΗ συγγνώμη προς τον κόσμο που προσέβαλλε η ανακοίνωση κρίνεται αναγκαία. Εκτός βέβαια και αν η ανακοίνωση βγήκε με το σκοπό να αντιδράσει ο κόσμος για να υπάρχει πάτημα για φυγή αν τα πράγματα δεν παν καλά την Πέμπτη.

Όπως πρακτικό είναι το θέμα και όσον αφορά στον απότομο τρόπο του προέδρου. Κατανοητό ότι ο άνθρωπος αλλάζει δύσκολα, ωστόσο δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαραμίσουμε κι άλλο ανθρώπινο δυναμικό της Δόξας. Ήδη είναι λίγοι οι ανιδιοτελείς εργάτες. Δε μπορούμε να αφήνουμε να αποστασιοποιηθούν και άλλοι επειδή συχνά ο πρόεδρος βαράει το σαμάρι ενώ του φταίει το γαϊδούρι. Καλό για τον ίδιον θα είναι να αλλάξει τρόπο, αφού πιο εύκολα αλλάζει ένας άνθρωπος, παρά όλοι οι υπόλοιποι. Αν συνεχίσει να ξεσπάει τα νεύρα του σε όσους δεν του φταιν, θα μείνει μόνος, αφού μόνο αυλικοί και λαμόγια θα δέχονται να τους μιλάει ως σε υπαλλήλους, αν δεν είναι όντως. Άρα, ο ίδιος θα ζημιωθεί από αυτό μακροπρόθεσμα, όπως και η ομάδα. Δεν κάνουμε νεκρολογία, χτυπάμε το κουδούνι του κινδύνου τώρα που ακόμη υπάρχουν άξιοι συνεργάτες και ανιδιοτελείς εργάτες, τόσο μέσα στην ομάδα, όσο και στην ΠΑΕ, την ερασιτεχνική και τις τάξεις των οπαδών. Πριν φύγουν όλοι αυτοί, αλλάξτε συμπεριφορά.

Η πρωτοφανής μετριοπάθεια απέναντι σε όλους όσους καταλήστεψαν τα συμφέροντα της ομάδας είναι άλλο ένα πρακτικό θέμα. Κάποιοι θέλουν να μας παρουσιάσουν ως γεγονός ότι αν ανεβούμε κατηγορία, αυτή η στάση θα είναι που μας ανέβασε. Ωραίο παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο. Έχουν ληφθεί δεκάδες μυστήριες αποφάσεις από θεσμικά όργανα και παν να μας παρουσιάσουν ότι αν για μια φορά ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΝΟΜΟ και ανεβάσουν τη Δόξα κατηγορία, ότι μας κάνουν κάποιου είδους χάρη. Από τη στιγμή που κάτι άλλο θα ήταν παράνομο, είναι αστεία η αιτίαση ότι άνθρωποι που έχουν διάθεση να παρανομήσουν τόσο απροκάλυπτα χαμπαριάζουν από μετριοπάθεια. Επιτέλους, ας μας δείξουν έναν που δικαιώθηκε με τέτοιο τρόπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο εφέτος!

Δικαίωμα της ΠΑΕ είναι να πιστεύει ότι αν εφαρμοστεί ο νόμος θα είναι ΕΠΕΙΔΗ δείξαμε μετριοπάθεια. Και δικαίωμα δικό μας και όλου του κόσμου να πιστεύουμε πως αν εφαρμοστεί, αυτό θα συμβεί ΠΑΡΑ τη μετριοπάθεια που δείξαμε. Λες και είναι μικρή η ζημιά που ήδη έχει γίνει στον προγραμματισμό, λες και δε θα ξεκινήσουμε από ιδιαίτερα μειονεκτική θέση στη Σουπερ Λιγκ εξαιτίας όλων αυτών των παλινωδιών και καθυστερήσεων! Ωστόσο, όποιος και αν έχει δίκιο, δουλειά της διοίκησης είναι να προβλέπει. Ας μας πουν λοιπόν ποιο είναι το ‘σχέδιο Βήτα’, αν οι επιτροπές βιάσουν άλλη μια φορά το νόμο και τη νοημοσύνη μας και δε μας ανεβάσουν κατηγορία. Γιατί αυτό που λέει ο πολύς κόσμος είναι ότι σε κείνη την περίπτωση, μια πιο δυναμική αντίδραση θα εξασφάλιζε ένα γεμάτο γήπεδο για του χρόνου, ενώ η τωρινή διακινδυνεύει την πλήρη συρρίκνωση της δυναμικής της ομάδας.

Υστερόγραφο: Όλοι αυτοί οι φορείς που δήθεν στέκονται δίπλα στον πρόεδρο και την ομάδα, πότε επιτέλους θα βοηθήσουν στο οτιδήποτε; Μόνο λόγια. Μόνο στη Δράμα θα μπορούσε να συμβαίνει να προτιμά ο οδηγός λεωφορείου να πληρωθεί από το Σύνδεσμο για εκδρομές που δεν οργάνωσε αυτός γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο χρόνο πληρωμής από θεσμούς υποτίθεται πιο σοβαρούς, λόγω παλιότερης εμπειρίας. Εμείς, με τα πενιχρά έστω οικονομικά μας, πάμε παντού και δεν καταδεχόμαστε να χρωστάμε σε μεροκαματιάρηδες ούτε μια εβδομάδα. Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες.

Υστερόγραφο (2): Άρχισε ήδη η κυνηγητική περίοδος; Προέκυψαν τιμητές αυτοί που κάθε Δεκέμβρη εξαφανίζονταν, γελάει ο κόσμος.

Υστερόγραφο (3): Σου είπαν ‘κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου πιο κοντά’ και το πήρες τοις μετρητοίς! Τα φίδια όμως κάποτε βγαίνουν από τον κόρφο σου και σκορπάν δηλητήριο. Καιρός να διαλέξεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Υστερόγραφο (4): Πάνω από τα μισά ενεργά μέλη μας δέχτηκαν προτάσεις να κατεβούν υποψήφιοι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Δε δέχτηκε την πρόταση ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ. Για μωροφιλόδοξους ψάξτε αλλού. Καμιά ‘φιλοδοξία’ και καμιά διάθεση να διοικήσουμε τίποτε. Μεγαλύτερη τιμή από το να συνδράμεις τον καθαρότερο σύνδεσμο οπαδών της χώρας, απλά δεν υπάρχει.

Υστερόγραφο (5): Πόση φαντασία θα χρειαστούν κάποιοι για να ανακαλύψουν ‘πόλεμο κατά της διοίκησης’ από αυτήν την ανακοίνωση; Αν αποφασίζαμε ποτέ κάτι τέτοιο να είστε σίγουροι πως θα το καταλαβαίνατε.

Υστερόγραφο (6): Επί του πιεστηρίου. Σώζονται λέει ΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου. Θρίαμβος της ανομίας από τη μία, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις αποδεικνύεται περίτρανα αυτό που γράφαμε παραπάνω. Καμιά μετριοπάθεια δεν έσωσε ποτέ κανέναν σε τέτοια ζούγκλα. Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι είχαμε δίκιο ακόμη μια φορά.

Υστερόγραφο (7): Κατανοούμε πως οι εξελίξεις ίσως μας έχουν ξεπεράσει μέχρι την έκδοση της ανακοίνωσης. Καλώς ή κακώς όμως, εμείς δε βγάζουμε ανακοινώσεις στο πόδι και ανάλογα τα κέφια μας. Πρέπει να την κοιτάξουν περισσότερα άτομα και για ιδιαίτερα σοβαρά πράγματα να αποφασίσει συνέλευση του Συνδέσμου. Η καθυστέρηση λοιπόν είναι αναπόφευκτη, όπως και οι συγκρίσεις με τις ανακοινώσεις άλλων…

Με τιμή, ΣΦ Δόξας Δράμας ΄Μαυραετοί».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved